Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocení - pořád ze mě teče

Od: kejka* odpovědí: 5 změna:

Nemám rád léto. Jakmile je trochu víc hezky, tak jsem mokrej. Obličej, vlasy, tělo, prostě se potim, stačí jen být venku. Natož potom třeba trochu popoběhnout nebo mít batoh. Jsem štíhlej, je mi třicet, fototyp iii. Přijde mi, že mám posunutou hranici, když je chladněji, tak je mi nejlépe. Jsem relativně otužilej, ale ne nějak extrémně.

Dá se to pocení nějak omezit? Je to dost nepříjemné, stačí chvíle venku a jsem jako ze sauny, lesklé čelo a obličej, mokré vlasy, propocené triko. Pomozte prosím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bonie*
hodnocení

1x

Mám to stjeně, ideální venkovní teplota pro mně je tak max 20°C a to už se svlíkám z kůže. Doma máme normálně cca 17 - 19 °C.
Stejně to má i můj syn, vlastně všechny moje děti. I já se chtěla na noc odstěhovat do sklepa :D
Nic s tím udělat nejde, naše termoregulace je prostě jinde. Pomáhá mi chlazení zátylku mokrým šálem.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zdá se, že problém to je velmi akutní a asi se není čemu divit. Podívejte se viz odkaz, kde se řeší obdobný až shodný problém. Jinak, tu termoregulaci organizmu má asi každý jinou.

Já jsem na tom obdobně. Např. v místnosti, kde jsou všichni ve svetru a "naklepávají kosu", tak já jsem klidně v triku a není to nepříjemné. Dnes jsem byl přes den pro něco ve sklepě a bylo tam úžasně.

Možná si tam na pár dní odstěhuji postel (ale asi ne). Zdravím!

poradte.cz/...

michaltopic*
hodnocení

0x

Když už nepomůže nic jiného, tak je dobré na to nemyslet. Spousta lidí se potí. Hlavně v MHD, ale i běžně na ulici. No a? Je hyc jak ***, tak se lidi prostě potí :) Já taky. A zjistil jsem, že je nejlepší se tomu trochu podat. Také je dobré mít u sebe kapesník a neustále si otírat obličej a krk. Udržovat ho v suchu. A dobře se mi osvědčilo i sportování venku. Zrovna včera jsem byl na nohejbale a potil jsem se uplně brutálně. Hrál jsem s ručníkem v ruce. A dal jsem si pořádně do těla. No a pak při pivku už to bylo relativně v pohodě. Dobré taky je chodit do sauny, nebo klidně i jít k vodě, nejlépe studené, k řece, potoku. Pořádně se rozpálit od slunce a zapotit se a pak POMALU vlézt do vody uplně celý a zchladit se. A znovu a znovu.

johana*
hodnocení

0x

No někdo to řeší botulotoxinem,ale jestli to úplně omezí to nevím. Vím, že se to aplikuje třeba do podpaží nebo na plosky nohou, případně dlaně.A má to vydržet skoro rok,ale to je taky individuální. Případně jestli by to něco nedoporučili v lékárně nebo přímo doktor.Něco na to určitě bude

hodnocení

0x

Já myslím, že je to přirozená reakce na horko - tělo se spotí, tekutina se odpařuje a tím ochlazuje organizmus - asi s tím nic neuděláte - možná trochu méně pít, pokud jste zvyklý pít hodně, moje zkušenost - v horku, sotva se napiju, okamžitě se zpotím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]