Nejste přihlášen/a.
Neodpovím tak úplně na původní otázku, protože na to znám málo informací. Nicméně chlap co praští ženskou (nejen těhotnou) je dobytek.
Zaráží mě ale přístup některých odpovídajících. To jako když mi zazvoní dávná známá u dveří (náhodou jede kolem), nechám jí stát za dveřma a začnu shánět manželku, abych se jí zeptal, jestli mi dovolí pozvat návštěvu dál? A co když jí potkám na ulici, mám dělat, že jsem si jí nevšiml, nebo rovněž neprodleně informovat manželku, že hodlám prohodit se známou pár slov (nevidím v tom moc velký rozdíl). Co je špatného na tom, že v obýváku sedí návštěva u kafe a povídá si s mou ženou? Samozřejmě, pokud má ona návštěva na sobě akorád hodinky, je to o něčem jiném :D.
Uhodit ženu, ještě ke všemu těhotnou - nemám slov.
Na neohlášené návštěvy a jakési hájení teritoria se asi dívá každý trochu jinak, podle toho, z jaké rodiny pochází. Jsou domácnosti, kde to společensky žije, kam je naprosto normální zajít na chvíli si popovídat. Možná už jich ubývá, ale třeba moje babička takovou domácnost měla. Vzpomínám, že u nás velmi často někdo byl, ženy i muži, lidé ze sousedství i vzdálených měst. Dědovi to naprosto nevadilo, já si to do života odnesla jako běžnou věc. Ale znám rodiny, které žijí jako za zdí, nikdy u nich nikdo nebyl, žaluzie zatažené. Asi to také považují za normální.
V popisovaném případě se ale evidentně jedná o hájení teritoria sexuálního. Je to velmi ubohý projev žárlivosti. Žárlivost je strašná nemoc, žádné rady nepomohou, jen odchod. Když je na cestě dítě, je to hodně složité, ale já bych od žárlivce a násilníka odešla.
a jak tohle chceš vůbec řešit?
stalo se a máš na výběr: stane se zas a nestane se vůbec. At k tomu vedlo cokoli, tak jen ubožák šáhne na ženskou s břichem. Ve velké většině vztahů se stane něco, co by se nemělo, ale tohle je opravdu vrchol.
odejít - zůstat.. já bych odešla.
u porodu na tohle zrovna myslet nebudeš
doplněno 17.06.13 12:37:v tomhle případě prchej, s mateřskou se tohle jen horší
Myslíte si, že se to už nikdy nestane? Porod a dítě surového mužského, který neumí zvládat vztek, změní?! Co od něho čekáte, když v nejkrásnějším období ženy udělá tohle?! Zamyslete se a hledejte jiné řešení bez lumpa, protože "jednou lump, vždycky lump". Nevěřte slovům, věřte tomu, co dělá!
Tazatelko, píšete, že jste udělala pitominu. Ne! Neudělala. Jste svéprávný člověk a ne loutka, která jde tam kam ji pustí a dělá to, co někdo chce. Vůbec totiž na tom, co děláte nezáleží. Ikdyž budete doma, sama, bude mu vadit, že jste se dívala z okna a že jste, kdoví na co myslela. Sama jsem před takovým pošahaným žárlivcem utíkala. Vadilo mu dokonce i to, že se na mně někdo podíval. A já jsem ani o tom nevěděla, ale on řval, že jsem mu zadala důvod k dlouhému pohledu.
Taky mne zarazila jedna věc ... proč ten váš nevěděl o tom, že si domu zvete pánskou návštěvu? Samozřejmě to není důvod k tomu, aby vás pak uhodil, ale prostě mi to příjde, že jste mu tím dala důvod. Nezlobte se na mne, ale když si to převedu na sebe, tak kdybych potkal po 10ti letech spolužačku a pozval bych jí k sobě domů s tím, že vím, že pak taky příjde moje přítelkyně, tak bych neváhal ani vteřinu a na tuto skutečnost jí upozornil. Hned z mnoha důvodů. Žárlivost, nrdorozumění, přehled, informovanost a tak podobně. Když jste to tudělalal takto, tak se možná trochu nedivte.
Ale opakuji, bít by vás rozhodně neměl!
Michale, já si myslím, z vašich odpovědí, že strachem o to, že nejste schopen si ženu udržet, že nejste natolik dobrý, jste úplně ochromen a pouštíte takovéhle zhůvěřilosti do hlavy a z pusy. Vůbec si nepřipouštíte, že vás žena miluje takového jaký jste, že vám důvěřuje. Raději se budete týrat nedůvěrou a žárlivostí. Jestli vám bude chtít být nevěrná, udělato mezi prsty, ikdyž ji na "ní" budete držet ruku.
Všimnul jste si, že tazatelka je před porodem? Opravdu si myslíte, že by mohla být přitažlivá pro muže, který ji znal jako děvče?
Michale, zamyslete se, proč máte tak maličké sebevědomí? A také, kam svou žárlivostí můžete svou partnerku dohnat! Zažila jsem patologického žárlivce. Když už toho bylo dost, nesnesitelně, tak jsem mu řekla: :Děláš ze mně kur+vu, dobrá ukážu ti jednou, jak to vypadá. Pravil, že si mě uhlídá. Zahla jsem. Jenže on řekl, že mi nevěří. PaK poplakal a pravil, že mi odpouští, jen ať ho neopouštím. Odešla jsem, nebylo už nic, pro co bych si ho mohla vážit.
Babko, přesné... už nemám body. Jsem překvapená názory některých mužů na to, co je přípustné a co ne (neohlášená návštěva osoby opačného pohlaví - málem jsem spadla pod stůl).
Odřenina ruky těhotenství ani porod téměř jistě neohrozí - ale pokud chceš "klidný" nejen porod, ale i život, asi by sis měla důkladně rozmyslet, zda partner, který tě bije, je tím správným pro další soužití.
Ovšem - jak píše Ladinpraha, nevím/e nic o okolnostech a ´podrobnostech´ vašeho vztahu.
doplněno 17.06.13 11:53:Žárlivec - tak to není ´dobré´ - buďto ať jde na ´léčení´ k psychologovi a nebo rychle´prchej´ - tohle (zřejmě) nebylo poprvé, co ´vyletěl´ - a lepší to nebude.
I kdyby tam bylo něco víc tak nemá právo vás mlátit resp. mlátit své dítě. A co se stane až nebudete vypadat jak upocená hruška a spolužák se zastaví? Nebo když půjdete s dítětem ven na procházku a někoho potkáte zakecáte se a vrátíte se o něco později? To vás zase zmlátí? Proč neuhodil toho spolužáka?
a o tom je život! proč si zvete chlapa do bytu? proč jste s ním na to kafe nešla do kavárny? proč jste tomu vašemu, minimálně, nezavolala a neřekla mu, že se k vám chystá návštěva? to ostatní nebudu komentovat. ale moc se tomu vašemu nedivím. tím rozhodně neschvaluji to, že vás uhodil! chybu jste ale rozhodně udělala vy.
mimochodem, ruce a ústa máte určitě v pořádku, co?
a proč neuhodil spolužáka? to je jednoduché. ten se do bytu určitě nevloupal. otevřela mu, předpokládám zcela dobrovolně, tazatelka...
tak jsem asi úplnej mimoň ale proč by si nemohla do bytu pozvat koho chce? Pokud je pán žárlivec, tak by mu mělo spíš dojít, že to paní udělá kdy chce, s kým chce a kde chce na to nepotřebuje být doma.
Má na návštěvy v bytě steejný právo jako každej z nás, co bych jako měla chodit do kavárny když mi přijde kámoš? Jen aby se pán nenaštval? No ten by letěl.
To je snad každýho zodpovědnost kam to nechá dojít.
Když je někdo neurotik notabene žálivý neurotik, má se sebou něco dělat a ne uhodit těhotnou nebo mlátit spolužáka.
Holka, s kterou bydlím a která by si do našeho bytu vodila pánské návštěvy bez jakékoliv informace ... by stála s kuframa za dveřma ai tak po třetí návštěvě.
Proboha co to je za vztah, pokud si jeden z partnerů domů zve někoho pro druhého cizího a ještě k tomu opačného pohlaví. Jako chápu kamarádky, když příjdou na kafe .. to je něco jiného. Ale cozího kluka, to fakt sorry. Jednou dvakrát jo, pokud bude mít rozumné vysvětlení, ale potřetí by letěla!
možná se mýlím ale paní psala, že jel spolužák kolem a tak se prostě stavil na kafe. Opravdu by mi zajímalo, co je na tom divnýho?
To mu měla mezi dveřmi říct - ted ne, neoznámila jsem tvou návštěvu dostatečně v předstihu? No to je pěkná blbost. To se fakt nikomu nic podobného nestalo? Si přijdu jak exot, že mně tohle tedy přijde naprosto normální. Pochopitelně tohle platí pro oba, já taky nikdy nedělala vědu z toho, když jsem přišla dom a ona tam návštěva, tak jako někdo došel, dojel a?
Když bude chtít někdo zahnout tak prostě zahne
Mowla - díky
Jakou chybu ? Vy se mu snad ještě budete omlouvat
?! Časem to bude horší. Chorobná žárlivost je nemoc, takže byste ho ještě taky mohla litovat! NE! Pokud se Váš partner chová takhle, tak "byč - a pryč"
.
váš přítel je ducha mdlého a vy máte 2 možnosti bud odejít a vést veselý život svobodné matky s tím že si časem někoho najdete
nebo zůstat a pak zapomenout na veškeré návštěvy kamarádů opačného pohlavý mít hlavu neustále skloněnou a držet hubu
pokud se rozhodnete pro druhou možnost tak nezbývá než gratulovat s pozdravem bude hůř
Tak tomuhle se musím smát...
"Holka, s kterou bydlím..." si může dělat naprosto, co chce - a to bez jakékoli informace, protože jí věřím. Jinak bych se totiž musel ´picnout´ - řešit, jestli ji navštívil jen bývalý spolužák a nebo zrovna s kámoškama ´rozjíždí´ lesbický grupáč... Případně s kým a kam šla ona na návštěvu... Pokud budu tvůj výrok parafrázovat - co je to, proboha, za vztah, pokud jeden z partnerůmusí hlásit návštěvy předem?
Šmarjá - tohle fakt nechápu...
Bonie - naopak, já si myslím, že normální je spíše důvěřovat, než prověřovat (nebo, nedejbože, předem psát žádost).
Michale, podle mě jste naprosto mimo. Několikrát se u nás zastavil můj spolužák, bydlí daleko a tady má maminku, dojede jednou za čas. Můj muž se s ním vždycky slušně pozdravil a pak se omluvil, že si půjde zaběhat nebo zajede k rodičům, protože si určitě máme co vyprávět (a jeho to nezajímá, ale to samozřejmě neřekl). Sama bych udělala totéž a opravdu bych užasla, kdyby hodlal sedět s námi a poslouchat každé slovo. A v životě by mě nenapadlo, že by mohl vyvádět tak jako Vy. Chová se totiž jako dospělý muž, a ne jako nevyrovnaný, nesebevědomý chlapec, který si potřebuje dokázat sílu a moc a neumí to jinak než uplatněním hrubosti vůči partnerce.
"mowla, inzinyrka" chtěla jsem psát v podstatě to samé, nemusím, vystihli jste to přesně jak má dobrý vztah dvou lidí fungovat.
Kristepane, a co jako? Proč bych si nemohla pozvat kamaráda do bytu na čaj - což dělám vcelku normálně, protože mám za nejlepšího kamaráda kluka? Ne každá holka si zve kamarády do bytu na šukačku, a pokud máte ten dojem, tak pak lituji Vaši současnou či budoucí přítelkyni. Stejně jako tazatelčin přítel tedy jste nebezpečný žárlivec.
Není chyba si pozvat domů kamaráda. Tazatelka neudělala žádnou chybu, to jen Vy a Vám podobní neustále podsouváte holkám, že pomalu nesmí nic, nikam a nikoho zvát, když mužíček není doma. Marjapano... že bych měla příteli volat, že k nám vezmu kámoše na čaj? A když ne, dostanu přes tlamu?
To je super logika. Jdu blejt.
Co máte na mysli tou poznámkou o rukou a ústech? Docela mě to zaujalo.
doplněno 17.06.13 18:16:kopíruji komentář trtrtrt, na který reaguji - ztratila se souvislost
a o tom je život! proč si zvete chlapa do bytu? proč jste s ním na to kafe nešla do kavárny? proč jste tomu vašemu, minimálně, nezavolala a neřekla mu, že se k vám chystá návštěva? to ostatní nebudu komentovat. ale moc se tomu vašemu nedivím. tím rozhodně neschvaluji to, že vás uhodil! chybu jste ale rozhodně udělala vy.
mimochodem, ruce a ústa máte určitě v pořádku, co?
a proč neuhodil spolužáka? to je jednoduché. ten se do bytu určitě nevloupal. otevřela mu, předpokládám zcela dobrovolně, tazatelka...
Žárlivej magor... Předpokládám odřená ruka z toho že se mu zatemnilo a fláknul těhotnou až padla na zem...
Buď mu jasně a nekompromisně oznámit že tohle chování je nepřijatelné a zůstanete s ním jedině když se to už nikdy nebude opakovat, nebo od něj rovnou odejít. Pokud je návštěva spolužáka důvod k bití, tak by se měl léčit. A má hodně co žehlit...
My Vám nemůžeme diktovat, co máte dělat. Ale co až Vás partner uhodí po druhé, po třetí...Až uhodí Vaše dítě? Také se budete ptát, máte-li to řešit? Jste zodpovědná za svůj život i za život svého dítěte. Tak se zamyslete a opravdu se zodpovědně chovejte. Otázka je, zda toto vůbec chcete řešit. Já bych se neptala na netu a jednala. Co uděláte Vy, je jen na Vás. Jen můj názor, Váš je to život.
doplněno 17.06.13 17:22:Pokud s někým obývám společnou domácnost, musím si uvědomit, že když si někoho pozvu domů, narušuji tím soukromí i tomu druhému. Respekt by neměl chybět ani zde. Pokud se chce člověk s někým sejít (tím spíš s opačným pohlavím) a poklábosit, není problém udělat to na neutrální půdě, na veřejnosti a klidně o tom říci partnerovi. Každý člověk má právo hájit si své soukromí a tím spíš by měl ctít a respektovat soukromí druhých. Když si někoho pustím do soukromí já, musím si uvědomit, že dotyčného pouštím i do soukromí lidí, s kterými žiji. Ale zase je to jen o toleranci a ohledu na druhého. V každém vztahu to může být nastaveno jinak a každý můžeme mít opět jiný názor na tuto věc. Toto je můj, ale je třeba respektovat i názor ostatních. To vše nemění nic na tom, že nikdo nemá právo někoho bít za cokoli.
nečetla jsem sice celou diskuzi ale podle mě muž který uhodí svou těhotnou ženu/přítelkyni zaslouží za 1. pořádně do čuni a za 2. comůžete čekat od takového muže když dělá to co dělá ikdyž čekáte jeho miminko? nohy na ramena a zmizte, kamarádku mlátil její druh opakovaně a také byla ve vysokém stupni těhotenství-chlapeček se narodil a měl zvětšené ledviny... vím píšete že to bylo jednou ale jste si jistá že se to opakovat nebude? držím vám všechny palce co mám a přeji zdravíčko pro vás oba
Záleží na tom, jak je váš vztah postaven.
Pokud si Váš partner domů nevodí žádné návštěvy, případně tyto návštěvy (kamarádů či kamarádek) Vám předem hlásí, chápu že byl v podstatě naštvaný oprávněně, snad pro Vás nebylo tak složité zvednout telefon a oznámit mu, že se u vás zastavil na kafe dávný kámoš...
To, že na Vás vztáhl ruku, je odsouzeníhodné, ovšem nevíme, co vše tomu předcházelo, i zde by asi bylo k objektivnímu posouzení znát názor druhé strany.
A naprosto nesouhlasím s názory, že "jednu" měl schytat také ten kamarád - ten v tom byl s největší pravděpodobností naprosto nevinně...
doplněno 17.06.13 17:10:P.S.: a je něco jiného jít spolu někam na "nezávislou půdu", do kavárny, cukrárny, restaurace, než si pozvat domů, muž tento váš společný DOMOV pravděpodobně bere jako určité hájené teritorium a Vašeho kamaráda bral jako vetřelce, i to se dá pochopit...
Ve vysokém stupni těhotenství a těchto vedrech je pochopitelné, že paní zůstala raději doma. A i kdyby to chlap bral 100x jako narušení svého teritoria, tak mu to absolutně nedává právo ženu uhodit.
Fascinují mě některé reakce, podle kterých si za to žena může sama. Tak by měla asi celé dny sedět na zadku a milostivě čekat, až se pán tvorstva vrátí.
Hopíku, ono je rozdíl se pořádně naštvat kontra jednu fláknout těhotné přítelkyni. Nevím, ale pokaždé, když se pak naštve, jí jednu řízne, nebo co? Podobný scénář si také umím živě představit, no ještě štěstí, že kamarád nosí zásadně trika:D
doplněno 17.06.13 18:30:To nám musí tazatelka vysvětlit sama. Když jste dostala (zřejmě tedy) facku, jaktože máte odřenou ruku?
Jinak, Hopíku, s Vámi souhlasím, ono člověk udělá chybu, ani nemrkne. Lecjaká ženská je někdy na facku, když vidím, jak s chudákem orá, vláčí.
Ale fláknout jednu těhuli podle mě už není "chyba". To je prostě sviňárna, pokud to takto opravdu bylo.
Martino, nesnažím se obhajovat fyzické nasilí. Snažím se vžít do situace toho muže a případně i jeho myšlenek. Navíc mám divný pocit, že (vzhledem k tomu že slyšíme jen jednu stranu) jsme se nedozvěděli všechny důležité okolnosti konfliktu, snažím se být objektivní...
doplněno 17.06.13 17:43:Ale dokážu si představit třeba tento scénář:
Přijdu utahaný z práce domů za moji milovanou manželkou a tam sedí líbivý chlap s mírně rozhalenou košilí (v tomhle vedru pochopitelné), okamžitě jak vejdu do místnosti tak hovor utichne a on se urychleně zvedne a odejde. S výčitkou v hlase řeknu manželce, že jsme se domluvili na tom, že si nebudeme zvát domů cizí lidi, a tento člověk pro ne cizí byl, a zeptám se, kdo to vlastně byl. A ona mi neřekne, že to byl bývalý spolužák, který měl cestu okolo, že se jen stavil na kafe, a že se mi omlouvá že mi to nezavolala, že na to v tom překvapení zapomněla. Ona začne štěkat, že mě nečekala tak brzo, že kvůli mně odešla vítaná návštěva, že jsem nesnesitelnej žárlivec, atd. V tomhle případě bych se asi také naštval.
Vím, že tazatelka podobnou situaci nepopisovala. Ale ani podobný průběh nevyvracela...
doplněno 17.06.13 18:04:Ještě je další nejasnost, JAK ji vlastně "uhodil", že má odřenou ruku. Na žádné jiné zranění si nestěžuje...
Jestli na něj ona v návalu vzteku nevystartovala s pánví v ruce a on ji jen v sebeobraně mírně odstrčil, ona ztratila balanc a odřela se o almaru...
Ale to už v to v zájmu objektivity ženu asi příliš do extrému. Nechci z toho dělat detektivku, ale přesto, kdoví jak to celé bylo...
Pro Claire: vztek každého člověka se projevuje jinak, jeden zatne zuby a radši sám odejde, jinému se zatmí před očima a jedná a v tu chvíli prostě nemyslí - to lze těžko měnit, jen lze nedávat zbytečné podněty k naštvání...
A OPAKUJI, ŽE SE NESNAŽÍM OBHAJOVAT FYZICKÉ NÁSILÍ!
Hope, pointa Vašeho scénáře je v tom, že byste se také naštval? Ok, pochopitelné, ale tenhle chlap uhodil těhotnou ženu. Tečka.
nasrat se a fláknout ženě a ještě k tomu těhotné to jsou dvě hodně rozdílné věci... ty taky vyliskáš tu svojí pokážde když tě naštve? to to musí být pak u vás veselo...
Je to kretén, rychle od něj pryč. To, že vás zbouchnul z něj ještě nedělá dobrého otce nebo manžela. Raději žít sama než s tyranem. Taky šance na další vztahy jsou lepší teď než až a 10 let...
těhotná myslí jinak, koná jinak ...
Když je obyčejná nečekaná přepadovka nazvaná milencem a doporučený zákusky (evidentně nepochopil přepadovou návštěvu) tak já bych opravdu dala ultimátum a doržela ho. Dohodla bych se na pravidlech, dodržovala je - třeba když přijede zas taková přepadovka pošlu aspoň sms (aby se návštěva necítila blbě až by slyšela hovor - já bych se tedy blbě cítila) a pokud by pán zas někdy vypěnil a šáhnul na mně, ukončila bych to. Ale v každém případě, uhodit těhotnou z jakéhokoli důvodu je špatně a osobně dávám minimální šanci tomu, že se to nebude opakovat. Nemáli zábrany ted, v tomhle stavu a to at se týká takovéhle pitomosti jako se stala či něčeho úplně jiného, nebude je mít ani jindy.
Kdysi jsem dělala v poradně pro týrané ženy, tohle je přímo ukázkový začátek... Ona jednu chytí, hledá chybu u sebe... Tohle bylo max na diskuzi ne na facku. Vsadím se o co chcete, že v případě zavedení hovoru na tohle téma, to bude probíhat ve stylu - tys mi dala důvod.
doplněno 17.06.13 19:18: maartina - nedivím... jsem opravdu byla přesvědčená, že jsme jako lidé už kousek dál
"Vsadím se o co chcete, že v případě zavedení hovoru na tohle téma, to bude probíhat ve stylu - tys mi dala důvod."
A divíte se, když tu někteří napsali, že si za to může sama a bůhvíčím ho provokovala a bůhvíco řekla?
Bohužel... je to hrůza. A takoví ubozí žárlivci to pak ještě omlouvají "sama jsi mě vyprovokovala" a podobně. Mrzáci...
Asi vše, co jsem chtěl říci, jsem už řekl, jen to na závěr shrnu:
1) Tazatelka nejlépe zná svého partnera, sama uznala, že udělala jistou "pitomost"...
2) Neznáme průběh celé události, neslyšeli jsme "obhajobu" ani vyjádření toho druhého...
3) Neobhajuji fyzické násilí, jen se snažím vysvětlit, že všichni jsme jen chybující lidé, snažím se zde trošku "nahradit" toho jejího partnera, který zde asi nemá možnost se vyjádřit...
Tímto v tomto dotazu končím...
dobrý večer , nedá mi nenapsat svůj názor na tuto situaci. Můj první manžílek byl cholerik a žárlivec , je to tvelmi děsivá kombinace a jelikož v době našeho seznámení rukoval na vojnu a byli jsme zamilovaní , já za ním často jezdila a stalo se co se stát nemělo . Otěhotnila jsem , tak jsme se vzali. Přistěhoval se ke mě a k mým rodičům.Do roka a do dne jsme stíli před rozvodovým soudem a já ve 22 letech jsem byla vyléčená z milého a pěkného chlapa, z toho vztahu mi zůstalo batole a bohužel geny se projevily i v synově povaze. Nesměla jsem pozdravit spolužáka s kterým jsem chodila 9 let na základku. Bratranec který u nás byl na návštěvě a moje maminka nechtěla aby jel v bouřce na motorce domů a spal u nás, tak můj mužíček seděl celou noc u mé postele abych za ním nešla do obyváku a nespala s ním. a takových momentů bylo dost.Nutil mne ke každodením zpovídáním kde jsem byla , s kým jsem mluvila atd. Mojim rodičům vstávali vlasy na hlavě . On nelyžoval já ano , to byly hádky když jsem s kamarádkami chtěla jít lyžovat, maminka hlídala a on šel do hospody a co následovalo po návratu , bych nikomu nepřála. Otec ho vykázal , pár dnů prosil , sliboval ale já byla pevná, takhle jsem si manželství nepředstavovala. Taky jsem se dozvěděla že i v druhém manželství se nepoučil , má další dítě a je opět rozvedený. Agresivita, násilí a strach absolutně nepatří do života. Pryč od něj...
Já přidám svůj názor:
1) Vodit domů cizí chlapy je opravdu pitomost!
2) Nic na světě chlapa neopravňuje uhodit ženu! Ikdyby jste mu nevěrná třeba byla!
Nemám rád, zdejší rady kde pomalu na každou krizi se radí "odejděte od něj/ní", ale v tomto případě musím uznat, že je to jediné správné řešení. Za co vás uhodí příště, za nepovedenej oběd, pozdní příchod domů apod.? Radši nečekejte na to až skončíte v nemocnici a předěte tomu! Navíc si troufnu říci dvě pravidla: 1. uhodí jednou, uhodí i podruhé 2. Vy odpustíte jednou, odpustíte i podruhé... To snad nechcete?
Tak příště s kamarádama na kafe do kavárny a třeba to partnerovi (doufejme už jinému) dopředu říci, ale uhodit Vás nikdo nesmí za žádné situace!
ad 1) proč je to pitomost? To musíte mít vše nahlášeno dopředu, případně musí se jít vždy někam? Ano, nebudu tajit každou návštěvu, ale když je to neplánované dopředu? Důvěra ve vztahu je kde? Jaký je vlastně rozdíl v tom zda si spolužáka pozve do bytu a nebo s nim odejde někam? V důsledku je to stejné ne?
Myslím, že když někoho vedu do společné domácnosti měl by přítel/přítelkyně vědět, že tam někdo bude a obvzlášť u opačného pohlaví. SMS ve tvaru "zlato máme návštěvu, kamarád ze školy jel okolo, tak se nelekni" myslím nikoho nezabije a minimálně ušetří trapnou sitauci ve které je poté návštěva.
Tak na to pohlížím já a netvrdím, že můj názor je nejlepší
Btw. Pokud to čte tazatelka, opravdu to vůbec není myšleno, že je to Vaše vina! Znova opakuji nic na světě ho neopravňuje Vás uhodit!
"...když někoho vedu do společné domácnosti..."
Kdybyste četl diskusi pečlivě, věděl byste, že si tazatelka nikoho do domácnosti nevedla. Známý se prostě zastavil na kus řeči, když šel okolo.
Takže by to asi mělo probíhat nějak takhle:
já - Jdu takhle náhodou cizím městem a najednou si uvědomím: a hele, tady bydlí Máňa. Jak se jí asi vede? Mám pár minut času, zkusím zazvonit, třeba je doma.
ona - sakra, kdo to zvoní? Jééé to jsi Ty? Ráda Tě po letech vidím, ale počkej chvíli v parku, manžel není doma, musím se ho zeptat jestli Tě smím pustit dovnitř. Jsem sice svéprávná a plnoletá, ale to víš, musí vědět, že tu jsi. On mně sice samozřejmě zcela důvěřuje, ale co kdyby ses se mnou třeba chtěl vyspat.
posílá manželovi SMS s dotazem a čeká na odpověď. V případě, že žárlivý manžel neprotestuje, snaží se mě vyhledat v parku a pozvat domů na kafe. Marně. Tolik času zase nemám,ujel by mi autobus.
Napsat sms trvá pár sekund a nikde jsem nepsal, že je potřeba se ptát ale oznámit skutečnost. A na tom jestli je to normální, nebo už zahranou jak píše níže martinaa se logicky nikdy všichni neshodnou. Důležité je jak se pár domluví a co si toleruje. Já prostě zastávám názor, že do vztahu nepatří žádné tajnosti ať už je to taková prkotina. Ikdyž je také individuální co je prkotina.
Tajností bych to nazval v případě, že by návštěvu tajila, zapírala. To ale tazatelka neudělala, nesnažila se něco tajit. Naopak podle mě by bylo mnohem horší, kdyby s návštěvou odešla do té kavárny (hotelu, lesa...), aby jí náhodou manžel neviděl s někým pro něj cizím a pak by tvrdila, že se byla jen tak projít. Pokud chce žena zahnout, udělá to a nic jí v tom nezabrání. Ovšem nemyslím, že by si v tom případě zvala milence domů, zvlášť když věděla, že přijde manžel.
doplněno 18.06.13 13:01:V čem by byl rozdíl, kdyby se manžel o přítomnosti návštěvy dozvěděl předem (SMS) a nebo když se to dozvěděl až po příchodu domů? Jen by to věděl o chvíli dřív.
Myslím, že se obecně shodneme, že normální je ženy nebít, a že pokud jsem zadaný, tak normální je domů si nevodit bez upozornění osoby opačného pohlaví nebo s nimi nechodit bez upozornění do kaváren, ven na procházky apod. Vůbec to nesouvisí se vzájemnou důvěrou ve vztahu, protože je to otázka základní slušnosti vůči partnerovi. Některé věci jsou prostě v lidské společnosti tabu. Pokud to takto nefunguje, pak jde o vztah nestandardní (neříkám nenormální ani nadstandardní), případně musím počítat s nějakými reakcemi partnera.
To není o slušností, ale o touze partnera kontrolovat. Opravdu nechápu, proč bych nemohla jít s kamarádem ven, stejně jako přítel se spolužačkou na pivo. Hlásit mi to fakt nemusí, nejsem stíhačka. Většinou si to stejně pak řekneme ("jo, dneska jsem byla s Jirkou na pivě, tak tě pozdravuje" - "vidíš, já dneska potkal Andreu, co ti byla tak sympatická"). No problem.
Díkybohu v normálním vztahu dvou dospělých a uvažujících lidí tohle není zapotřebí...
Se základním názorem, že normální je ženy nebít naprosto souhlasím. S tím dalším v podstatě taky, ale život není černobílý, takže určitá flexibilita (oboustranná) je potřebná. Nesouhlasím ovšem s tím, že to nesouvisí se vzájemnou důvěrou ve vztahu. Naopak. Pokud partnerce důvěřuju, nemusí mi žádná její návštěva vadit. Jiná situace ovšem nastává, pokud mám oprávněné pochybnosti o partnerčině důvěryhodnosti (třeba prokázaná nevěra v minulosti). Jenže to jsou spekulace, nic takového tazatelka nepsala. Fackovat by jí za to ale stejně neměl.
Celý život si stojím za tím, že nevěra není důvod k rozvodu ale jen jednou by na mě manžel napřáhl ruku ani by nemusela dopadnout a už by bydlel sám. Udělal to jednou, udělá to znovu.
Myslím si, že s rukou probélm nebude, ale s Vaším partnerem ano. Bohužel jste neuvedla, za jakých okolností se to stalo, popř.jestli to bylo poprvé. Možná byste si měli s partnerem o tom promluvit, nebo klidně odejděte třeba k rodičům, ti by Vás vždycky měli podpořit. Muž, který uhodí ženu, je surovec, obzvlášť ten, který uhodí těhotnou ženu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.