Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní napadení

Od: verule* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se poradit, kam se mám obrátit, pokud mne jeden člověk stále dokola slovně uráží, i před lidmi, uráží i mého přítele. Myslíte , že má cenu s tím jít na policii?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, málo informací pro posouzení situace. Já jsem toho názoru, že když není průchozí domluva, tak oplatit stejně a poslat toho člověka rovnou nebo mírnou oklikou, ale přesto dost jednoznačně do řiti. Na hrubý pytel patří hrubá záplata - to platilo, platí a platit bude. Zdravím!

verule*
hodnocení

tohle ale nemá cenu, poslat ho tam, kam on posílá mne, nic sním nechci mít společného, a on mne uráží pokaždé, když je někde kde jsme já. nedokáže se smířit s tím, že nejsem s ním,ale mám přítele.

ben®

Dobrý den, tak si s ním zkuste někdy promluvit, když nebude opilý a jasně mu vše vysvětlit. Jeho šance u Vás není žádná, nemá to cenu, ať toho jednání zanechá, že Vás to obtěžuje a pohrozit tou policií. Já vím, že se to lehce řekne, ale hůře udělá. Pokud to udáte na policii, tak se to bude vyšetřovat a musí se to prokázat. Jak by to dopadlo se nedá přesně určit. Také to může vyvolat ještě větší agresivitu. Možná si o tom promluvit s nějakým jeho kamarádem, který má na něho vliv a vysvětlí mu, že to myslíte vážně. A pak je možnost snažit se mu vyhnout. Každopádně je to situace nepříjemná.

Zdravím!

hodnocení

2x

Ani s policií, ani s nikým nebo ničím nenaděláte vůbec nic. Jestli se pán napije, má naprosto jiný pohled a jiné reakce. Nevypočitatelné. Jedině ignorovat! Nepodívat se do obličeje, do očí, ani koutkem oka. Je vzduch. Naprosto nereagovat. Když bude vyřvávat do prostoru bez reakce, bude vypadat jako blázen. :D Když mu budete odpovífat, reagovat, budete za štěknu. Někdy je lépe prohrát bitvu, ale vyhrát válku.

hodnocení

0x

Málo informací. Co je to za člověka, máte k němu nějaký, třeba příbuzenský vztah? To s Vámi ten urážející člověk všude chodí?

Normálně se dají takové případy řešit přes policii jako "stalking", zde ale nevím, otázka je příliš mnohoznačná.

verule*
hodnocení

Ne není to můj příbuzný, potkávám ho když si jdu s přáteli posedět. Dělá to když je opilý,ale mě tohle uráží a už i docela unavuje, řešit to s ním...

doplněno 15.06.13 00:51:

Prostě je to taková školská láska, ale ten člověk mne miluje doteď. což je už asi 15let... mě to obtěžuje...

Pokud je to zhrzená láska, tak s tím nenaděláte nic, leda se odstěhovat.

zeze*
hodnocení

0x

A nemluví třeba pravdu o vás, kterou nechcete vidět a slyšet?

hodnocení

0x

Na policii ne, můžete s tím zajít na obecní úřad jako přestupek proti občanskému soužití!

Viz zde: eagri.cz/...

martinaa*
hodnocení

0x

Tak pokud je přítel co k čemu, tak to vyřídí ručně stručně.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Základem je absolutní ignorace = naprosto žádná komunikace. Většinou to "útočníka" přestane bavit. Pokud ne, tak vystupňuje svoje útoky a bude možné postupovat cestou zákona.

hodnocení

0x

Dobrý den. Verule, pokud se Vám to stává, když si jdete s přítelem někam sednout a ten dotyčný Vás začne urážet pod vlivem alkoholu, obrátila bych se v této věci na místě na obsluhu podniku, která dotyčnému nalévá..Pokud se jejich host neumí chovat, ať mu nenalévají a vykáží ho, nebo si ho usměrní. Jinde se stížností podle mne neuspějete. Říct mu - neotravuj a starej se sám o sebe a pokud to nepomůže, obsluha je tam od toho, aby se hosté cítili dobře a ne aby trpěli to, že podnapilý člověk obtěžuje slušné lidi. Jen můj názor a nápad k této věci.

daniell*

Obsluze podniku to je jedno pro ně je to kšeft , dokud platí = může pít . To co kde vyvádí už není problém obsluhy podniku. Je to dospělí člověk a tím pádem je zoodpovědný sám za sebe a není za něj zoodpovědná obsluha hospody. Ikdyž očividně sám za sebe příliš zoodpovědný není .

daniell*
hodnocení

0x

Situaci lze nahlásit na policii jako slovní napadení , nebo opakované výhružky či urážky a poškozování osoby. Případně jako ohrožování pod vlivem návýkové látky - v tom to konkrétním případě alkoholu .

verule*
hodnocení

Přítel tam se mnou právě nebyl. Já se snažím si ho nevšímat, když na mé jméno začne vykřikovat sprosté urážky. Bohužle ignorace nepomáhá,už se to stalo asi 5x až 6x,už mi došla trpělivost a chci to řešit, proto prosím o radu.

pořidte si elektrický paralizér a strčte mu ho s ůsměvem mezi nohy sem si jist že vás napadat přestane :)

hop®

Anebo neurák do xichtu...

Ovšem to je oboje nepřiměřená obrana, nakonec by byla v průšvihu tazatelka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]