Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce podniková-o co se jedná?

Od: brigadnice odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nastoupila jsem na brigádu do KFC a přišla mi první výplatní páska, na ní je napsáno: daňová exekuce 30. Mohu se zeptat, co to znamená? (hmotnou zodpovědnost jsem nepodepsala)

Pěkný den :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Zřejmě na Vás zaměstnavateli přišel Exekuční příkaz (srážky ze mzdy povinného). Mohlo by se jednat o daňový nedoplatek. Zeptejte se přímo Vaší mzdové účetní, vysvětlí přesně.

doplněno 06.08.13 08:13:

Pak to bude pravděpodobně srážková daň (15% z příjmu) - mají to na výplatní pásce nezvykle napsáno. Pokud výplatní pásku nevidím a neznám Váš příjem a ostatní údaje, přesně nemůžu odpovědět. Zeptejte se, jistě Vám odpoví.

brigadnice
hodnocení

V 15-ti letech daňový nedoplatek? Nu což, zeptám se. Děkuji

tak on to nemusí být jenom daňový nedoplatek. od finančáku nám chodily i exekuce třeba na pokuty. a myslím, že přes daňovou exekuci může být řešený i dluh za popelnice - takový nešvar, o kterém se poslední dobou docela píše. poplatníkem za popelnice jsou i nezletilé děti, takže pokud za ně rodiče neplatí, dluh se nevymáhá po rodičích, ale čeká se, až děti budou mít vlastní příjem, ze kterého bude moct exekutor peníze sebrat *nevi*

na vašem místě bych si zaskočila za mzdovou účetní, ta by vám měla vysvětlit, jakou částku proč srazila. pokud se jedná o exekuci, tak chtějte vidět exekuční příkaz, případně požádejte o kopii (jako zaměstnanec máte nárok nahlížet do svého osobního spisu, i si z něj pořizovat kopie). nicméně pokud jde opravdu o exekuci, tak vám příkaz nejspíš ještě přijde. oni ho dlužníkům posílají až se spožděním.

buss
hodnocení

0x

Daňovou exekuci vymáhá správní, státní orgán, obrať se na plátce mzdy, co to znamená, jde o nedoplatek daně. Upravuje to "daňový řád", DE je ovšem na základě rozhodnutí. Co je to 30, stržená částka?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já už vím, že když ti něco někdo strhává z výplaty tzv. z venčí(není to od zaměstnavatele,i když to zaměstnavatel zprostředkovává), měla by jsi to mít doma už doručeno i ty. Pokud teda je co mít. Je to na podpis s doručenkou. A nebo by to měl vysvětlit zaměstnavatel, mzdová účtárna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]