Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydělání hodně peněz v 10

Od: okok odpovědí: 10 změna:

dobry den,

ja bych se rada zeptala jak si co nejdřív vydělat 10 000

(mám jen 3 265 kč).

každym rokem dostanu -100kč (pomáhám starým babičkam se sklizní brambor)

-kolem 1 000kč za vysvědčení (někdy)

ale potřebuji pořad víc ,vydělávám si moc pomalu...

zatím předem děkuji za odpověd...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Nemáš věk na vydělávání tak vysokých částek. 3tis je až až. Vykasli se na iphone, notebook atd a užij si jiných věcí zdarma. Za penězi se budeš honit celý život, nezacinej s tím zbytečně brzy.

buss
hodnocení

1x

Odpověz si na otázku Co umím, co mohu nabídnout? Napiš knížku, zpívej...

hodnocení

1x

V 10 letech si máš užívat slunečných a bezstarostných prázdnin a ne se zabývat finančními problémy. Co 10 leté dítě potřebuje, to mu určitě rodiče poskytnou, pokud potomek nemá přemrštěné nároky. Zaujala mě věta: potřebuju pořád víc a vydělávám moc pomalu. S tím se budeš prát celý další život. Zhruba od 20 do 67 let, tedy skoro 50 let. Nebu´d neskromná, nemusíš mít všechno, co vidíš. Spíš se uč vyjít i s málem. Jednou se Ti to bude třeba hodit. Je čím dál víc lidí, kteří musí být šetrní, rozumní a nemohou si dovolit všechno. Aspoň si toho pak náležitě považují. Jaga.

lidus*

Kam jsme to došli, že děti místo toho aby dělaly nějaké zábavné hlouposti si hledají práci za peníze. O prázdninách jsme sousedům chodili pomáhat za sodovku a svačinu o to víc srandy jsme si užili a rozhodně jsme nemuseli mít vše co měl ten druhý. Já na dětství vzpomínám ale nevím zda budou mít nač vzpomínat oni.

ellhonza*

Tak si zvykej je jiná doba už dlouho :)

luke237
hodnocení

0x
Na co potrebujes tolik penez? V tomhle veku by ti vsechno, co potrebujes, meli koupit rodice.

iz*
hodnocení

0x

K čemu potřebuješ 10.000 Kč? Nějaká brigáda bude možná až po dovršení 15 let a po ukončení povinné školní docházky.

Do té doby se jedině dohodnout na výpomoci s rodiči, příbuznými nebo sousedy.

Mimochodem stovka za pomoc při sklizni brambor je podle mne dost málo (u dospělého by to odpovídalo cca 2 hodinám práce). Mohla by ses pokusit s babičkami dohodnout na zvýšení odměny.

doplněno 10.07.13 08:43:

Claymane, mně se to také moc nelíbí, ale v tomto věku moc možností nemá.

Kdyby napsala k čemu ty peníze potřebuje, napadlo by nás možná něco dalšího.

doplněno 10.07.13 23:55:

Zdá se, že jsem měla odpověď formulovat trochu jinak (viz Clayman a Daniell).

Já jsem samozřejmě nemyslela "klasickou" pomoc v domácnosti (vynést koš apod.), ale dohodnout se o převzetí nějaké povinnosti/práce za některého člena rodiny ...

To má byt pomoc, ne určitě brigáda a stovka je bolestné na zmrzlinu. Moc se nelíbí, že by rodice/prarodiče měli platit za vynesení koše, pomoc na zahradě...
doplněno 10.07.13 08:51:

je pravda, že jsem v 15-ti sháněl 13tis a to v té době byly větší peníze než teď 10tis. Jestli děti dospívají nyní dříve než my tenkrát tak chápu i ten požadavek 10tis v tomhle věku. Zároveň je dobře, že je systém brzdí a nedovolí jim ty peníze vydělat. Ono stejně za to koupí iphone, který za 2 roky je skoro už jen krám a spoří na to třeba 5 let. Netuším co 10ti letech potřebuje. Snad Pc, který v rodině jinak není? Na telefon, tablet atd je to zbytečné.

Nemotal bych jí hlavu se zpíváním nebo psaním knihy, nic tím nevydělá (ale zabaví se) a budou následovat otázky: jak se stát zpěvačkou, jak se stát spisovatelkou *smich*

praivo*
hodnocení

0x

Požádej rodiče o nějaké malé kapesné (třeba 50 Kč/týden), na narozeniny, Vánoce atd. nechtěj moc dárků, ale spíš nějaký přiměřený peněžní obnos → a šetři... Já jsem si 10.000 Kč na notebook našetřil až někdy ve 14 letech, přičemž mi to trvalo 4 roky.

Až budeš starší, pak budeš mít možnost získat víc (brigády, na SŠ možná stipendium, větší kapesné...).

daniell*
hodnocení

0x

já nechápu tu radu "pomáhej rodičům a dostaneš peníze navíc" to je nechci někoho urazit ale nesmysl to že rodíčům vynese koš nebo zamete to rodiči do peněženky peníze nepřidá. V tvém věku nikde legálně na brigádu nesmíš. Možná pomáhat sousedům...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]