Nejste přihlášen/a.
Zdravím, včera v noci jsem byl akční a aktivní a omylem sem si způsobil dosti nepěknou řeznou ránu zlamovacím nožem na prostředníku, rána je hluboká, je to i na šití, krvácení sem zastavoval skoro hodinu, v noci jsem neměl kam s tím jít, čili to nechám zahojit přirozeně. Zajímá mě za jak dlouho by to tak mohlo být v pořádku a jestlu můžu hojení nějak urychlit, potřebuju mít obě ruce kvůli povaze práce kterou vykonávám. Díky za odpovědi
doplněno 18.06.13 05:22:Doplním, že je to v posledním ohybu na boku asi 2cm dlouhý, ale hluboký je to jen na kousku.
doplněno 18.06.13 05:36:Teď se dívám co jsem na psal za blbost :D za jak rychle..no nic :D
doporučuji tohle, říkám jí kouzelná mastička, shojí vše a zdá semi že i rychleji.. jedinné její mínus je že hrozně barví
Pokud vylučuješ lékařský zásah,což doporučuji nejspíše,pak zahojení urychlíš udržováním rány mimo infekci.Desinfekční prostředek,peroxid vodíku,ajatin,jodisol a pod.Aplikuj na ránu dva až třikrát denně a mimo to zakrýt sterilním přelepem.U mne je takovým postupem zahojeno poškození kůže ne moc do hloubky do čtyř dnů.Tak,že zmizí bolestivost.dohojení do dalších čtyř dnů.
JABRAKA
Být tebou,tak na šití zajdu. Stalo se mi kdysi to samé a jelikož se kůže zhojí dřív než tkáň pod ní,tak se mi pod srostlou jizvou vytvořil jakysi rosol který neměl kam mizet a měl jsem stím dost problémy. hrozilo znovu otevření a čištění rány. Obzvlášť když je to v ohybu prstu. Michodem teď se zrovna léčím v nemocnici s vážným úrazem ruky, na specializované klinice ve Vysokém nad Jizerou,a když tam vidím co vše muže vzniknout z obyč říznutí,neváhal bych ani vteřinu a doporučuji jít k doktorovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.