Nejste přihlášen/a.
Chci aby se rodiče rozvedli.Už to nejde dál a nemůžu se na to koukat...Co musíšm zařídit? Jak to mám udělat?A prosím NEROZMLOUVEJTE mi to!
Ty chtít můžeš. Záleží ale na tom, co chtějí Tví rodiče. Je to jejich manželství, takže nezařizuj nic a nech to na nich.
doplněno 13.06.13 21:12:To možná ano, ale rodiče jsou snad svéprávní, ne? Jen oni mohou rozhodovat o svém životě...
Jsem dost stará na to,abych věděla ,pochopila a viděla,jak se věci mají a jak se k sobě chovají,nemyslíte?
To ano, ale nikdy nebudeš dost stará na to, abys jim určovala, co mají dělat.
doplněno 13.06.13 21:19:Ačkoli to vyzní "zle", tak opravdu nejsi v pozici, abys jim něco nařizovala. Můžeš si s nimi v klidu sednout a zeptat se, zda by nebylo lepší, kdyby tedy bydlel každý jinde, ale pokud je ti třeba 14, tak na tebe koukají ještě jako na dítě, co ještě nemá ucelené názory. Jiná věc by byla, kdyby ti bylo třeba 30.. to bych jim to možná vpálila taky, ať se konečně rozvedou a bude klid. Jenže v pubertě má takový výkřik mnohem menší váhu, bohužel.
A vůbec, píšeš, že poznáš a víš - tak jak jsi poznala, že jsou zralí na rozvod? Nemají třeba jen nějakou krizi?
Není mi ani 14 ani 30.Je mi 22 a studuji vysokou .Rodiče se nemají rádí už léta(5-6 let cca).Poslední 2 roky se pořád,pořád pořád v jednom kuse hádají,dá se říct,že kvůli prkotinám.Nadávají si ,až je to slyšet na celé město.Pak spolu nemluví a štvou mě a mé mladší sourozence vzájemně proti sobě.Matka domu chodí ožralá a provokuje otce,že udělal tu největší chybu,že si ho někdy vzala .Mám je hrozně ráda,moc ráda,ale SPOLU si prostě nerozumí a chci toužím aby se rozvedli .Pokaždé když mi mamka volá v noci na kolej a brečí do telefonu,tak pak brečím z toho já,proč jsou pořád spolu,když už je žádne pouto nedrží...žádne...
Co musíš zařídit? Pořádek ve své hlavě. Ale možná to dělá ten rychlý růst. V lednu ti bylo 19, teď je ti 22. Máš spoustu problémů sama se sebou, ale to si nehodláš přiznat. Hledáš chyby na jiných, zasahuješ jim do života a pak si stěžuješ, že s tebou nechtějí mít nic společného a vyhýbají se ti. Svůj život a své vztahy zvládnout nedokážeš. Mně z toho vyplývá, že tím rušivým článkem v rodině jsi ty.
TY CHCEŠ, bez ohledu na ostatní, jsi sobecká a nezajímají Tě vztahy ostatních. Na co TY se nemůžeš koukat? CO nejde dál?
Nanapadlo Tě, že JENOM TY A TY A TY chceš rozvod?
doplněno 13.06.13 21:30:P.S.: ...většina dětí si přeje, aby rodiče zůstali spolu...
Víte...kdyby Vám volala po nocích ve 4 ráno brečící mladší ségra,že nemůže spát,že rodiče se celou noc hádají a nadávají si, a řvou po sobě,tak by jste třeba změnila názor .Ale proč to tady píšu,když vy už víte,že jsem prostě sobecká a rozvod v naši rodině chci jen já.
Můžeš iniciovat rozvod pouze tím, že budeš na rodiče tlačit, aby se rozvedli. Možná, že si pak i uvědomí vážnost situace a pomůže to. JInak jak píší ostatní. Také je řešení, jestli je to možné, se osamostatnit a odejít z domu. Záleží na tom kolik ti je let. Chápu tě V takovýchto podmínkách být je psychicky náročné a stresující.
doplněno 13.06.13 22:10:Když to matka řeší alkoholem znamená to, že je psychicky na tom dost špatně a nezvládá situaci a že je situace již vážná. V takovém prostředí trpíš nejen ty, ale i tví sourozenci. Rodiče by měli skutečně jít od sebe. V tom s tebou souhlasím.
Když mi bylo 15 (před skoro 30 lety), máma se po několika letech hádek s otcem rozvedla. Taky jsem měl tehdy pocit, že je to dobře. Výsledek? Otec se prakticky utrápil,už nežije. Máma zůstala na stáří sama a teď lituje. (Že se oba samostatně ekonomicky propadli ani nemůsím říkat). Já jsem přišel o rodinné zázemí rodičů, moje děti o rodinu prarodičů. Ale zpět už to nikdo nevezme.
Když někdo něco opravdu chce, tak to udělá. Že to neudělal doteď ani jeden z nich značí pouze to, že buďto jsou s prominutím nějak psychicky narušení a nebo jim to nevadí, jinou variantu nevidím. Pokud máte strach o mladší sestru, můžete si ji po dohodě s rodiči, popř. po soudním řízení vzít do výchovy Vy. Každopádně to, aby se rodiče rozvedli mohou zařídit jen oni. Hodně štěstí.
Můžeš jim to jen navrhnout, nebo třeba říct že pokud se nerozvedou tak od nich odejdeš. Víc dělat nemůžeš - je to jejich život a jejich manželství, a jen oni rozhodují jestli se rozvedou nebo ne. Ty je můžeš jen vhodným diplomatickým vyjednáváním postrčit k rozhodnutí jít od sebe. Řekni jim svůj názor a argumenty proč to tak vidíš, dál je to na nich...
Hold ,,italské manželství,,tak to někdy bývá a není nad to ,,Plivat na ruku,která tě živí,,!Tak se osamostatni,běž pracovat,odstěhuj se a dostuduj při zaměstnání!Spousta mladých to tak dělá a budeš mít KLID!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.