Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit bejvalky?

Od: blair* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

s přítelem chodíme 14 měsíců. Od začátku vztahu mi leze na nervy jeho bývalá přítelkyně.Neustále mu píše, volá. Píše, že by ho chtěla. Sama má přítele, ale mého pořád otravuje. On říká, že to je pouze kamarádka pro něj. Ale nevím, nějak tomu nevěřím. Nevíte jak bych ji mohla nějak uklidnit? Nebo něco, ať už mu dá pokoj? Vážně mi to leze už na nervy :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přítel si asi neumí vybrat a k bývalé pořád něco cítí, jinak by se od ní dokázal za rok nadobro odstřihnout. Musí mu být přece jasné, že Vám jeho komunikace s bývalou vadí, takže je jeho chování divné. On jí musí dát jasně najevo, že si nepřeje, aby ho dále kontaktovala. Žádná kamarádka, to prostě takhle nejde. No ale kdoví jak to bylo. Třeba mu dala kopačky a on Vás teď má jen jako záskok a kalkuluje s tím, že to zase dají do kupy. Nebo si naopak svou bývalku nechává v záloze na občasné "úlety". Jiný důvod jeho chování mě nenapadá.

Možná to bude znít trochu paranoidně, ale pokud jsou stále zadobře, může se stát, že si k ní občas "odskočí", třeba když se s ním někdy nepohodnete. Ona by určitě proti nebyla když ho chce zpět. No ale jak z toho ven? Zkuste mu dát jasně najevo, že teď chodíte spolu vy dva a žádná třetí ženská nemá ve vašem vztahu místo. Tak ať si rychle vybere. Na tohle ale měl přijít sám, tak je otázka, jestli s ní nepřeruší kontakty jen "naoko" a tajně to pojede dál. Osobně se divím, že s ním jste i za těchto okolností. Jiná ženská by mu dala "nůž na krk" už mnohem dřív. Přece pokud Vás má skutečně rád, nemůže Vás trápit takovým nedůstojným chováním. A pokud je tak měkký a nerozhodný, asi nebude ani do budoucna vztah s ním zrovna ideální a budete se o něj neustále dělit. Btw. jak by se asi jemu líbilo, kdybyste si taky našla nějakého dalšího chlapa, se kterým byste neustále komunikovala?

blbablondyna*
hodnocení

1x

A jak vite, co mu pise, to vam to cte? 1) Pokud vam to cte, pak neni uplne v poradku, mozna si chce zvednout ego 2) Zjistila jste to sama? Jak? 3) Pokud to chcete vyresit, s tim malem, ci pisete vam lide sebelepsi radou nepomohou 4) Proc to resite az po tak dlouhe dobe?

Na rovinu, tohle je take o vasi duvere v pritele a v samu sebe! Jestli mu neverite, neni problem jen v nem. Ze mu nejaka byvala a pise? Ja si pisi jeste po dvaceti letech stavu s ex a nikdy s tim problem nebyl, pritel chodil se spoluzackou, dnes jsou kolegove, kdybych to brala, resila jako vy, musela bych je asi nevim, zastrelit? Vy sama si musite ujasnit, co chcete, jen varuji, ze vsim, co jsem ceta nize "spojit se s jejim prielem" atd je cesta do pekla, ze ktere nemusite vykit z cistym stitem a s pokracujicim vztahem. Navic, se ma vas pritel podle vas zachovat? Kdyz zjevne odmita a je s vami, pak asi nema zajem, pokud je slusne vychvany, tak asi nelze cekat, ze se zachova ve stylu "nevotravuj se... me". Myslim, ze kdyby se takto choval, uz davno ho nechcete ani jedna - videt, slyset, cist! Pokud z nejakeho duvodu vztah neklape, je jediny clovek, se kterym se to da vyresit, pokud nechces zrovna k odbornikovi.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a co se spojit s tím přítelem bejvalky a povědět mu, že ta jeho láska čile komunikuje s jiným chlapcem. Možná by mu to vadilo a slečně by domluvil. Zdravím!

doplněno 18.06.13 00:15:

Možná německy? Ne, omlouvám se. Asi není čas na vtip. No, já nevím, ale kdyby to věděl, tak by si tu "sokyni" asi srovnal. Nebo ji opustil a bylo by to pro Vás možná horší. Zítra Vám jistě někdo poradí něco zaručeného. Tak zatím vydržte.

blair*
hodnocení

Přítel je z Německa,tak nevím jak se s ním spojit :(

martinaa*
hodnocení

0x

Tohle musí rázně zatrhnout přítel. Samozřejmě pokud mu to opravdu "vadí". Dle Vašeho popisu mám ale dojem, že si nechává taková nějaká zadní vrátka, co kdyby. 14 měsíců mu píše o volá bývalka, a on s tím nic nedělá? Tak buď je to slaboch, co se bojí něco řešit, nebo si udržuje kontakt pro případ, že by se s Vámi rozešel.

Já bych už dávno třískla do stolu, že mi to vadí a takové psaní a volání musí ihned přestat. Buď a nebo - protože nebudu nikomu dělat ani náhražku, ani vola.

Nebo jednou, až zavolá, zvedněte telefon Vy a pokecejte si.:)

hodnocení

0x

Dobrý den. Nepíšete, co na to Váš přítel. Jak ten se k tomu staví. Je pro něho problém říct - mám už dávno jiný vztah, nenechám si ho rozbít, neotravuj mě? Pokud by to nepomohlo, požádejte ho, ať jednoduše změní tlf. číslo a budete mít klid oba dva. Čím víc jí budete dávat najevo, že to vadí hlavně Vám, tím spíš bude otravovat. Jsou takové typy...

blair*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Ona moc dobře ví, že spolu jsme. Přijde mi, že to dělá schválně, aby něco dokázale nebo nevím, co tím sleduje. Přítel mi říkal, že jí má jako kámošku, že se nemusím bát, že by s ní nco měl, ať mu věřím, že by m nepodvedl. Ale opravdu nevím. A zakazovat mu se s ní bavit? Nevím, bojím se, že by to bylo horší, pak se třeba tajně scházeli a jí to hrálo do karet, že mi to vadí. Navíc je známá tím, že své přítele podvádí, podvedla i mého, tak doufám, že není tak hloupej, aby s ní něco měl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]