Nejste přihlášen/a.
Zdravím do poradny. Mám jeden dotaz. Chtěl bych vědět, jak dlouho měřit teplotu v podpaží rtuťovým teploměrem. Někdo měří deset minut, jiný říká, že stačí pět. Jak dlouho měříte vy?
Díky.
Pokud je to standartní rtuťový teploměr,už po 2 minutách je rtuť na tělesné teplotě.Pokud je to tak zvaná "rychloběžka",měří téměř okamžitě.Unie teď vypracovává pokyn,že se rtuťové teploměry nebudou smět používat.Obzvláště v nemocnicích.
JABRAKA
doplněno 25.02.09 07:41: Na začátku června totiž začne platit zákaz prodeje rtuťových lékařských teploměrů.No bezva, jsem si musela vygooglit článek, ze kterého citujete, abych se ujistila, že to není jenom vtip Já měla digitálních teploměrů několik, ale ani jeden se mi nikdy neosvědčil. Ony fungovaly, ale jenom do určité doby - pak začaly ukazovat nesmysly. Jenže nebýt rtuťového teploměru v záloze, tak bych to nevěděla, že ukazují mimo
Indikátor vybitých baterek sice měli, ale naprosto naprd. Nejdřív ukazoval blbosti, a teprve později se ukázaly vybité baterky.
Já měřím přibližně 10 min. A přidala jsem povídání o digitálním typu teploměru:
Thermoval Rapid flex je digitální teploměr s pružnou špičkou umožňující rychlé (10 – 40 sekund podle místa měření) a ještě komfortnější měření teploty v podpaží, v ústní dutině i rektálně. Výhodou pružná špičky je přesnější měření v podpaží a zejména šetrnost při rektálním měření teploty u kojenců a batolat. Doba měření je zkrácena díky délce vodivé špičky. Samozřejmostí je voděodolnost teploměru, extra velký displej, paměť pro uchovávání naměřené hodnoty a baterie s životností až 4000 měření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.