Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v únoru mi OL udělal prohlídku ve 30ti letech, mj. i odběr krve. Zde zjistil, že mám zvýšené jaterní testy ALT, AST, GMT a EBNA IgG. Nasadili jsme léčbu vitamíny - Flavobion, Essentiale, dieta, žádný pití Plus žvýkám ostropestřec.
Testy ani po několikerém odběru se dodnes nezlepšily, ani nezhoršily - stále stejné. Jiné potíže nemám, žloutenky aj. vyloučeny. Ultrazvuk jater a žlučníku bez nálezu.
Dnes mě OL poslal na odborné vyšetření do hepatální poradny od okr. města, protože dál si neví rady.
Poradí někdo o co by se mohlo u mě jednat, než budu vyšetřen v té poradně?
Děkuji
no tak pravda, říká se, že není zdravý pacient, ale jen špatně vyšetřený pacient. Něco vám najdou vždycky.
A za druhé, jak jsem se dozvěděl, lehce nabouraná játra má každý. To už je holt dáno životosprávou z doby, kdy vám bylo dvacet.
Takže vám radím, jestli nemáte žádné potíže, pak všechny jaterní problémy pusťte z hlavy, protože vám nic není.
Játra jsou citlivá na jedy v potravě. Možná si to ani neuvědomujete a jíte pravidelně něco, co játrům nedělá dobře. Mohlo by pomoct vyřadit ze stravy silně kořeněná, pálivá jídla a všechny lilkovité rostliny - můžou obsahovat nebezpečná množství hlavně solaninu. Pro přesnější radu není dostatek informací, špatné jaterní testy mohou mít mnoho příčin.
může se jednat o jaterní steatosu neboli ztukovatění jater. Toto onemocnění není nijak poznat a často se objeví uplnou náhodou. více zde: nemoci.vitalion.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.