Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a do kdy poznám vnitřní zranění

Od: nely* odpovědí: 6 změna:

Spadla jsem z kola, ani nevím jak ten pád vypadal, jen se mi pak udělaly modřiny na nohách, což je OK, ale hlavně na břiše ve tvaru kola, takže nejspíš od řidítek. Dnes je to druhý den, co jsem spadla. Přítel mě přesvědčuje, abych šla na nějaké vyšetření, jestli nemám vnitřní zranění břicha. Mně se ale nechce, protože si myslím, že je to zbytečné. Nic mi není, jen cítím bolest na místě modřiny na břiše, což je asi logický, když s sebou hýbu, tak modřina bolí. Nicméně přítel si myslí, že se nemusí vnitřní zranění projevit hned, ale později a to už prý může být pozdě. Zajímal by mě názor i někoho dalšího, co by v mém případě udělal..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Váš pritel to mysli dobre,a mela by jste ho poslechnout-uz jen pro svuj klid:)Totiz,vnitrni zraneni nepoznate,jaksi nelze.Poslou Vas na Sono,a ultrazvuk,a tam se vzdy najde,to co se ma najit.Muzete mit vnitrni krvaceni,a za jak dlouho se to pozna?To je bohuzel individualni.

no myslím že kdyby měla vnitřní krvácení tak už tady není... bylo by ti asi hodně zle... ale na ty vyšetření skočit můžeš.. je to jen pro tvoje dobro :)

mowla*
hodnocení

2x

Přítel má pravdu - pokud "nevíš, jak pád vypadal", měla bys navštívit lékaře - a to čím dřív, tím líp, zranění břicha se opravdu může projevit až po nějakém čase - a opravdu pak může "být pozdě"! Prostě neváhej, nečekej a už ať jsi u doktora - případné problémy za otálení nestojí.

jumba
hodnocení

0x

No, vnítřní krvácení to nebude, když jste druhý den v poho. Při vnítřním krvácení byste měla bolesti břicha a tvrdší břicho při pohmatu. Byl by nízký krevní tlak, byla by Vám zima a studený pot, měla byste žízen, těžko hmatatelný puls. Těžko byste chodila a vydržela již druhý den.

Ale k lékaři si zajděte pro Váš klid. Prohmatá Vás a jestli se mu něco nebude zdát, tak Vás pošle na ultrazvuk, RTG.

nely*
hodnocení

Všem děkuji za názor. K lékaři jsem raději zašla a není to naštěstí nic vážného. Byla jsem poslána na ultrazvuk a je to jen pohmoždění. Takže přítel má klid a já vlastně taky. ;)

sebod*

Všem, co tady psali, že se nejedná o vnitřní zranění, bych se chtěla zeptat, jak si dovolí udělat diagnozu takto "od stolu"? Moje dcera jako malá upadla při jízdě na kole na řidítka. Tři dny byla v nemocnici s tím, že má jenom otřes mozku. Čtvrtý den jí narychlo operovali. Museli jí vzít slezinu...

doplněno 17.06.13 23:48:

Všech...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]