Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám smlouvu na dobu neurčitou, rozhodl jsem se ukončit pracovní poměr, výpovědní lhůta 2 měsíce a najít novou práci. Vyhrál jsem konkurz u nové společnosti. Co podniknout dále? Vytvořit a podepsat nějakou smlouvu (předsmluvu) s budoucím zaměstnavatelem, abyto bylo něčím podložené? Dva měsíce jsou dva měsíce... A až pák dát výpověď stávajícímu zaměstnavateli?
Nebo je to nějak jinak? Jak jste to dělali vy?
Děkuji za reakce,
Žádná "předsmlouva" Vám jistotu zaměstnání nedá, v novém zaměstnání vám s největší pravděpodobností poběží zkušební doba, ve které obě strany můžou okamžitě skončit pracovní poměr.. Tudíž předsmlouva stejně nic neřeší.
Většinou to bývá obráceně, ukončíte stávající pracovní poměr a až například po uplynutí poloviny výpovědní lhůty začínáte hledat práci jinou..
Nový zaměstnavatel Vás chce co nejdříve? Určitě bych ho seznámila se svým problémem, pokud o vás bude stát, mohl by počkat a vyjít vám vstříc. Zkusila bych se se současným domluvit na ukončení pracovního poměru dohodou k určitému datu, pokud nebude souhlasit, dát výpověď. Máte ještě nějakou dovolenou? Pokud ano, požádala bych o čerpání a dovolenou trávila u nového zaměstnavatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.