Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popřát či nepopřát k narozeninám?

Od: anzionka® odpovědí: 15 změna:

Zdravím vespolek. Potřebuji poradit ohledně jedné věci. Gympl mám za sebou. S jednou učitelkou jsme měly velice dobrý vztah. Brzy bude mít narozeniny a já nevím, zda jí mám popřát či nikoliv. Je v tom hned několik háčků. Ona neví, že vím, kdy má narozeniny. Před naší třídou se o tom nikdy nezmiňovala a já to zjistila náhodou z webu jiné třídy, která už je snad dva roky pryč ze školy. Kdybych se jí rozhodla popřát, tak e-mailem, protože na osobní přání nemám. Pořád váhám, na jednu stranu bych jí chtěla popřát, na druhou stranu si říkám, jestli jí to nebude divné, že vím, kdy má narozeniny. Kdybych se jí rozhodla popřát, mám se zmínit odkud vím, že má narozeniny?

Jaký je na to váš názor? Co byste udělali vy? Vážně nevím...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Myslím, že takové přáníčko potěší, můžete i připsat něco v tom smyslu, že jste si ji vždy vážila, měla ji "ráda".

O informačním zdroji bych se vůbec nezmiňoval, prostě to víte a tečka.

doplněno 14.06.13 12:38:

Ano, obrázek jako přílohu, nebo poslat jen odkaz na nějaké hezké přání z internetu, jistě by se tam také dalo vybrat...

hodnocení

2x

Ahoj, já bych jí poslala přání a vůbec bych se nezmiňovala, odkud to vím, proč - nevidím na tom nic tajného, tyhle věci se lidi běžně dozvídají od druhých, nic na tom není... určitě ji to potěší a pochybuju, že bude přemýšlet nad tím, odkud víš, kdy má narozky - rozhodně jí přání pošli, na 100% jí uděláš radost! :)

doplněno 14.06.13 12:34:

obrázek nebo hezká fotka v příloze - super *palec*

radcevmatce
hodnocení

0x

Ahoj. Pokud si na to troufneš určitě bych jí popřála. Napiš ji že ji moc děkuješ za to co pro tebe udělala a že jí přeješ vše nejlepší. Pokud se tě nebude ptát kde si zjistila její datum narození nic ji nepiš. Pokud se tě na to zeptá řekni ji pravdu, je to vždy nejlepší :).

Hodně štěstí v životě!

tlapka*
hodnocení

0x

Popřát, proč by ne? Narozeniny "prosáknou", jedno datum se prostě roznese. Nepsala bych, odkud to vím. Já taky vím, kd ymá moje oblíbená profesorka z gymplu narozeniny - a už aninevím odkud. Pokud je to normální člověk, tak jí přáníčko potěší - už jen to, že siněkdo vzpomněl. ;)

hodnocení

Díkec. *placni* A k přání nějakou pěknou fotečku do přílohy, bude to OK?

Zdravím Anzi. Tak já na toto mám trochu jiný názor, než rádci přede mnou. Pokud jste jí nikdy před tím k narozeninám nepřála, nedělala bych to ani nyní. Je to soukromá a osobní věc, mně osobně by to bylo hloupé, měla bych pocit, že se vnucuji a zasahuji někomu do osobního života bez příčiny. Asi bych obávala, aby si to učitelka nevysvětlila tak, že se chci zalíbit...Z ničeho nic přát k narozeninám mi prostě přijde hloupé. Ale to je jen můj osobní názor, protože nevidím prostě důvod, proč to z niče nic udělat a zdůraznit tak, že hledám info o daném člověku za jeho zády...

doplněno 14.06.13 13:01:

Tak jasně, že respektuji názor druhých, nedělá mi to problém. Jen jsem vyjádřila ten svůj a v žádném případě jej nikomu nevnucuji. Dotaz jsem si vyložila tak, že kdyby Anzi neměla pochybnosti o svém úmyslu, neptala by se zde. Jinak není zač krásný zbytek dne přeji všem.*slunce*

hop®

Kapičko, z dotazu jsem pochopil, že to je již bývalá učitelka, pak to asi už není o snaze se "zalíbit", ale spíš o vyjádření hezkých vzpomínek na nějakého člověka.

Máte pravdu v tom, že každý člověk může toto přání vzít jinak. Věřím ale, že Anzi svoji učitelku dokáže odhadnout, a kdyby tušila že by svým přáníčkem mohla učitelce spíš ublížit, vůbec by o něm nepřemýšlela...

doplněno 14.06.13 13:13:

Ani já se nechci hádat, jen vysvětluji svůj myšlenkový pochod :), hezký den! *slunce*

hodnocení

Kapko, díky i tobě za názor. ;)

kokyno*

Já to zase vidím naopak, kdybych byla učitelka a přál by mi bývalý student, tak bych to brala tak, že je to zcela určitě upřímně myšlené přání k narozeninám, zatímco u současných studentů to vždycky může být prostě přístup "prej má narozky, tak jí radši popřeju, aby se třeba neurazila".

"že hledám info o daném člověku za jeho zády.."

Že někdo zjistí kdy má druhý člověk narozeniny, to přeci vůbec nemusí znamenat že hledá informace přímo o něm. Klasicky třída na Spolužácích (nevím zda je to tento případ), listuji rok zpět a zjistím, že loni touhle dobou tam bylo vystavené přání k narozeninám... klasika.

Nebo někdo má učitelku v přátelích na Facebooku, takže se mu zobrazuje "váš přítel X má dnes narozeniny", já mám v přátelích tohoto člověka, a pokud jí veřejně popřeje na zeď, tak se mi to opět zjeví.

A tak dále, je X možností jak k té informaci přijít i bez nějakého extra pátrání.

hodnocení

0x

Poprat klidne, ale hlavne, jestli si ses tou informaci jista na stoprocent.

Vypadalo by totiz dost divne, pokud by tomu tak nakonec nebylo.

ron*
hodnocení

0x

Ahoj Anzionko,

můj názor je nepřát. Přání k narozeninám je osobní záležitost a vztah učitel - student mi moc osobní nepřipadá. Zvlášť v případě, že během studia jste si k narozeninám nepřály. Pokud na učitelku ráda vzpomínáš, e-mail ji někdy napiš, ale ne k narozeninám.

Jinak gratuluji k maturitní zkoušce a přeji krásné léto a prázdniny *slunce*.

cvach

Připojuji se též k poděkování, nebo zavzpomínání na školní léta. Co počkat, až bude mít oblíbená - bývalá - učitelka svátek? Ten je víc veřejný. Narozeniny jsou přece jenom soukromá věc. A snad každého učitele potěší, když na něj žáci vzpomínají v dobrém a vůbec, že si vůbec vzpomenou.

hodnocení

Cvach: Wow, díky za úžasný nápad, vyčkám do svátku, který má shodou okolností jen týden po narozeninách. *slunce**palec*Díky moc, kdybyste byl zaregistrovaný, už k vám letí nějaký ten bod...

doplněno 15.06.13 08:55:

Já jsem ráda, že jste ráda a omlouvám se za mužskou koncovku... ;)

cvach

Též mě potěšilo, že jsem dobře poradila.

cvach

Tedy to ohodnocení od Vás mě potěšilo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]