Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trestní rejstřík

Od: janka* odpovědí: 14 změna:

Ví někdo prosím,kde by mohl sehnat práci na HPP syn,když má záznam v rejstříku trestů?Dávno je v pohodě,vše splácí,je pracovitý,spolehlivý a hlavně poučený,jenže zoufalý a já též.Všechno na tom ztroskotává.Tak nutně přitom potřebuje dělat,aby byl plat bez těchto strašných výkyvů,kdy mu pomáhám ze svého důchodu,aby neměl nikdy žádné zpoždění s žádnou platbou.Je to pro oba zničující a depresivní,protože se to táhne tři roky a to umoří.

Vždycky se důrazně ptá,co všechno při nástupu budou od něj potřebovat,je šťastný,že neřeknou TR,nastoupí,jsou s ním spokojení,on rád že maká a bác ho.Za chvíli chtějí přinést bezúhonost,přestože to neuváděli.Nejen na něm-na všech,co tam nastoupí.Pořád dokola,je to doslova ubíjející.A když uvede rovnou v inzerátu-kdo mu dá šanci i když má záznam,nikdo se neozve.

Děkuji,pokud by někdo nějak poradil,kam by mohl jít dělat.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

piter*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
at zkusi na zivnostensky list najit nejakou praci
janka*
Kdo má záznam v TR, nemůže mít bohužel ani živnostenský list.Vyžaduje se opět bezúhonost.

tesyk*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Co umí? A proč se nezeptá on sám, ale děláte to za něj Vy?
janka*

Já se za něj ptám proto,protože jsem stará,starostma unavená a skleslá.Neví,že tady píšu,asi v něm zbyla ještě špetka nějakýho studu,že by si připadal jak žebrák.Žebrák o práci.

Jenže já už nedokážu unést tolik,co mladší.Já bych za něj o práci už i žebrala.Na mne to má prostě dopad takový a s tím nic nenadělám.Vidím stejně,že tady radu ani pochopení nenajdu,ale pozor-to nevyčítám.Na to už jsem příliš apatická.Jen konstatuju.Nebudu už víc psát,asi jsem trapna.I tak díky za Váš čas.

marie55*

Takoví lidé mají svého kurátora, který je zde od toho, aby jim pomáhal. Je mi jasné, že to není jednoduché, otázkou ovšem zůstává, za jaký čin má záznam a jestli to od něj není jen výmluva, že není schopen najít práci. Není přece v tomto státě jediný se škraloupem, spousta z nich je v pracovním poměru, i když asi ne v takovém, o jakém by snili. Je těžké zpět získat důvěru, zkuste si ověřit u jeho zaměstnavatelů, zda-li tomu bylo skutečně tak, jak vám tvrdí.

Hodně štěstí a síly

tesyk*
Dobře, tak jsme se dozvěděli proč to za něj vyřizujete Vy. Teď ještě co tedy umí?
janka*

Milý tesyku,

myslím,že dobře víte,že neznáte žádné pracoviště,kam by přijali osobu se zázn.v TR.A tak zněla moje otázka.Takže jste na ní neměl vůbec reflektovat,protože jste radu n e z n a l . A hlavně já jsem Vám neměla vůbec odpovídat,protože to bylo cítit Vaším negativismem od začátku.Držte se svého kopyta a odpovídejte jako rádobypsycholog na ty stupidity typu -má mě rád? nemá mě rád? mám milence,ale stesk po manželovi atd.atd.

Janka

lojzik*

Když nemůže mít ŽL syn, mohla by jste Vy. Je však nutné se poradit jak by to bylo v souběhu s Vaším důchodem, zejména platby soc. a zdrav. poj. a podobně. Jinak by to mohl dělat syn. Odpovědnost z tohoto podnikání by byla však na Vás.

Další možnost je podnájem. Pokud máte byt, nebo dům, kde by se třeba pokoj nechal pronajmout.

Eventuelně chata, chalupa? Pronájem na rekreace?

janka*
Lojzíku, moc děkuju za snahu o opravdickou radu.Moc si toho vážím.Díky,pa,Janka
tesyk*

Vážená Janko,

samotný záznam v rejstříku ještě nevylučuje mít živnolist. To až rozhodnutí soudu, že nesmí tu, či onu činnost vykonávat. A co se týče možností zaměstnat, mohl jsem Vám, respektivně Vašemu synovi nabídnout práci kolportéra novin. Je mezi nimi dost zkrachovanců, alkoholiků a podobných individuí se záznamem v tr. rejstříku. Bohužel ale žádný maminčin mazlíček.

Maucta.

piter*
kolpoter co znamena?:)
tesyk*
Kolportér: Kamelot, pouliční prodavač tisku, nebo doručování tisku předplatitelům.
janka*

Vážený tesyku,

přesně to jsem věděla,vlastně od začátku,že jste zaujal slovně útočný postoj.Nejste schopen pochopit,že jsou i tací,kteří pochybili a naprosto jsou již bezproblémoví lidé,snad i poučenější než my všichni a za to,co tehdy jiným i sobě způsobili,by si dneska nejradši dali pořádnou s prominutím do drštky.Světe div se,ale je to tak.A maminčin mazlíček?A to jste usoudil jako z čeho?Že jsem se sama za sebe na něco zeptala?Jste trapný-nemáte žádné argumenty,tak se snažíte aspoň zesměšňovat,v mých očích ale sám sebe.Fakt nechápete nic a empatie je Vám naprosto cizí.Ale co bych chtěla-jste jenom chlap.

Maucta ,to by stačilo.

tesyk*

Máte pravdu, odhalila jste mě.

Přeji Vám i Vašemu synovi mnoho úspěchů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]