Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak rychle se zahojí?

Od: axlik* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, včera v noci jsem byl akční a aktivní a omylem sem si způsobil dosti nepěknou řeznou ránu zlamovacím nožem na prostředníku, rána je hluboká, je to i na šití, krvácení sem zastavoval skoro hodinu, v noci jsem neměl kam s tím jít, čili to nechám zahojit přirozeně. Zajímá mě za jak dlouho by to tak mohlo být v pořádku a jestlu můžu hojení nějak urychlit, potřebuju mít obě ruce kvůli povaze práce kterou vykonávám. Díky za odpovědi

doplněno 18.06.13 05:22:

Doplním, že je to v posledním ohybu na boku asi 2cm dlouhý, ale hluboký je to jen na kousku.

doplněno 18.06.13 05:36:

Teď se dívám co jsem na psal za blbost :D za jak rychle..no nic :D

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Nedávno jsem se seknul dost ostrou sekyrou do palce a bez šití do úplného zhojení to trvalo dva týdny.Pracoval jsem normálně.Právě klidem se dá zhojení urychlit.

hodnocení

0x
Zdravicko:)Pocitejte cca se dvema az trema tydny,rezna rana neni jen takova hloupost jak se zda,zvlaste v ohybu.A sla bych radeji byt Vami k lekari na par stehu,jinak se Vam to pozdeji jakoby rozleze,a nebude to vypadat pekne.A jeste bych se bala,ze se mne tam dostane nejaka necistota.Radeji lekar,prosim:)

hodnocení

0x

doporučuji tohle, říkám jí kouzelná mastička, shojí vše a zdá semi že i rychleji.. jedinné její mínus je že hrozně barví*smich*

lekarna.cz/...

axlik*
hodnocení

Betadine používám jako roztok v lékarně mi řekli, že mast neexistuje :D každopádně díky za rady, ono stejně je už na šití pozdě, udržuju to v obvazu s desinfekcí, jen mi dost vadí jak mě to omezuje :(

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud vylučuješ lékařský zásah,což doporučuji nejspíše,pak zahojení urychlíš udržováním rány mimo infekci.Desinfekční prostředek,peroxid vodíku,ajatin,jodisol a pod.Aplikuj na ránu dva až třikrát denně a mimo to zakrýt sterilním přelepem.U mne je takovým postupem zahojeno poškození kůže ne moc do hloubky do čtyř dnů.Tak,že zmizí bolestivost.dohojení do dalších čtyř dnů.

JABRAKA

hodnocení

0x

Být tebou,tak na šití zajdu. Stalo se mi kdysi to samé a jelikož se kůže zhojí dřív než tkáň pod ní,tak se mi pod srostlou jizvou vytvořil jakysi rosol který neměl kam mizet a měl jsem stím dost problémy. hrozilo znovu otevření a čištění rány. Obzvlášť když je to v ohybu prstu. Michodem teď se zrovna léčím v nemocnici s vážným úrazem ruky, na specializované klinice ve Vysokém nad Jizerou,a když tam vidím co vše muže vzniknout z obyč říznutí,neváhal bych ani vteřinu a doporučuji jít k doktorovi.

abc*
hodnocení

0x

Zkuste Hemagel, léčí se s ním i otevřený bércáky. Kamarádka se v práci dost popálila horkým olejem a ta mast ji docela rychle urychlila hojení.

hop®
hodnocení

0x

Hlubší rány si ošetřuji hypermanganem a Framykoinem, zatím úspěšně, jen jizvy zůstavají...

danecekdan*
hodnocení

0x

Zdar, nedávno mě kousnul pes do posledního článku prstu a udělal mi tam dvě hluboké rány. Protože rány po psím kousnutí se nešijí, musel jsem to taky nechat hojit přirozeně. Hojení do doby, než jsem mohl prst zase normálně používat, trvalo tři týdny. Ale ty první převazy byly muka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]