Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psaní emailu v dokumentech

Od: mr* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, lze psát v dokumentech email hůlkovým písmem i když se jedná pouze o malá písmena? A pokud email. adresa obsahuje 0, mám ji přeškrnout nebo dát vysvětlení do závorky aby nebyla zaměněna s písmenem O. Předem děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Já bych e-mail psala malými písmeny, nula se odliší "sama" - bude vyšší než o [ o, 0 ]

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já píši v textu mailové adresy také jen malým písmem a dám do uvozovek, abych je od textu jednoznačně rozlišil a byl vidět začátek a konec. A pro "tupce" za to dám do závorek (bez uvozovek).

Zdravím!

doplněno 12.06.13 01:48:

Příklad - "vsechnoznam@nenajdunic.cz" (bez uvozovek)

paw*
hodnocení

0x
Oznacte email kurzivou a je to.

fidonet*
hodnocení

0x

meily, na rozdíl od webových adres, lze psát malým i velkým. Tedy xx@poradte.cz má stejnou hodnotu jako XX@poradte.CZ nebojakákoli kombinace.

Teď slovo dokument... co tém myslíte? pokud myslíte dokument třeba word , nebo v podstatě jakýkoli PC soubor ( dokument) tak si vůbec nedělejte starosti.

Na většině dokumentů, se dá označit meilová adresa, aby, když na ní kliknete, aby vám otevřela meilový probgram, a pokud ne, tak stačí na meil poklikat a nakopírovat. takže je jedno zda napíšu adresu IIIllIIlIlI@IIllI/... nebo malými pismeny iiillili@iiliil.cz nebo velkými IILLILIL@ILIIL.cz z čehož, jste u první varianty ani nepoznala zda jsi o L nebo i .

Já osobně píšu meil malými do souboru a malými a k tomu velkými na papír, kdyby někdo nepoznal malé písmena

JInak zaměnit O a 0 je dost málo pravděpodobné, ale může se stát. Proto by měly být adresy jasné, aby samy naváděly.

Pokud adresu poradte.cz určitě neůjde o p-nula-r-a-d-t-e.cz Nebot takový stvořitel si kope adresový hrob a nemůže se pak divit.

Naopak agentka-eva-007 asi nebude agentka "Eva ó ó 7 "

jen můj pohled na věc

doplněno 12.06.13 18:12:

lego, vy poznáte na jakém systému běží moje stránky? Zda třeba na Linuxu? Tedy když je adresa www.Blazinec.cz tak se na ni nikdy nedostanete z www.blazinec.cz normální člověk zadavá domenu 2 řádu malým, řekl bych že každý, ale velmi často vidím www.blazinec/obr//... což do adresy nedáváte ručně ale klikáním na odkazy a Vám jako klikaři je jedno zda je odkaz malý nebo velký ...

čím, ale souhlasím s tím co píšete.

Nevidim duvod proc bych webovou adresu nepsal ruznou velikosti pisma. Stroj si to prebere a proto vse i v dokumentu pisu malym stejne jako vetsinu textu (rozdily pro cteni jsou zretelnejsi).

Rozdil je pokud pisu www stranky. Tam si musim dat pozor co v HTML kodu pouziju podle SW na serveru. MS je nepozna Hh a LINUX rozdil Hh pozna.

doplněno 18.06.13 20:36:

Souhlasim s pripominkami.
Soudim ze v dnesni dobe uz takoveto a delsi ( www.blazinec/obr//... ) URL nepisu rucne ale spis kopiruju nebo je to odkaz, a pod pojmem adresa jsem si rovnou domyslel adreseu 2 a 1 radu kde je to pokud se nepletu jedno.

luke237
Webove adresa rozlisuje velka a mala pismena, at to bezi na Windows nebo Unixu. Je opravdu rozdil: www.stroj.cz/obrazek.jpg a www.stroj.cz/Obrazek.JPG
Jedine, kde na pismenech nezalezelo, byl webovy server bezici pod DOSem, protoze DOS ukladal vsechny soubory s nazvy s velkymi pismeny. Jenze kdo dnes beha web server pod DOSem, ze?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]