dobry den nevite nekdo zda je pas plnohodnotny doklad? Nechteji mi vydat penize za brigadu na pas s tim ze v obc. Zakoniku je napsano ze mzda lze vyplacet jen na obcanku,kterou nemam a nahradni doklad mam dost z ruky.. diky doplněno 21.06.13 14:07: a tvrdi mi ze pas neni plnohodnotny doklad,cemuz moc neverim,kdyz vse ostatnina nej jde. doplněno 21.06.13 14:21: a tvrdi mi ze pas neni plnohodnotny doklad,cemuz moc neverim,kdyz vse ostatnina nej jde.
Prokazuje se totožnost, takže dalšími použitelnými doklady mohou být i ten cestovní pas, řidičský průkaz, zbrojní průkaz. Tyto přece jako veřejné listiny vydávají příslušné správní úřady. Za určitých okolností postačí i rozmanité služební průkazy či doklad o studiu, A pokud je foto...
Pracovně právní vztahy řeší Zákoník práce, ne Obč. zákoník. Přečtěte si § 142 odst. 6 a vystavte písemné splnomocnění pro kohokoliv s občankou. A jděte s ním vybrat plat! doplněno 21.06.13 18:39: Nechte si konkrétně ukázat ten paragraf, kvůli kterému Vám nechtějí vydat plat?
Mám zkušenost s tím, že pošta pas za plnohodnotný doklad uznává. Stála jsem před týdnem na poště ve frontě, pán přede mnou si chtěl vybrat peníze. ˇUřednice jej upozornila, že má už asi 2 měsíce propadlou občanku a že mu tudíž nemůže peníze vyplatit. Pán se omlouval, prý si toho nevšiml. A co prý má dělat? Paní mu poradila, aby přišel s pasem, že mu peníze vydá. A bylo hotovo.
Já se ale ptám: co když dotyčný člověk s propadlou občankou ale pas nevlastní? Na jaký doklad mu potom peníze vyplatí? To tedy nevím. Jaga.
NE, ani Ceska posta PAS neuznava jako jako doklad totoznosti.
frame*
Tak to tedy nesouhlasím - Česká pošta uznává a musí uznat pas jako doklad totožnosti.
buss
Ale no tak, i na Pointu vzali pas a co třeba možnost předložení pasu na úřadu při vyřizování OP? Napřed si načíst zákony, (třeba i o vstupu na soukromý pozemek, že?).
Pas je samozřejmě plnohodnotný doklad, je na něm mimo jiné jak rodné číslo, tak údaj o občanství. Jediné co nelze, je ověřit trvalé bydliště, s čím může mít někdo problém. O ostatních dokladech jako ŘP nebo zbroják se tohle říci nedá, to záleží vyloženě na vstřícnosti druhé strany.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.