Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prekazejici menstruace

Od: monnika odpovědí: 11 změna:

Nesnasim ji. Poprve sem to dostala tenhle rok v lednu 15.1.-22.1. 2013. pak v unoru 14.2. - 21.2. 2013 pak to preskocilo brezen a pak az v dubnu 11.4. - 18.4. 2013. Pak 25.5. jen takovy slaboulilinky spis takovy oranzovy a 26.5. taky slaby a pak to skoncilo. A ja ted nevim kdy to ma prijit, ani sem se kvuli tomu nemohla dvakrat koupat.! :( Co mam delat, prosim poradte. Je mi patnact. Achjo

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku
Stačilo!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

To je bohužel ze začátku cyklu poměrně běžné. Že je to nepříjemné chápu.

Pořiď si tmavý spodní díl plavek a pokud se ojíš, že zrovna při koupání menstruaci dostaneš, pravidelně to kontroluj, snad by hned nepřišla tak šíleně silná, aby za tebou byly ve vodě fleky, jak kdyby tě napadl žralok a na tmavých plavkách to hned moc vidět nebude.

Neustále u sebe nos vložky nebo tampony. Takže když tě to někde zaskočí, budeš připravená.

Pokud se bojíš, že menstruaci dostaneš např. když máš světlé kalhoty, vem si hned ráno pro jistotu intimku.

Pokud jsi tampony ještě nepoužívala, nauč se je zavádět hned při své příští menstruaci. S nimi se pak budeš moci i koupat, plavat, nosit přiléhavé kalhoty a sukýnky atd.

claire*
hodnocení

1x

To je náš úděl, máme to tak všechny ;) Občas prostě musíme oželet koupání, sport nebo jakoukoliv aktivitu, protože nás třeba bolí břicho, cítíme se unavené atp. Prvních pár let budeš mít cyklus nepravidelný, časem se to srovná. Dělat se s tím nedá nic, menstruovat musíš, je to přirozené. Výjimečně je možné si pomocí léků nebo hormonální antikoncepce menstruaci posunout nebo ji přeskočit, ale neměla bys to dělat moc často, jen pokud např. pojedeš zrovna na dovolenou k moři. Však si zvykneš, neboj :) Můžeš místo vložek nosit tampony (můžou je nosit i panny), o kterých ani nevíš, takže je to velmi pohodlné a menstruaci pak lépe přečkáš :)

ohneta*
hodnocení

0x

Nedělej nic, počkej až to přijde. Ono se to časem ustálí, neboj.

hodnocení

0x

Tyhle začátky jsou dost nepravidelný takže je to opravdu jen odhad, taky záleží na každý ženě individuálně..některá to dostává po 28 dnech některá po 30...Můžeš to čekat 23. - 24. července, ale otázka je jestli to vůbec dostaneš nebo to může bejt klidně o tejden jinak...

hodnocení

0x

S tím nejde dělat nic jiného, než se s tím smířit. To je prostě úděl všech ženských. Nezoufej, ono se to časem srovná...

doplněno 27.06.13 10:18:

Pro mne je zase nesmysl brát antikoncepci roky nepřetržitě, jen z důvodu, abych se zbavila menstruace. Není to nemoc, aby někdo do sebe musel cpát denně prášky jen z tohoto důvodu. A zavádět si do těla tampon pouze preventivně, když ho nepotřebuji, je také nesmysl...Každý prostě má svůj názor na věc.

surferrosa

Rozhodně nesouhlasím - je nesmysl se s něčím "smiřovat" a je nesmysl myslet si, že něco je "úděl ženských". Pokud se mi něco nelíbí, tak je potřeba s tím bojovat, a zrovna menstruace je takový nepřítel, kterého je možno zadupat do země a pak nad jeho hrobem tančit vítězný kankán.

surferrosa

Tak rozhodně neplatí rovnice nemoc = prášky.

Menstruace není nemoc, a stejně proti ní bereme prášky.

Krátkozrakost nebo skolióza jsou nemoci, a bereme proti nim prášky?

A co je to "potřebovat tampon"? Tampon nepotřebuji, pokud nežiji někde v džungli a nehrozí, že mojí krev ucítí tygr a sežere mě. Po českých zemích mohu v klidu chodit a nechat si téct menstruační krev po stehnech, z hlediska gynekologického zánětu to bude bezpečnější, než vložka nebo tampon. Ale je zde také nějaké hledisko estetiky a sebeúcty, a z toho hlediska je nesmyslné se takhle ponížit a ztrapnit, a proto, pokud krvácení hrozí (a dle mého názoru hrozí kdykoli, kdy neberu hormonální antikoncepci), tak je vhodné se mu bránit tamponem.

surferrosa
hodnocení

0x

Tak si nech napsat hormonální antikoncepci a nedělej pauzy mezi platíčkama, menstruaci nebudeš mít vůbec.

Pokud máš k menstruaci postoj "nesnáším jí", tak není důvod proč se s ní trápit. Taky jsem nenáviděla menstruaci, teď už beru HA pět let bez pauzy, a hodlám to tak dělat, dokud nebudu stará bába:).

Nebo alespoň tampony, samozřejmě je můžeš používat i jako panna, na spaní, na koupání, na cokoli, neexistuje pro ně omezení... osobně jsem vložku nepoužila skoro nikdy v životě, jen párkrát, když mi prostě došlo kapesné a musela jsem sáhnout na mámino "zásoby" (a tam nic jiného než vložky nebylo). A když jsem nevěděla, jestli náhodou menstruaci nedostanu, tak jsem nosila malý tampon "preventivně", abych nemusela pořád chodit v tmavých kalhotech a kontrolovat se.

cocinkamichalka*

Malý tampon preventivně? Tak to si milá zlatá zaděláváte na pěkný gynekologický zánět.

surferrosa

Zajímavé, že v období 11-21 let, tedy celých deset let, kdy jsem tuto metodu praktikovala, jsem žádný gynekologický zánět neměla.

A i kdyby, tak radši budu mít gynekologický zánět, než krvavou skvrnu na zadku.

lidus*

"surferrosa" Já vám to vaše pohodlí přeji ale je to špatná cesta. Snad každá ženská chce mít děti a vy si tou nepřerušovanou HA zaděláváte na veliký problém. Menzes přežily všechny ženské a vy milá tazatelko ho přežijete také. Preventivně tampon to je také jak píše Míša nesmysl .

doplněno 27.06.13 11:40:

Asi je zbytečné něco psát, jste si jistá, že nejste chlap? Braní HA bez pauz přispívá plodnosti-probůh to vám řekl kdo? Co je nechutného na menstruaci? Snad každá ženská umí počítat a nemusí chodit zašpuntovaná celý rok aby to náhodou nedostala, no a když to dostane nečekaně tak ty první hodiny to jistě není litr krve ale jen špinění a to snad lehce zjistí a zařídí se. Koupat se v moři můžete klidně bez tamponu, pak vylezete dáte si suché plavky a tampon, garantuju vám, že žádná strouha krve se za vámi netáhne. ¨Vy děti nechcete ale tazatelka možná ano.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]