Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poslat zboží za peníze?

Od: jeany81* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

prodávám dětské brusle a chtěla bych to paní, která má o ně zájem poslat. Jak to mám udělat, aby mi částka, kterou za ni zaplatí došla?

Děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Paní ať zaplatí předem na Váš účet, pak pošlete jako balík s příslušným pojištěním.

Pokud Vám paní tolik nedůvěřuje, pošlete zásilku na dobírku, ale ve finále je to dražší...

buss

No a jak věřit prodejci, že pošle zboží? Přes notáře?

hodnocení

0x

Pošlete ji to na dobírku

zuzee*
hodnocení

0x

Poslala bych až po tom co Vám paní pošle peníze. Nebo na dobírku, ale nechala bych si předem zaslat poštovné, kdyby si balík nepřevzala.

martinaa*
hodnocení

0x

Dobírku po špatných zkušenostech mých a mnoha jiných prodejců neradím. Paní si nemusí brusle vyzvednout a Vy zbytečně přijdete o peníze. Nechejte si částku zaslat na účet.

doplněno 11.06.13 16:33:

Jojo, pravda.*placni*

stirecek*
Přesně tak. Teď jsem posílal kolo a nechal jsem si peníze poslat předem plus 150 Kč na poštovné. Dobirka je hezká věc, ale mnoho lidí si balík nevyzvedne a mají z toho radost. Asi je to národní sport.

Ono ale tadyto zlo funguje i obráceně. Poslat peníze předem nikomu nedoporučuji a na netu jsou tisíce případů kdy si lidi naletěli.Ono prostě ten bazarový (a nejen ten )prodej s sebou vždy nese možné riziko že druhá strana nemusí mít dobré úmysly .Chce to se alespon s druhou stranou v rámci možností lépe seznámit po síti ,zavolat si a snažit se dle něčeho věrohodného vzájemně identifikovat . Myslím že v tomto případě kdy jde o dětské brusle bych to nějak nehrotil a po tel.domluvě zboží odeslal na dobírku . Korunky si tazatelko můžete nechat poslat na adresu nebo na účet ,na poště Vám poradí .

stirecek*
Nemusí posílat celou částku. Alespoň na poštovné předem a zbytek na dobírku potom. At nese náklady na poštovné kupující, kdyz si to pak rozmysli. Na aukru je málo těch, kdo posílá na dobírku. Já například prodával telefon, s chlapem jsme si vyměnili několik meilu a tvrdil mi, ať počkám, ze mi peníze pošle hned jak se vrátí ze zahraničí. I kdyz měl pristup na net , proč nezadal příkaz? 14 dní se vymlouval, ja odmítal další kupující, kteří měli seriózní zájem a telefon mi ležel další měsíc doma. Dnes na to kašlu, a kdo pošle peníze dřív, ten bere.
martinaa*

Předem posílám peníze už roky a až na jeden problém všechno zboží došlo v pořádku. Je jen potřeba pečlivě hledat a kontrolovat, kdo je prodejce, kdo je kupující - většinou na prodejních serverech podle hodnocení a komentářů. Na aukru se 90% obchodů platí předem, to samé na MMB.

hodnocení

0x

Obě strany nesou s sebou určité riziko.

1/ Kupující, že zaplatí předem a prodávající mu dotyčnou věc pak nepošle.

2/ Prodávající pošle dobírku, kupující si ji nevyzvedne a prodávající tak přijde o nemalé poštovné.

Měla by být mezi oběma lidmi důvěra a férové jednání. Což, bohužel, nebývá.

Já sama jsem prodávala pár menších věcí na Bazoši /do 500 Kč/. Vždycky jsme se dohodli, lidé mi poslali částku na účet, navýšenou o poštovné a já hned nato balíček odeslala. Nikdy nedošlo k problému, občas jsem dostala zpět i zprávu, že to došlo a s poděkováním za poctivé chování.

Domluvte si zaslání peněz předem + poštovné. Starší brusle jistě nebudou stát mnoho. Paní ať má na Vás kontakt. Může Vám podat zprávu, že peníze poslala, Vy jí nato, že Vám přišly a že posíláte tu věc. Pokud spolu komunikujete během této přípravy, je to solidnější, než mlčet.

Pokud budou obě strany slušné, mělo by to vyjít. Jenže dneska to občas bývá problém. Jaga.

doplněno 12.06.13 06:53:

Jeden zájemce mi dokonce poslal oskenovanou tu část z výpisu jeho účtu, kde bylo, že peníze na můj účet poslal a kdy. Takže jsem mohla hned jít na poštu. Můžete paní vyzvat, ať to udělá také tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]