Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Směnky vs vymahani

Od: sete odpovědí: 3 změna:

kdyz mi nekdo dluzi na smenku jaky mam vsechny postredky to z neho dostat nejedna se o velke caszky jen kolem 5000

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Především podat návrh na směnečný platební rozkaz: podle občanského soudního řádu

§ 175

(1) Předloží-li žalobce v prvopisu směnku nebo šek, o jejichž pravosti není důvodu pochybovat, a další listiny nutné k uplatnění práva, vydá na jeho návrh soud směnečný (šekový) platební rozkaz, v němž žalovanému uloží, aby do tří dnů zaplatil požadovanou částku a náklady řízení nebo aby v téže lhůtě podal námitky, v nichž musí uvést vše, co proti platebnímu rozkazu namítá. Směnečný (šekový) platební rozkaz musí být doručen do vlastních rukou žalovaného. Nelze-li návrhu na vydání platebního rozkazu vyhovět, nařídí soud jednání.

Ale jak sepíšete žalobu je velmi důležité, velmi vám doporučuji nechat si ji sepsat advokátem. Také je důležité jestli má směnka všechny náležitosti. Vždy také můžete žalovat klasickou žalobou. Směnku od vás také velmi rády odkoupí firmy, které se zaměřují na odkupy pohledávek, nedají vám celou částku, ale zase budete mít nějaké peníze hned a nebudete muset čekat a něco vymáhat.

sete
hodnocení

jo jo dik a ty firmi co vykupuji smenky tak nemate nejake kontakty a jestli se pohybuji i v tak malich castkach jako 5000

martina30*
hodnocení

0x

Já tedy nevím ,ale pokud je to 5000kč ,tak si myslím,že je nejlepší dohoda,ale jít za advokátem a pak k soudu,tak mě to bude stát ohodně více a ohodně více nervů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]