Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , rád bych se na Vás obrátil s radou o pomoc. Zajímalo by mne jak to je když pracuji pro českou firmu v zahraničí (konkrétně německo) a v 5 měsíci tu byli 2 svátky stejně jako u nás , jen vycházeli na rozdílný datum. Zajímalo by mně jak je to s proplácením svátku pokud jsem v zahraničí a jdu /nejdu do práce. Nevím kde pro toto v legislativě hledat odpověd.
Děkuji a jsem s pozdravem
Dobrý den. Jestli-že jde o pracovní vztah uzavřený podle české právní úpravy, pak je rozhodující stav, který je v ČR (tedy dny svátků u nás). Takže co se proplacení týče, zaměstnavatel je povinen řídit se zákoníkem práce, který je platný u nás. Tedy viz. Zákoník práce § 115Mzda, náhradní volno nebo náhrada mzdy za svátek:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.