Nejste přihlášen/a.
Měl jsem pracovní smlouvu na dobu určitou od 1. srpna 2012 do 31.ledna 2012 a 1. prosince 2012 jsem byl v pracovní neschopnosti (operace) do 31.5.2013.Tedy od 1 února jsem byl v ochrané době na neschopence.
Započítává se mě k posouzení nároku na podporu 6 měsích a nebo celých 9 měsíců když jsem nastoupil do pracovní neschopnosti,už v době trvání pracovního poměru?
Děkuji za odpověd
To se tady řeší docela často,stačí na googlu zadat ,,podpora v nezaměstnanosti 2013,,a máte jasno.
Pracovní poměr na dobu určitou skončil uplynutím sjednané doby bez ohledu na nemoc, tedy 31. ledna (předpokládám) 2013.
Doba nemoci v ochranné lhůtě (od 1. 2. 2013 do 31. 5. 2013) se nezapočítává do doby trvání pracovního poměru ani do doby trvání důchodového pojištění.
Jestli jste v uplynulých 2 letech splnil podmínku účasti na důchodovém pojištění (trvání zaměstnání) v délce alespoň 12 měsíců (nebo po vyčerpané podpůrčí době 6 mesíců), budete mít nárok na další podpůrčí dobu v délce odpovídající Vašemu věku.
___ Více informací najdete na Portálu MPSV:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.