Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podani vypovedi v dobe pece o dite

Od: liza* odpovědí: 3 změna:

Dobry den, potrebuji poradit,jsem momentalne v pracovnim pomeru na dobu urcitou s tim ,ze tato doba konci za 2 mesice vzhledem k tomu ze mam nemocne dite byla jsem nucena s nim zustat doma na potvrzeni od doktora jako pece o dite .Toto se nelibilo zamestnavateli ac se jedna pouze o 9 dni z tohoto duvodu jsem byla nucena podat vypoved dohodou k 28. 2.09 Tento zamestnavatel mi sdelil ze prac.smlouva na dobu urcitou mi nebude po sjednanem datu prodlouzena.Ptam se ,jestli toto jednani neni protizakonne nebo alespon nemoralni?Moje otazka se tyka i proplaceni dovolene, ktera z minuleho roku cini 12 dnu-tuto jsem si nemohla vybrat pro nedostatek zamestnacu.Prosim dale muzete mi sdelit kdo mi proplati dobu na ktere jsem byla u ditete doma .Dekuji za odpoved

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Je to nezákonné, můžete se obrátit na úřad práce a inspekci práce, příp. podat žalobu u soudu, ale záleží na tom jaké máte k dispozici důkazy, že jste byla donucena dohodu podepsat. O proplacení dovolené rozhodně požádejte

lm®

Jak donucena?Nikdo Vás nemůže donutit podepsat něco,co nechcete.Právo na to nemá(ten z-tel).Máte OČR (ošetřování člena rodiny - nebo také lidově "paragraf") od lékaře a smlouvu jste měla jak píšete ještě na dva měsíce,do té doby Vás byl povinnen zaměstnat.Ovšem jestli už jste mu výpověď podepsala,máte nejspíš smůlu.Zkuste mu pohrozit inspektorátem práce (IP) a nebo se můžete bránit soudně,ale měla byste mít nějaké svědky (ochotné svědčit),že jste byla nucena podepsat a i tak to nebude jednoduché.Zkusila bych nejdříve ten IP,někteří z-telé se toho leknou...Otázka však jaké podmínky Vám po zbývající pracovní čas z-tel přichystá,když s ním budete ve sporu...

Na dovolenou máte nárok,buď si ji vybrat před skončením PP a nebo na proplacení.

hodnocení

0x

Nemorální nejspíš jo, ale protizákonné těžko - dohoda o ukončení pracovní poměru se jmenuje "dohoda" právě proto, že se na ní musí obě strany dohodnout a podepsat ji. Pokud jedna strana nesouhlasí, není možné dohodu uzavřít a druhá strana musí podat výpověď *nevi* Nevyčerpaná dovolená by vám měla být proplacena v poslední výplatě. Ošetřovné platí správa sociiálního zabezpečení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]