Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Má 3 a 3/4 letá vnučka chodí do školky a napadá ji tam ,,předškolák,,bije ji,kouše do ruky až má modřiny a dnes ji praštil nějakou větší koulí do oka až má velkého monokla.Vnučka se ještě neumí bránit,ikdyž je na svůj věk vysoká a má přes 20 kg.tak jak to řešit?Dcera si chce jít stěžovat k ředitelce,vyřeší to vůbec něco?
napíšu jak to řešil jeden s mých známých když jeden takový napadal jeho synka a nepomohl ani rozhovor s učitelkou ani s jeho rodiči tak si milého násilníka odchytil a řval mu do ksychtu tak intenzivně až se ten hajzlík pochcal od tý doby má jeho syn svatej klid
Problém je v tom, že ty děti se tak většinou chovají proto, že samy mají nějaký závažný problém. Takže za mě potrestat ano, ale tak, aby to na něho mělo nápravný vliv - ne aby z toho měl doživotní trauma.
To máte pravdu.Vyloučit ho prý ze školky pro nezvladatelné chování nemůžou,ale nevzali ho ani do školky v přírodě ani na plavání,tak to se jeho maminka prý dost kvůli tomu rozčilovala! V dnešní době aby se už i tak malé děti učily bránit! Tak asi zapíšeme vnučku do JUDA a pak už si na ni těžko někdo dovolí! :--))
Noooo, zas až tak nesouhlasím. Jsou děti s velkými problémy, které vyplývají ze stavby mozku. Třeba ADHD ordinace.cz/... Tam není podíl výchovy v rodině zas až tak důležitý. Je, ale kdo takové dítě nezažil, nepochopí a stále má pocit, že se dá něco změnit, něčemu zabránit. Nedá! Není to snadné, jsou situace, které se minutu od minuty mění. Já osobně, po 30ti letech práce s předškolními dětmi, rodiče dětí s ADHD lituji. A také lituji všechny okolo. Takové dítě se dá jen stále a stále a stále usměrňovat. 60vteřin za minutu, protože za chvíli vůbec není schopné sám cokoliv zvládnout. Ať se jedná o napjatou situaci nebo naopak naprostý klid.
To, že kluka nevzali na školu v přírodě, tomu nasvědčuje. jedná se o bezpečnost dítěte a také všech ostatních.
S tím můžu souhlasit jen částečně,tento je opravdu ,,rozežraný,,dělá naschvály a dětem záměrně a promyšleně ubližuje.Učitelky říkaly,že mu máma všechno dovolí a on pak ve školce vyřvává,když mu učitelky něco zakáží nebo nedovolí,že doma to dělat může! Nechci ho vidět na základce nebo pak v pubertě! To pak teprve bude ,,nářez,,!
To je ale problém učitelek. Že si doma můžeš dělat co chceš? Tady ale nejsi doma a tady buď budeš pravidla dodržovat a chovat se slušně, nebo budeš sedět u stolečku a budeš si hrát úplně sám. (postup z naší školky). A věřte, že denně sedí u stolečku ta největší esa třeba třikrát, zrovna včera jeden za opakované vypuštění vody z radiátoru
Ano, přesně jak to říká Martina. Děti si dovolí tolik, kolik je jim povoleno. Přesně vědí, co si kde mohou dovolit. Velice se mi nelíbí, co paní učitelka roztrušuje za rozumy. Když pomlouvá někoho, stejně tak pomlouvá vás. Věřte tomu! A vlastně mluví o něčem, co viděla z jedoucího vlaku. Nebo je to systém JPP. Jedna paní povídala. Kapku Xaverov, ne?!
Řešit s dohlížející učitelkou, která u toho je. Učitelka sice nemá oči všude a nelze uhlídat 25 dětí každou vteřinu, takže i u nás někdy v nestřežené chvíli agresor někoho bouchne apod., ale učitelka může ohlídat, aby si Vaše vnučka a agresor hráli každý jinde.
Kdyby to nezabralo, až pak k ředitelce.
doplněno 14.06.13 13:28:Dořvat dítě tak, až se počůrá, nevíc před cizími lidmi - a nedejbože nejhůř ve školce před ostatními - to je dost hloupý nápad. Něco podobného jsme řešili kolem Vánoc, tuším, někde to tu v reakcích ještě bude. Babička si dolítla na agresora, o kterém jí vnučka napovídala, že ji škrtí. Bbička kluka seřvala na tři doby, před ostatními maminkami, dětmi a pak vítězoslavně práskla dveřmi.
Nakonec se zjistilo, že si to vnučka vymyslela, aby nemusela do školky. Což není Váš případ, ale jen uvádím, že dořvání dítěte před ostatními není to pravé.
doplněno 14.06.13 13:29:A jen abych doplnila, také máme ve školce pár dětí, co se neumí bránit a jsou malé. Umí ale velice dobře provokovat, tahat starší za rukávy apod., a potom se to starší dítě holt naštve.
I to je možná varianta. Rodiče často hledí, jak se děti ve školce umí "chovat".
Naprostý souhlas s Martinou. Prvním krokem by měla být řeč s učitelkou, která za dítě zodpovídá a ví, jak to přesně bylo. Na třídě bývají vždy dvě učitelky. Není na škodu promluvit s oběmi. A až pak, kdyby neuhlídaly, promluvit s ředitelkou. To už vypadá více jako stížnost, než snaha o řešení a nápravu. Ale když to jinak nejde?! Je nesmysl řešit něco v šatně nebo před školkou s rodiči dítěte nebo přímo s ním. Jsou to rodiče, kteří vůbec netuší, co se stalo a samozřejmě se postaví proti vám. S dítětem, surovcem, je také nesmysl, protože vůbec nevíte, proč se tato událost stala a ve chvílích, vypjatých emocí dítě zapomene na vaše výhružky a uhodí znovu. Na to, aby se to nestalo, je tam učitelka, která za všechno zodpovídá a pohlídá, aby se děti, které se nemusí, nedostávaly do kontaktu. Je to její práce, její povinnost.
Všechno řešte v klidu, nejlépe bez publika, s učitelkou.
Historka pro ilustraci: Vnouček vyprávěl, jak Stáňa seděl v koutku na židliče, protože ho bouchnul. Sladce jsem se zeptala, ve kterém koutku seděl on. Bezelstně pravil, že naproti. Nakonec z něj vypadlo, že sebral Stáňovi obrázek. Stáňa se jen bránil a nakonec seděl v koutku a ten náš měl modřinu, ale také poseděl. No, co už?! :D
Znám ze svého okolí podobného předškoláka, kterého se bojí i vychovatelky (není rom a má normální rodinu). Jednou jsem s ním měl taky tu čest pobýt a nechápal jsem. Jediné co ho zajímalo, bylo ubližovat, kopat, škrábat a kousat - jedno koho. Dokonce si troufl i na mě, chlapa jako horu. Přiběhl zezadu a praštil mě tak, až se mi zatmělo (klečel jsem). Kluk utekl do kouta a čekal, až se zase otočím - ani náznak emocí, jako by to měl naprogramované, jen číhal. Sotva jsem na chvilku nedával pozor, bum, další dělovka do hlavy. Vím, že ve školce mlátí ostatní děti na potkání, ale co s ním mají vychovatelky dělat, to netuším - má to v sobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.