Nejste přihlášen/a.
Také zdravímDomnívám se,že prasklou žilkou to asi nebude,spíše máte nedostatek železa,tím to bývá povětšinou zapřičiněno.V lékárně si kupte Feronat-doplněk stravy,a mělo by to být v pořádku.
Dobrý den.
Krvácení z nosu může být způsobeno řadou příčin, třeba i prasklou cévkou v nose. Sliznice v nose je tenká a po podráždění (infekce, prašné prostředí, alergie...) může prasknout. Jako prevenci je dobré zařadit do jídelníčku potraviny s obsahem vitamínu C nebo si C vitamín kupte v lékárně. V případě, že krvácení by bylo časté, zajděte k lékaři.
Mému bratru také často tekla krev z nosu. Třeba i ve spaní, v noci. Tak nějak v pubertě a těsně po ní. Řešil to lékař a nějakou dobu sledoval krevní obraz. Byl tam nějaký problém, ale já už dnes nevím, bylo to dost dávno. Já si myslím, že byste o tom měl říct obvoďákovi nebo školnímu, který odebere krev a buď vás pošle k nosnímu nebo k hematologovi. Jen prasklá žilka to nebude.
cvach a zabu, nebojíte se, že si poleptáte žaludek? A změníte krevní obraz? Není to krátkozraké řešení?:D Nechci se hádat, je to vaše tělo.
Vypijte denně šťávu z jednoho citronu. Vymačkejte do vody a vypijte, nesladit. Nebo pokud nevadí kyselá chuť, tak snězte půlku citronu /bez kůry/, jako pomeranč. Asi 4 až 5 dní. Pokud se dostaví výsledek, tak si udělejte stejně za nějaký čas druhou kůru a potom již jen podle potřeby. Mě to pomáhá.
Tuto radu neodsuzuji, myslím, že by mohla fungovat, ale pozor! Všeho s mírou, citron leptá sklovinu.
Oprava - mě to pomáhalo -, když jsem na to trpěla, nyní již nemám problém. Citron ve vodě nemůže uškodit, myslím, že cukr, sladké limonády, pečivo atd. je pro tělo a orgány horší nepřítel. Snězení té půlky citronu je tedy problém pro zubní sklovinu? To bych možná brala, ale ne pro žaludek, to by neměl být problém. Pokud by vadil citron, to by se nemohl jíst ani pomeranč /jak ten je někdy kyselý/, nebo ananas. Teď jsem se dočetla, že pokud se hned po snězení jablka, /citronu/ vyčistí zuby, tak je to špatné. Kartáček na kyselinkami naleptané sklovině může udělat neplechu. Ale sklovina má pomocí minerálů obsažené ve slinách regenerační schopnost, takže nečistit zuby po požití kyselého ovoce, ale jenom vypláchnout ústa. Kromě toho, setkala jsem se s názorem, že je dobré vypít po ráno vlažnou vodu s vymačkaným citronem. Občas to také vypiju a tím doplním tekutiny po noci. Po chvíli si dám syrové namočené ovesné vločky s ovocem. Též ,,kyselé,, ovoce nemusí být pro tělo špatné, protože v těle se vlastně chová opačně. Vyrovnává konzumaci masa. Je to velmi složité téma - zásadité a kyselinotvorné potraviny v naší stravě.
Sice jméno Cvach vyvolává v souvislosti s lékařskou radou jisté reminiscence(starší pamatují,Hi), já bych tu radu podpořil. Mě se takové krvácení daří zahnat předávkováním vitamínem C. Beru Celaskon-šumivý 1000mg jednou denně, tak týden až dva. A pomáhá to.
Dobrý den. To, že Vám často teče krev z nosu není rozhodně dobře. Může to být dáno několika faktory. Tím nejpravděpodobnější je to, že máte rýmu, hodně proto smrkáte a tím Vám stoupá tlak a přemáháte tím cévky v nose a ty Vám praskají a nestíhají se hojit, nebo máte tlak vysoký standartně, což byste měl řešit návštěvou lékaře a nebo máte problém se srážlivostí krve, tzv koagulací. Tu Vám vyšetří opět pouze lékař. Samozřejmě je ještě několik dalších možností, ale tyhle jsou podle mě nejpravděpodobnější.
doplněno 14.06.13 22:10: Měl byste jít na lékařem obvodním a chtít udělat test na srážlivost krve, tzv protrombinový test. To, že Vám doktor napsal to správné vyšetření si ověříte tím, že na Vás v laboratoři vytáhnou modrou zkumavku
V mládí jsem měl také problémy s častým krvácením z nosu. Jakmile jsem dostal rýmu, tak do týdne se mi začala objevovat krev z nosu. Několikrát mi dokonce teklo tolik krve, že dokázala potřísnit celý ručník cca 30*80 cm. A krvácení se mi objevovalo při rýmě a teplotě klidne 10 x denně. Taďka mám od toho už dlouho snad pokoj. Ale co mi pomáhalo, byl Ascorutin. Mě tedy krvácení způsobovalo oslabení žilek v nose rýmou. Stačilo se při rýmě dotknout nosu a tekla mi krev. Dnes je mi 25 a krev se mi nosu neobjevila možná 10 let. Jinak také doporučuju potraviny bohaté na železo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.