Nejste přihlášen/a.
Zdravím,abych přiblížila situaci...na začátku rokujsem se rozešla s přítelem,který byl absolutně neodbitný,vůbec nechtěl pochopit,že s ním dál být nechci,tak mě začal neustále volat,psát,sledovat na internetu,přidávat se do skupiny na Fb,kde jsem já,pod různými jmény,jen aby věděl,co dělám,s kým si píšu,jak žiju...neustále prozváněl v noci z cizích čísel...když viděl,že nereaguju,tak začal manipulovat s mými dětmi,psal jim,jak on je absolutně nenahraditelný,...no když jsem to zjistila,tak jsem informovala správce skupiny a on v domnění,že toho slídila zablokoval,tak se tam přidával zas a znovu...to už mě došla trpělivost a napsala,jsem,že je to blbec...no a pán,aby učinil za dost,tak na mě podal oznámení,že ho veřejně pomlouvám...přitom skupina je uzavřená,on tam neměl co dělat a navíc jsem ho nikdy nejmenovala...co můžu od správního řízení očekávat?...já se cítím poškozená,nikoliv ta,která by se měla z něčeho zpovídat...oznámila jsem to na policii,že jaksi nepochopil,že je konec a že mě stále sleduje a oni se mu pokoušeli domluvit po telefonu...ale víc se neděje...jezdí před náš dům o půl 12 v noci a tam neustále dokola projíždí...prostě sleduje...co byste poradili? jak může dopadnout správní řízení? děkuji
Tak jak jste to popsala tady to popište i u správního řízení. Nebo rada druhá v den, kdy budete předvolána se objednejte k lékaři nebo jděte marodit a úřad o tom vyrozumte, takto to můžete protahovat rok od doby, kdy byl skutek spáchán, poté je promlčený. Jinak to co popisujete začíná pomalu hraničit se stalkingem. Podle toho co jste napsala to ještě není přímo stalking v tom pravém slova smyslu, ale nemá to od toho již daleko. Přinejmenším zajděte na PČR podat oznámení o přestupku § 49 zák. č. 200/1990 Sb., v podstatě to, co udělal Váš bývalý. Eventuelně je možné, že při výslechu na PČR uvedete i další skutečnosti, které jste tady neuvedla a bude to vyhodnoceno právě jako stalking. Hodně štěstí.
ladine zatím podle informací, které tu jsou psány to ještě není na 100% Vámi jmenovaný přečin, každopádně jiný kraj, jiný mrav a okresní státní zastupitelství to může hodnotit všude jinak, dále jak jsem psal výše.
doplněno 16.06.13 19:57: ladine, to, že se cítí ohrožena a že jí to omezuje musí prokázat, to že je něco někde napsané v jedné větě pěti slovy neznamená, že to tak je, najděte si zákon s komentářem a tam to bude dostatečně vysvětlené, dále PČR postupuje podle různých pokynů nadřízených od ZPPP. Jinak jsem se nebavil o postupu policie, ale o postupu státního zastupitelství. Nepleťte si hodinky a holinky. Pokud by byly nějaké další skutečnosti, které tady tazatelka neuvedla, přinejmenším je to pořád přestupek a ten se dá na trestný čin překvalifikovat kdykoliv ať již na základě informací z výslechů, důkazů nebo na základě požadavku vedoucího či požadavku státního zástupce v případě, že s ním bude případ konzultován.
Můžete si na soudě zažádat o vydání předběžného opatření do doby, než se daná věc vyřeší. Soud by mu měl tím pádem zakázat Vás kontaktovat, vyhledávat a přibližovat se k vám na určitou vzdálenost (obydlí, práce, škola, příbuzní, event. nějaké další lokality). To je však v režii soudu. S tím bohužel více neporadím. Měl by to být v podstatě obdobný postup jako např. u případů domácího násilí.
Zas záleží, jestli si Vás tam budou chtít pozvat oba v jeden den a jednu dobu, aby viděli reakce jeden na druhého, nebo jestli si Vás tam pozvou každého zvlášť. S těmi omluvenkami od lékaře snad více poradí jiní, kteří s tím buďto pracují či s tím mají osobní zkušenost. Každopádně Vás chápu, že mu to chcete co nejvíce znepříjemnit, ani se Vám nedivím. Otázkou je, jestli se Vám to povede protože občas takto psychicky narušeným jedincům, jako je dle toho co píšete Váš bývalý, je jim to většinou jedno nebo nad tím v tu danou chvíli nepřemýšlejí. Každopádně jak zde již bylo psáno, schovávejte veškeré důkazy proti němu, ať to pak můžete použít ať již k přestupkovému či k případnému trestnímu řízení. Jak jsem již psal, pokud máte ještě nějaké další informace, které jste tady neuvedla, asi by to chtělo se poradit s někým z policistů popř. jejich nadřízeným či pracovníkem služby kriminální policie a vyšetřování. Přeci jen pouze zatelefonování není vyřešení problému.
Policie mi řekla,že mu zatím domluví,no ale nic moc si k srdci nevzal...je to ten typ člověka,co se snaží k někomu rychle nastěhovat,zjistila jsem,že má hooodně velkou exekuci,které se vyhýbá a momentálně chtěl bydlet hodně daleko od původního místa bydliště...jeho bývalá už na něj policii volala,vyměnila zámky...asi to nebylo jednoduché se ho zbavit
spíše mě napadlo,jak mu to možná znepříjemnit dost,za tu jeho drzost...jak často budou svolávat správní řízení do toho roka?Nechat ho vždy přijet,nemá to zrovna blízko,pak také volno v zaměstnání...přijde o dost peněz.Co musí být za omluvu?Potřebuji neschpenku?Nebo stačí razítko od lékaře?Třeba když si zajdu v ten den pro léky,zavolám omluvím se,nebo musí být nějaká nemoc jako dg.?Mám děti,takže i ty můžou marodit...jak dlouho před konáním se musím omluvit? To by byl pro něj asi největší trest...
jsme patrně pozvaní na jeden den...to je právě to hrozné pro mě,ho vůbec vidět a ještě odpovídat před ním na jakékoliv otázky...,to co předvádí od začátku roku to normální člověk nedělá...snad to ukomise pochopí,mají tam být 3 ženy,tak snad budou empatické...samy mají děti a snad pochopí,jaké je to se bát vyjít ven...
Jak již bylo řečeno vzít ssebou důkazy, popř. svědky.
doplněno 16.06.13 20:53:Mohou obojí, pokud bude mít čas, vemte ho ssebou rovnou. Je to přímý argument proti němu.
doplněno 16.06.13 21:04: Pokud k tomu bude mít co říct, a je způsobilé (není nějak psychicky narušené) tak já osobně v tom problém nevidím, ale otázka je jak se jim bude chtít. Všechno je bohužel o lidech.
Zajisti důkazy, SMS, e-maily, komunikaci na FB a podej trestní oznámení podle §354. Pokud se v noci poflakuje kolem, volej policii.
doplněno 16.06.13 19:23:Repkine, podle mě je skutková podstata trestného činu, podle §354, odst.1, písmeno b), c) a d), naplněna. Fakt je, že všude k tomu policie nepřistupuje stejně, ale jsou metody, jak je přimět k činnosti.
doplněno 16.06.13 19:28:Brokers, vždyť to píšu. Za co ty bys měla být postihovaná. Podej trestní oznámení s tím, že se cítíš ohrožena ty i děti, že tě to stresuje a omezuje v práci i v běžném životě a díky tomu i tvé reakce mohou být někdy neadekvátní. Můžeš navštívit lékaře, nechat se poslat k psychologovi atd.
spíše mě zajímá,zda z toho můžu mít nějaký postih...protože sama s dětmi se cítím hodně ohrožená...dítě odmítá chodit samo ven,nemá z toho dobrý pocit...mám o ně strach...policie mi dala číslo,kam můžu případně volat,ale zakázat mu pohybtady nemůžou,jen mu to prý hodně znepříjemní...pokuty,kontroly...
Je trochu divné, že bydlí daleko jak píšete a jezdí pod Váš dům o půl noci. To asi moc nespí.
To co popisujete je klasický stalking. Takže posbírejte všechny důkazy co máte a běžte ho udat na policii. Hlavně mějte výpisy telefonních hovorů (lze z toho dnes už celkem dost dohledat), emailové komunikace, záznam z kamery, kde by bylo vidět že Vám objíždí kolem domu, by se taky hodil. Vše přesně popište, sežeňte si svědky. Chlapec bude mít co vysvětlovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.