Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřední rozhodnutí - mám nárok na informace?

Od: majinek odpovědí: 2 změna:

Před třemi lety se pobočka firmy kde jsem pracovala přestěhovala do centra města do historické, památkově chráněné budovy. Žádali jsme o povolení reklamy na fasádu a reklamního štítu který by byl kolmo k budově - klasický rekl. panel do ulice. Bylo nám úřady sděleno, že vzhledem k povaze budovy smí být rekl. štít pouze dřevěný a rekl. panel kolmý k budově se zamítá. Tehdy jsem se ještě sešla s oním úředníkem a ptala se, proč všechny ostatní firmy (včetně té, co sídlila ve stejné budově, na stejném místě jako my, jen zdruhé strany od vstupu) tyto rekl. poutače smějí mít - jak panely do ulice, tak štíty, které nejsou dřevěné. Bylo mi řečeno, že tyto budou v nejblížší době majitelé sundavat na základě úředních rozhodnutí. Ve firmě již nepracuji, pobočka je na jiném místě. Nedávno jsem šla touto ulicí a nový nájemce má jak panel kolmo k budově, tak rekl. štít na fasádě, který rozhodně není dřevěný. Docela by mě zajímalo, jak jim toto mohlo být schváleno. V podstatě to vypadá na menší "domluvu" s úřady. Můj tehdejší zaměstnavael dostal X stránkový elaborát o tom, že jde o památkově chráněnou budovu a proto může být rekl. pouze dřevěná a panel do ulice je nepřípustný. Na úřadě sedí tentýž úředník, co nám žádost zamítl. V podstatě mi to může být jedno, ale prostě mě irituje bezmoc a bezpráví. Pokud vznesu na památkáře dotaz mám právo na informaci jak je možné že nyní tam plastový štít v silně moderním duchu nevadí a nebo mi do taho "nic není"?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

na obecné informace právo máte, a to podle zákona o svobofném přístupu k inform,acím...požádejte měsgto o oficiální vyjádření, jak to že v památkové části lze instalovat ne-dřevěné reklamí trabule

podání má svá pravidl, v zákonu je vše uvedeno

repkin*
hodnocení

0x

Obávám se, že nejste-li účastníkem řízení, nemáte na to nárok. Tehdy jste sice byla, ale to na základě nějaké plné moci k zastupování firmy ve které však již nejste, kdy tím pozbyla svou platnost i ta plná moc a tedy Vaše zastupování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]