Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaregistrování na prac.úřad?

Od: neznama* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,když se nezaregistruju na prac.úřad kde musím zajít?...sice to není zpovědnice ale asi se potřebuju vypsat sice to asi bude znít jak totální kravina(a rady budou určitě že se mám vzchopit a něco dělat,to plně chápu je to pravda:)) No takže mám maturitu(což není nic v dnešní době) na nejmenované zemědělce tím hůr.Tak nějak sem byla 8 měsícu na pracáku potacení se od ničeho k ničemu.Pak se usmálo stěstí a nastoupila sem na nespecifický kurz,který má být zakončený certifikátem ale až po jeho ukončení ale já absolvovala jen 3 měs.příčemž to byla px na magistrátu(aspon něco do životopisu)praxe ale nestála za nic někdy jsem tam i 6 hodin seděla a nic když sem se zeptala jestli pro mě něco mají tak ne di si číst.Pak mi volali s agentury že se uvolnilo místo na lince(totoiž už mi volali po druhé napoprvé sem to odmítla,řekla sem si lepší než tam 6h sedět a nic)na kontrole kvality,sem tam druhý den(jako nevím co jsem si myslela,asi unahlény krok zase mimo).Mám nutkání volat že končím a asi to udělám(mám zkušebku).Bude to asi tím třísměným provozem a neustale dokola to same,horko(otroci na lince-dnešní realita a ty podmínky...a ti co to umí si mastí kapsy)ikdyž o ty peníze mi až tak nejde.Co bych chtěla dělat mě asi nevezmou,baví mě řídit at už by to bylo cokoliv ale mám řidičák pouze na B,nebo mám možnost jít do rodinné firmy(pila)ale nwm ještě jsem se s tatkou o tom nebavila a fakt nwm co by mi řekl,je docela prudas ale myslím že bych to snesla raději od něho než někoho jiného...ale kdysi říkal že si mám udělat na C a že bych jezdila)to by mě fakt bavilo!nebraním se témež ničemu kromě té stereotypní práce dokola,nemám problém se cokoliv naučit si myslím(ale typu kosmetyčka...atd vůbec.)já bych spíš něco co je pro chlapy ale to těžko.inač je mi 20

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj. Taregistrovat se na pracovní úřad není povinnost. Je to právo každého občana. Pokud se zaregistrujete, bude za Vás úřad práce platit zdravotní pojištění, které je povinné. V případě, že se na úřad práce nezaregistrujete, budete si muset platit pojištění sama. To znamená, pokud byste skončila v zaměstnání, musíte to ohlásit své pojišťovně a pojištění si platit, aby Vám nevznikl dluh na zdravotním.

Jste mladá, ujasněte si, co chcete v životě dělat. Spousta lidí chodí do práce a má práci jednotvárnou. Ne každý má štěstí, aby ho práce bavila. Ale peníze jsou potřeba. Žijete zřejmě s rodiči, kteří hradí veškeré poplatky, jinak byste asi nenapsala - o ty peníze mi ani tak nejde. Zkuste se živit sama, hradit si veškeré náklady sama a třeba svůj názor přehodnotíte. Že je lepší mít alespoň nějakou práci, než žádnou. A vydržela byste v zaměstnání, dokud byste si nenašla lepší a takovou, která by Vás bavila třeba víc.

doplněno 19.06.13 07:53:

opr. Zaregistrovat..

pt®
hodnocení

0x

Když se nezaregistrujete na ÚP, musíte zajít na svou zdr. pojišťovnu a budete si hradit zdr. poj. sama, což je povinnost ze zákona. Když se Vám líbí řídit náklaďák, zkuste jezdit v těch vedrech třeba osobákem, někde v provozu za plného slunce. Uvidíte, jak je to náročné na pozornost. Myslím, že u linky na na tři směny, není tolik odpovědnosti. Ale záleží u čeho vydržíte. - pt

iz*
hodnocení

0x

Jak dlouho budou rodiče ještě ochotni Vás živit? A budou za Vás hradit i povinné zdravotní pojištění (1.080 Kč měsíčně)?

Práce na lince sice asi moc zábavná není, ale za dva dny jste nemohla zjistit, co všechno bude práce obnášet.

Máte středoškolské vzdělání a k tomu kurz. Kde je psáno, že Vám firma poté, co se osvědčíte, nenabídne zajímavější práci?

Podle mne byste měla zkusit vydržet.

Zkušební doba trvá zpravidla tři měsíce. Pokud se v průběhu zkušební doby nic nezmění (pracovní náplň, Váš piohled na práci), můžete pracovní poměr zrušit ve zkušební době můžete i v poslední den zkušební doby.

(Zrušení pracovního poměru ve zkušební době musí být písemné a musíte je doručit zaměstnavateli (telefonát nestačí).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]