Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trestní odpovědnost od 14ti

Od: mrnousek* odpovědí: 5 změna:

Zdravím.

Na netu jsem se dočetla že za rok už budu odpovědná za svoje činy, což samozřejmě chápu, ale nejde mi do hlavy něco jinýho: Dostanu už i občanku? A budu moct už od 14ti chodit na brigádu?

Díky za odpovědi, mrňousek :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také zdravím. Zákon o snížení trestní odpovědnosti z 15ti na 14 let, nebyl schválen. Stále tedy platí trestní odpovědnost od 15ti let.

hop®
hodnocení

1x

Prcku, neylo to sníženo, ani dočasně, jen byl návrh zákona, já bych s tím souhlasil, ale neprošlo to...

Takže si, bohužel, ještě budeš muset počkat, i na ofiko brigádu, i na průkaz, i na oficiálně povolený sex...

... ale zase ještě můžeš páchat trestné činy bez postihu... ;)*smich*

iz*
hodnocení

1x

Pro brigádu nestačí dovršit 15 let, zaměstnat tě budou moci až po skončení povinné školní docházky (nejdříve o prázdninách po skončení ZŠ).

tlapka*
hodnocení

0x

Občanku i brigády až v patnácti,pokud se nepletu. ;)

doplněno 17.06.13 22:16:

Teď koukám, jsi si jista tou odpovědností? :) Na 14 byla snížena dočasně, pak ji vrátili na 15, to už zase neplatí? :D

mrnousek*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]