Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnání v Praze pro zdravotní sestru

Od: martina47 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

je mi 47 let, jsem ze severu Čech a pracuji jako všeobecná zdravotní sestra (léta jsem byla ošetřovatelka, mám praxi na interně, chirurgii), poté jsem si dodělala maturitu a nyní pracuji jako sestra 5. rokem (celkem jsem na LDN již 13 a je to na mně znát) :))

vzhledem k finančnímu ohodnocení, pracovní vytíženosti, náročnosti a v neposlední řadě faktu, že lepší místo je jen ze známosti, uvažuji o Praze..tak nějak doufám, že tam na mě čeká příležitost..

Prosím zkušenější o radu, názor.. zda mám šanci narazit na zajímavé místo, v případě, že nyní řeším Registraci a ovládám pouze RJ (novému jazyku se však nebráním),

předem děkuji a přeji pohodový nedělní den

Martina

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirka1
hodnocení

0x

Milá paní bez obalu a na tvrdo, 47 let je dost na to, abyste někde začínala kariéru. Dost o tom vím a pokud by jste chtěla pracovat v LDN nebo v domově důchodců tak vám řeknu, že tam sestry propouští, protože je levněji vyjde jen sanitářka. Ve dne stačí na plné oddělení jen jedna sestra, v noci jen sanitářky. Tzn. že sestra jen na denní je servaná. Jinak prý jsou v nemocnicích ted preferovány mladé sestry s titulem BC, to neznamená ale, že nedělají špinavou práci. Můžete mít štěstí a povede se vám najít zajímavé a dobře placené místo, ale bez známosti je to jen výhra v loterii. Jestli myslíte místo v prestižní soukromé klinice, tak platí co jsem psala, spíše mladé sestřičky, fyzicky zdatné, samozřejmě angličtina nebo němčina je výhodou.

pohanka*
hodnocení

0x

Po zadání www.práce.cz - zdravotní sestra - vyjede dobrých 30 nabídek. Dívala jste se? Pokud se zde zaregistrujete a zaktivujete hlídacího psa, tak Vám do schránky budou automaticky padat nabídky práce podle Vašich zadaných požadavků. Jak napsala mirka přede mnou /a napsala vše dobře/, nejlépe seženete práci na doporučení známého. Jinak v Praze je velmi mnoho zdravotnických zařízení a fluktuace je zde také, takže určitě šance je.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pokud mám možnost posoudit, tak Mirka1 to napsala tak, jak to ve skutečnosti je. Pokud se najde volné místo bez známosti, tak tam budou nastaveny takové podmínky, které nebudeš vzhledem ke svému věku ochotna a možná ani schopna akceptovat. Vím ze svého okolí, jak jsou tato místa v posledních letech drasticky omezována.

doplněno 23.06.13 16:35:

Martino47, vím, že to zní hodně blbě, ale je to tak. Pokud nejsi v pozici, že se o tebe budou zaměstnavatelé přetahovat, tak se musíš zuby nehty držet toho místa, které máš, pokud možno si svoji pozici upevnovat a čekat na ten správný kontakt nebo to příslovečné štěstí. Ti mladí si mohou dovolit experimentovat a putovat od jednoho zaměstnavatele k druhému, ale my už většinou ne, na to máme příliš mnoho závazků a rezervy nejsou.

martina47
hodnocení

...děkuju za reakce, když si uvědomím, jak se na LDN dřu (jedna sestra na 30 lidí), žádný zřízenec, když někdo upadne, tak zvedáme třeba 100 kg člověka samy se sanitárkou, nemáme PC, takže veškeré papírování (a že ho je), děláme ručně (spousta věcí i za doktory), setkávám se tam s různými psychicky nemocnými či nakaženými MRSOU (!), leckdy kriminálníky či agresivními lidmi apod. , zachraňuju život, když někdo kolabuje jako někde na ARU apod... a za ty peníze.. to jsem vlastně ve svém věku odepsaná, jakýsi odpad, který si nezaslouží mít už konečně klid a trochu si odpočinout?

Je to smutné...

martinaa*

S prací neporadím, ale pozor nad přemýšlením typu - jsem odpad, mám snad nejhorší práci apod. Zkuste se mrknout třeba po nějaké sestřičce k obvodnímu, znám pár sestřiček, co si takhle přivydělávávají i v důchodu (jedna je na gynekologii).

Každá práce má svoje. Dělník makající na stavbě je sedřený úplně stejně a v 50 je dávno za zenitem, bohužel. Učitelka je vyhořelá už ve 40, zvlášť na střední škole. Jsou to většinou trosky. Úředníci na pracáku jsou zase vystaveni obrovskému psychickému náporu, musí na sebe nechat řvá cigány a jiná individua, zastání žádné. Drž ústa nebo si hledej jiné místo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]