Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nastoupila jsem na brigádu do KFC a přišla mi první výplatní páska, na ní je napsáno: daňová exekuce 30. Mohu se zeptat, co to znamená? (hmotnou zodpovědnost jsem nepodepsala)
Pěkný den ![]()
Dobrý den.
Zřejmě na Vás zaměstnavateli přišel Exekuční příkaz (srážky ze mzdy povinného). Mohlo by se jednat o daňový nedoplatek. Zeptejte se přímo Vaší mzdové účetní, vysvětlí přesně.
doplněno 06.08.13 08:13:Pak to bude pravděpodobně srážková daň (15% z příjmu) - mají to na výplatní pásce nezvykle napsáno. Pokud výplatní pásku nevidím a neznám Váš příjem a ostatní údaje, přesně nemůžu odpovědět. Zeptejte se, jistě Vám odpoví.
tak on to nemusí být jenom daňový nedoplatek. od finančáku nám chodily i exekuce třeba na pokuty. a myslím, že přes daňovou exekuci může být řešený i dluh za popelnice - takový nešvar, o kterém se poslední dobou docela píše. poplatníkem za popelnice jsou i nezletilé děti, takže pokud za ně rodiče neplatí, dluh se nevymáhá po rodičích, ale čeká se, až děti budou mít vlastní příjem, ze kterého bude moct exekutor peníze sebrat ![]()
na vašem místě bych si zaskočila za mzdovou účetní, ta by vám měla vysvětlit, jakou částku proč srazila. pokud se jedná o exekuci, tak chtějte vidět exekuční příkaz, případně požádejte o kopii (jako zaměstnanec máte nárok nahlížet do svého osobního spisu, i si z něj pořizovat kopie). nicméně pokud jde opravdu o exekuci, tak vám příkaz nejspíš ještě přijde. oni ho dlužníkům posílají až se spožděním.
Ahoj. Já už vím, že když ti něco někdo strhává z výplaty tzv. z venčí(není to od zaměstnavatele,i když to zaměstnavatel zprostředkovává), měla by jsi to mít doma už doručeno i ty. Pokud teda je co mít. Je to na podpis s doručenkou. A nebo by to měl vysvětlit zaměstnavatel, mzdová účtárna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.