Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych si teď přes léto udělat nějaký kurz... Který by mi přispěl k práci, k práci, která by se třeba jednou vůbec netýkala mého oboru, Chci to tak schválně, protože nezaměstnanost v naší republice je šílená, stále vzrůstá a já chci mít nejen školu, ale také kvalifikaci k něčemu jinému... Abych nebyla odkázaná pouze na to, co jsem vystudovala. Nechci jednou litovat, že jsem se pustila do školy, která me neuživí atd... Vždyť důvodů je spousta. A mít něco v záloze a ukázat to v životopise je úžasné aspoň podle mě. A když mám ty delší prázdniny a nemohu sehnat brigádu, tak bych je velmi ráda využila aspoň tímto směrem.
Proto prosím o radu, kde bych mohla sehnat kurzy nebo nějaké kvalifikace... Nevyznám se v tom. To říkám opravdu na rovinu. Děkuji o jakoukoliv radu. Děkuji!
Jsem z MS kraje.
Nezaměstnaným nabízí rekvalifikace úřad práce. A taky jim to platí. Pokud se někam přihlásíte sama, sama si to i platíte. A bývá to okolo 5 - 7 tisíc za kurs.
Jak už tady bylo napsáno - lepší být odborník v jednom, než od každého trošku. Ono se říká: devatero řemesel, desátá bída.
Také jsem před 12 lety dělala rekvalifikaci, která mě moc bavila. Ale bylo to hodně "letem světem". Úžasná paní lektorka - profesorka SEŠ, moc se nám věnovala, ale je jasné, že za 3 měsíce do nás nemohla dostat to, co do svých žaček za 4 roky.
I když celá naše třída složila zkoušky úspěšně, práci sehnaly jen 2 ženy. A z toho jedna jen na půl roku. A za těch 12 let jsem to zase skoro zapomněla. Takže pokud v tom pak člověk skutečně nezačne dělat a uplatňovat si získané vědomosti v praxi, nemá to cenu, jen tak sbírat rekvalifikace. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.