Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nastoupila jsem přes ÚP na dotované pracovní místo na 1/2 roku (s možností prodloužení o rok), ovšem chtějí zde kurz Pracovníka v sociálních službách, který nemám a který si mám prý dodělat. Ten stojí 6000,-, začíná v září (smlouvu mám do listopadu) a trvá půl roku. Je to místo s minimální mzdou, ale jsem ráda i za toto. Žiju sama, nájem platím 5000 a zbydou mi nějaké 2 tis. z čeho mám ten kurz zaplatit? Proto jsem se Vás chtěla zeptat, jestli myslíte, že by mi ÚP kurz zaplatil, když jsem na jimi dotovaném pracovním místě.
Většinou kurzy UP skutečně hradí, zaměstnavatel se Vaším přijetím zavazuje k tomu, že zaměstnaná osoba vydrží na tomto pracovním místě určitou dobu (protože na Vás bere dotaze). Během smluvené prac. doby Vás nemůže vyhodit, jinak by dotaci musl vrátit
Uvádíte však velmi obecné údaje, ono záleží asi na 20 kritériích (třeba pokud zaměstnavatel věděl dopředu, že bude kurz potřeba, v dotacích od UP už je možná částka na kurz pokrytá). Nejlepší bude v pondělí ráno zavolat na svůj UP kontakt a přímo se zeptat.
doplněno 15.06.13 12:10:"bere dotace"
Nechci Vám brát naděje. Ale politika UP, je lidi zaměstnat. Pokud již máte práci, třeba dotovanou na 6 měsíců, nemá UP žádný zájem Vám dělat kurz. Pokud jste přijata, přijali vás bez tohoto kurzu. Což se ale divím, protože tam kde je tento kurz potřebný, nebo pokud ho potřebujete k výkonu té funkce, kterou děláte, tak by Vás nepřijali. Pokud by Vás přijali a Vy jste ho potřebovala, bylo by to vázáno na to, že kurz uděláte, a většinou ho UP* zaplatí.
-
Ale zkuste to, tak jak vlastně sama píšete.
-
Zajděte na UP*, s tím, že Vám pracovní místo končí třeba 31.12 ( já nevím), ale že máte nabídku, od zaměstnavatele, že pokud do této doby získáte kurz PSP, tak Vám zaměstnají minimálně na dalších 6 měsíců. Tohle UP* vyhovuje, protože je to princip politiky zaměstnanosti. Ať Vám to dá zaměstnavatel písemně.
-
To jestli Vás nakonec zaměstná nebo ne, je jedno ( myslím systémově), protože UP* Vám zaplatil kurz a vy máte opět něco navíc, čímž můžete sehnat pozici PSP.
-
Rozhodně, si myslím, že by kurz mohl být schválen, jde o menší částku, než Vám UP* bude muset vyplatit jako dávky v nezaměstnanosti.
-
Pak je zde varianta dvě: pokud máte takto málo peněz, zajděte na UP**, krom toho, že byste měla mít nárok na dávky sociální podpory a podle mě i na dávky sociální pomoci, můžete zažádat o jednorázovou dávku MOP, neboť máte v umyslu investovat do svého vzdělání za učelem nalezení zaměstnání.
-
* UP ( registrace nezaměstnaných ) I jako nezaměstnaná máte nárok na hledání práce, což činíte, jelikož jako předvídavá již víte , že pracovní smlouva pomalu končí.
-
** UP ( vyplácení soc.dávek ) Zde jistě víte, kam zajít.
doplněno 17.06.13 22:15:na 1.máje?
Takže podle ÚP mám zajít na zdravotní školu (kde kurz probíhá), že na kurz nastoupím a čekat, jestli mi to ÚP schválí. Už když jsem nastupovat mi bylo řečeno, že bych si měla tento kurz dodělat - nastupovala jsem na konci května a kurz začíná každoročně v září.- Smlouvu mám do konce listopadu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.