Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchod z domova v 15-ti?

Od: smudlap* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat mám přítele jsem s ním už pomalu dva roky a chtěla bych s ním bydlet.Ted v lednu mi bylo patnáct a doma už nechci být mám tam peklo s mámou a mámin přítel mně němá rád.Tak jsem se chtěla zeptat kdbych odešla co mi hrozí? kdyby máma dělalal nějaké problémy kvůli tomu že jsem odešla.Může na mně nějak sociálka nebo něco?máma mně má v péči a já za tři měsíce končím základku..Bylo by lepší třeba počkat než jí dodělám tu základku.Prosím poradtě mi nevím vůbec co mám dělat..A co by mi hrozilo kdybych odešla..moc prosím o radu Děkuji předem za odpoved Jana

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

murka*
hodnocení

0x

Ahojky,

obávám se, že nepomůže dodělání základky. Tvoje rodiče resp. tvoje mamka za tebe ručí do tvé plnoletosti. Nevím kolik je tvému přítelovi, ale obávám se, že pokud bys odešla a mamka bude dělat problémy (což rozhodně dle mě bude dělat), tak by tě mohla nahlásit že jsi utekla z domova. Kdybys měla možnost bydlet u táty nebo babičky, tak by to bylo na domluvě mezi dospělými, ale takhle budeš muset zůstat u mamky. Pochybuji, že by tě mamka nechala bydlet s přítelem. Musely by jste se domluvit Vy dvě, ale píšeš, že s ní máš problémy, tak nevím.

Nevím, zda ti něco hrozí, ale minimálně tahanice ze sociálkou a upřímně pokud žiješ dva roky, tj od tvých 13 let s přítelem, tak předpokládám, že jste vedle sebe jen neleželi a byl mezi Vámi i sex. Mohla by mu hrozit vězení za zneužití..

Zvaž vše a dobře promýšlej. Znáš svoji mámu nejlíp, takže víš čeho by byla schopná..

zuzee*
hodnocení

0x

první bych se tě zeptala: Opravdu je tvůj vztah s mámou tak strašný? Opravdu tě její přítel nenávidí?

Člověk v 15 má trochu jiný pohled na svět, má pocit že mu nikdo nerozumí, že jsou všichni proti němu.

Promluv si s mámou, ale pokud ti s přítelem žít nedovolí, tak se nedá nic dělt, musíš vydržet do 18. Do té doby za tebe rodiče odpovídají.

martini*
hodnocení

0x

Ano dokončení základky nepomůže. Sociálka by se o tebe zajímala hodně, hrozí i umístění do diagnostického ústavu. V případě tvého přítele potom až trestní stíhání pro ohrožování výchovy mládeže. Pokud jste spolu spali před tvými 15 narozeninami tak také stíhání pro pohlavní zneužívání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]