Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zubů ze zimy?

Od: mrtomasek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

už asi třetí den mne bolí zuby. Respektive levá zadní strana. Minulý rok mě v zimě takhle občas taky zuby zaboleli. Pak jsem šel k doktorovi, a všechno bylo ok. zabolí to občas, na dotyk to ani nějak extra nereaguje, tvář oteklou zatím nemám. je mi 14 let. nevíte, co to může být? já bych to na kaz ani netipoval. už k tomu nepříjemnému doktorovi nechi. navíc když vrtá, tak to je tak ohromná bolest.nevíte, zda-li to není třeba jen nějaké ofouknuté větrem (většinou mám tváře holé, nenosím šálu)

díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

felicitas01*
hodnocení

2x

Může to být průvan,nebo zánět.Ovšem nejlepší by bylo zajít k zubaři.Pokud je ten váš nepříjemný,co vám brání lékaře vyměnit?Jinak bych doporučovala výplachy z heřmánku,tím nic nezkazíte.

tomasekmr
hodnocení

No právě zase vůbec k doktorovi nechci. musel bych zase burcovat matku. snad to přejde.

malvinka*

Při bolestech zubů ač to zní zvláštně pomáhá cucat 5 ks koření hřebíčku.

Pěkný den

claire*

Vážená Malvinko, já mám pocit, že nepomáhá. Když koušete nebo cucáte hřebíček, tak zuby bolet přestanou, ale spíš kvůli děsnému pálení jazyka. Jakmile jazyk přestane pálit, bolest zubů se vrátí. Takže cucání hřebíčku = obutí malých bot. Oboje má za následek ústup bolesti zubů, ale skutečně to nepomáhá. Na bolest zubů doporučuji buď Ibalgin nebo přímo léky proti bolesti zubů, teplý čaj, nestřídat horké a studené a jestli se podezřelé bolesti opakují, jít k zubaři a zvýšit ústní hygienu (čištění dvakrát denně je fajn, ale co třeba ústní voda?). A jestli je to moudrák, tak potěšpámbu...

martina30*
hodnocení

0x

A co taková klubající se 8 ta může pár let dělat neplechu.Pokud mě bolí zuby já si dávám Apo-Ibuprofen a do 15 minut mám klid

doplněno 20.02.09 20:05:

Tak pokud jsi ještě neměl nikdy problém a nic se ti s nima nedělalo,tak se ti muže klubat a dělat nepořádek ,ale může trvat hodně dlouho než se prořeže a stejně budeš muset jít k zubaři a ten apo-Ipobrufen ti pomůže.Uvidíš;)

tomasekmr2
hodnocení

Myslíte, že ve 14? No, asi to možné je. díky

macka80*

Já si myslím že na tyhle zuby máš čas,také se přikláním k navštěvě zubaře,já si teď prožila zánět pod zubem a věř nic příjemného a hlavně to začalo stejně nevině

sttonda
hodnocení

0x

Nejsem doktor, ale podle naší baičky na tebe jde nějaká nemoc, nejspíše z nachlazení. Zkus si do úst nastříkat Stopangin nebo jinou desinfekci, u mě to pomáhá. Ten heřmánek je dobrý, ale účinnější by byl odvar z řepíku.

hodnocení

0x

Pokud jsi nebyl od zimy u toho nepříjemného doktora, je nejvyšší čas jít na preventivní prohlídku. Třeba i k jinému lékaři, ale jít. Na to lékař je, aby pomohl. A budeš klidnější. Teď mně napadlo, že můžeš myslet tuto zimu (konec roku 2008 do dnes). V tom případě se divné bolesti opakují a k tomu lékaři choď určitě.

Moje bába říkávala: Když tě bolí zuby, obuj si malé boty! Zuby tě bolet určitě přestanou...

zuzee*
hodnocení

0x

Nevím jestli to tu už někdo nepsal, ale neroste Vám zub moudrosti? Mě když rostl první tak mě to taky šíleně bolelo, tak panty: nemohla jsem ani mluvit, jíst a otevří pusu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]