Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytvořit datacentrum

Od: ricyn odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám jeden dotaz mám nápad vytvořit datacentrum pro své projekty mám více jak 500 m2 k výstavbě datacentra le nevím jak Vybrat servery Vytvořit administraci atd. Taky mně napadlo Dát si servery do radiokomunikace.cz/... Ale chci to mít pod vlastní správou a vyžaduji flexibilitu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Prer rozvrzenim mista si musite ujasnit, jak narocne aplikace a kolik jich budete provozovat. A dale jak dlouhy vypadek datacentra je pro vas akceprovatelny. Pokud toto mate, tak aby to trosku vypadalo, musite mit :
- klikatizovana mistnost s dostatecknou rezervou klimy pro pripadne rozsireni
- alespon 2 fyzicke servery
- 2 paterni switche (FC, iSCSII?).
- Zalozni zdroj. Minimalne UPS pro korektni vypnuti serveru. Pripadne sieselagregat?
- Diskove pole
Dneska se vetsina veci virtualizuje, tak vhodnou virualizacni platformu (vmware, hyperV, neco dalsiho volne dostupneho)
- Backup server Se softwarem
Vyber serveru je dle narocnosti aplikaci, ale doporucuju Dell,HP, fujitsu. I Abacus. Vse s dostatecne dimenzovaou zarukou - normalne NBD, na kriticke veci 4h mission critical.
Vetsina veci.se kupuje zdvojene (2. klima mize byt slabsi, servery shodne, switche tez) aby byl zajisten kontinualni provoz. Pro Rozjezd v minimalni konfiguraci si nachystejte tak 300-500k. A pak tak 200k za software.
Napiste, co a kolik toho tam plchcete provozovat.
Jeste namet k urceni delky vypadku. Je neco jineho kdyz vypadne treba eshop www.alza.cz nebo web s vasim osobnim blogem ktery cte 20 lidi.
doplněno 16.06.13 18:09: Pisu.z teleronu, tak se omlouvam za chyby
ricyn

Ano, Moje predstavy o serveru jsou asi DELL PowerEdge R820, Aplikace tam chci provozovat hlavne osobní např blogy či firemní weby

paw*
Kolik tam toho chcete a jakou zatez planujete na firemnich webech? Budou staticke nebo eshopy? Pokud staticke, tak na 20 virtualu vam pohodlne staci R420 s sestijadry a 128 gb ram. Pripadne I 2x r320 s tim, Ze kdyz do jednoho polezete, druhy to pobere s vetsi latenci. Takto se to navrhuje.
rycyn

Dynamické weby, a e-shopy

paw*

Eshopy s jakym poctem pristupu. Myslim, ze prozacatek by vams tacila R420.

Ale osobne bych to udelal tak, ze bych ze zacatku sel do serverhostingu. mate pak klid a nemusite zpocatku investovat do klimy a switchu. Ale holt bude to bez diskoveho pole

treba tady tele3.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]