Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho měřit tělesnou teplotu

Od: petr® odpovědí: 8 změna:

Zdravím do poradny. Mám jeden dotaz. Chtěl bych vědět, jak dlouho měřit teplotu v podpaží rtuťovým teploměrem. Někdo měří deset minut, jiný říká, že stačí pět. Jak dlouho měříte vy?
Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dle učebnice ošetřovatelství pro zdravotní sestry se TT měří 5 - 9 minut (u dětí stačí 5).

Já sama měřím svým dětem 5 minut, dýl bych je na klíně = v klidu neudržela a hrozilo by rozbití teploměru *smich* Sobě měřím jak mi to zrovna vyjde, čas nehlídám ;)

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud je to standartní rtuťový teploměr,už po 2 minutách je rtuť na tělesné teplotě.Pokud je to tak zvaná "rychloběžka",měří téměř okamžitě.Unie teď vypracovává pokyn,že se rtuťové teploměry nebudou smět používat.Obzvláště v nemocnicích.

JABRAKA

doplněno 25.02.09 07:41: Na začátku června totiž začne platit zákaz prodeje rtuťových lékařských teploměrů.
Původně měl zákaz platit už od třetího dubna letošního roku, ale protože Evropská unie přijala nová pravidla chemické politiky, posune se zákaz o dva měsíce.
"Prvního června začne platit nařízení o chemické politice REACH, jehož přílohou bude i omezení platná pro rtuťové teploměry. Jejich zákaz tedy bude platit na území České republiky od tohoto data," informoval mluvčí ministerstva životního prostředí Jakub Kašpar

No bezva, jsem si musela vygooglit článek, ze kterého citujete, abych se ujistila, že to není jenom vtip :( Já měla digitálních teploměrů několik, ale ani jeden se mi nikdy neosvědčil. Ony fungovaly, ale jenom do určité doby - pak začaly ukazovat nesmysly. Jenže nebýt rtuťového teploměru v záloze, tak bych to nevěděla, že ukazují mimo :( Indikátor vybitých baterek sice měli, ale naprosto naprd. Nejdřív ukazoval blbosti, a teprve později se ukázaly vybité baterky.

lidka*
hodnocení

2x

Já měřím přibližně 10 min. A přidala jsem povídání o digitálním typu teploměru:
Thermoval Rapid flex je digitální teploměr s pružnou špičkou umožňující rychlé (10 – 40 sekund podle místa měření) a ještě komfortnější měření teploty v podpaží, v ústní dutině i rektálně. Výhodou pružná špičky je přesnější měření v podpaží a zejména šetrnost při rektálním měření teploty u kojenců a batolat. Doba měření je zkrácena díky délce vodivé špičky. Samozřejmostí je voděodolnost teploměru, extra velký displej, paměť pro uchovávání naměřené hodnoty a baterie s životností až 4000 měření.

bellis*
hodnocení

0x

Většinou je rtuť v konečné poloze už po 4-5 min. Záleží na tom, Jak hluboko byla setřepána a kam až se má vyšplhat. Já měřím 10 min. Sichr je sichr

chechtal*
hodnocení

0x

Já osobně měřím teplotu asi 5min.,protože jsem zjistila,že pak se rtut už nijak moc nevyšplhá.A po 5min.vlastně vím jestli mám teplotu.

martini*
hodnocení

0x

Já měřím 5, pokud by měl člověk horečku, tak to takto zjistí. To se také děsím a nakoupím si nějaký rtuťák do zásoby, také jsem koupila digitální, kvalitní značkový v lékárně a po roce měří úplně jinak než rtuťový.

mil®
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]