Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěka bych se zeptat, jak mám řešit můj problém s nespavostí. Je mi 13 let a vždy, když jdu v noci (22-22:30) do postele, asi 2 hodiny se jen tak převaluji a potom se postupně v noci budím. Neznáte nějaké zaručené "triky" na spaní? Pomalou hudnu jsme už zkoušela, změnu prostředí taky. Oboje nezabralo. Také jsem zkoušela horké mléko, to mi pomáhalo v minulosti, ale teď už ne. TAky sjem celý den venku s kamarády, pracuji a pomáhám doma, nepiji žádné kafe, coly a podobně. TAkže domů chodím relativně utahaná.Prosím o radu, ráda bych se už vyspala. Předem díky
Ahoj. Zajdi do lékárny (třeba s sebou i vezmi mamku) a nech si poradit nějaký čajík z bylinek na nespavost. Doporučí Ti takový, který je vhodný i pro Tvůj věk. Pořádně větraná místnost na spaní a opravdu relaxační procházka také udělají své...
doplněno 10.07.13 10:39:Důležité je i přijít na příčinu a tu se pokusit odstranit. Nemáš nějaké stresové období, starosti, změnu režimu teď o prázdinách?
doplněno 10.07.13 10:55:Tak je jasné, že když člověka něco bolí, má to na kvalitu spánku určitě vliv. Neočekáváš náhodou menstruaci?
doplněno 10.07.13 11:31:Přesto to tím být může. Hormony jsou hormony...Mělo by se to tedy zase vrátit do normálu po menstruačním období. A pak také na nespavost mohou mít vliv teplotní výkyvy...Každé tělo se s tím vším vyrovnává prostě jinak. Kdyby to však trvalo delší dobu, neboj zajít do té lékárny a kup si nějaké ty bylinky po poradě s mámou a lékárnicí.
Chodíš spát ve správnou chvíli? Tělo dává určité signály - teď je čas jít spát. Pokud tenhle signál neposlechneš nebo nezaregistruješ, přetáhneš se a pak je naopak problém usnout. Zkus se na to pár dnů zaměřit a sleduj svoje tělo. Jakmile na tebe večer přijde únava, začneš zívat atd., všeho nech a jdi spát.
Potřeba spánku je individuální. Přes den mít dostatečnou aktivitu a pokud i tak nemůžeš spát, tak to neřešit a nesnažit se usnout - raději si vzít tu knížku nebo si pustit TV, a nechat tomu volný průběh...
Jak jsi na tom s ranním vstáváním?
doplněno 10.07.13 13:38:Takže máš plusmínus devět hodin spánku což je víc než dost. Tak o co ti jde? Vstávej v šest a uvidíš že ve 22 odpadneš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.