Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již několik dní trpím bolestmi v krku, nemůžu polykat, pomalu ani jíst. Při požití kyselého mě v krku štípe. Na obou mandlích je jasně vidět několik bílých kuliček, které jsou v jamkách na mandlích. Každé ráno mám krk úplně zahleněný. Také mívám teplotu od 37po ráno do 38 večer. Lékař mi tvrdí, že nic v krku nevidí a že je to jen "mírně" zarudlé a odmítá mi napsat antibiotika, že mi v lékárně poradí nějaké pastilky! S těmito příznaky jsem už kdysi k němu chodila a po naléhání to byla podle výtěru streptokoková angína, krevní streptokoka a hemofyl. O co se v tomto případě může jednat? a jaké léky pro to zvolit?, děkuji
Nebo mnonukleosa.
Vyprdnete se na lekare a jdete primo do nemocnice na ORL. Ne k nejakemu soukromemu ORL lekari, ale skutecne primo rovnou do nemocnice.
Pracujou vetsinou mnohem rychleji (napriklad k vysledkum testu se dostanou drive) a efektivneji, nez soukromnici.
Lékař postupoval správně.Dnes se doporučuje lékařům nedávat na tyto projevy ATB.Tělo většinou vytvoří protilátky a posílí imunitu.Projev nemoci se utlumí sám.Pokud se do týdne tak nestane,nebo naskočí vysoké horečky,musí lékař antibiotika nasadit.Dříve se také doporučovalo při častých anginách mandle odstranit.Ovšem pak se infekce posunula do zadních traktů a napadla hned průdušky nebo to končilo zápalem plic.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.