Nejste přihlášen/a.
Ahoj potrebuji poradit. vybirame s rodici dovolenou a vzal sme si to na povel. probrat se mnozstvim cestovek a hlavne tiscema zajezdu je des,takze sme si dali jasne parametry cenovka max 20 tis nejlepe okolo 18 za osobu na 8 dni letecky z Brna a kvuli nevlastnictvi pasu je moznost v teto cenove relaci pouze Recko a Bulharsko jo jeste sem zapomel starava ALL inclusive.
chcem cestovku co ma pobocku ve Zline takze jsou moznosti ALEXANDRIA, EXIM tours , Ivia a mozna Maxim
vybral sem asi 15 moznych zajezdu a dneska sem si precetl recenze na cestovky na recenzecestovek.cz/...
a jsem zdesen. v detsvi sme jezdili busem do Chorvatska, Spanelska a I talie a naprosto spokojenost,ale dopadnout jako lidi co pisou komentare vazne nechcem kor kdyz za dovolenou zaplatime pres 50 tis.
Alexandria i Exim tours se behem poslednich 2 let dle komentaru rapidne zhorsili maji treba 1-2 z 10 komentaru pozitivni coz je des. Invia ma recenze primo na strankach coz je dobre,ze vime ke konkretnimu zajezdu ci hotelu. vypada to,ze se budu orientovat asi tam,ale chci se zeptat jake mate vy zkusenosti? vyplati se nejake to pojisteni kdyz vas soupnou do jineho hotelu aod nevim jak se tomu rika ted. Jak poznam,ze zajezd za 15 tis je horsi nez za 19? vsude daji 5 fotek napisou jak je daleko plaz nejaky kraviny o tenisu,ale jinak je vsechno totozne ty popisky. vpodstate clovek ani nevi za co plati.
datum odletu mam dane 19.7. takze to je jedna z tech drazsich moznosti drazsi je pak jeste srpen myslim.
kazdou radu ci zkusenost uvitam.
Již několik let po sobě jsem byla na dovolené s Exim tours a zatím jsem vždy byla spokojená. K ostatním cestovkám vám nic nepovím.
Jen ke komentářům na internetu: Uvědomte si, e většina lidí má potřebu jít a napsat svou zkušenost jen pokud je negativní, málokdo sedne a napíše, že vše proběhlo bez problémů.
Myslím, že by pro vás bylo lepší udělat si pas a vybrat si dovolenou dle libosti, pokud si dobře vzpomínám, tak např. Řecko s All In patří mezi dražší destinace, v jiných zemích dostanete za stejně peněz podle mě více muziky.
Jinak nějak nevím, jaké informace vám chybí... ale samozřejmě není nic jednodužšího, než do cestovky zajít/napsat mail/zavolat a zeptat se.
Jinak já osobně ždy prověřuju hotel, kam jedu, na stránkách TripAdvisor, bývají tam stovky recenzí, ale stránky jsou v angličtině, tak nevím, zda jsou pro vás vhodné. Ale i kdybystze nerozumněl komentářům od lidí, bývá tam vždy spousta fotek pořízená samotnými návštěvníky, můžete si prohlídnout ty, řeknout často víc, než reklamní fotografie.
doplněno 10.06.13 10:38:Jinak já narozdíl od rádců výše mám all in ráda, sice jsem ho zatím zažila jen v jiných zemích než v Bulharsku a Řecku, ale pití mi do plastu nedávali nikde. Na výlety jezdí vždy, a nemrzí mě, když mi "propadne" oběd. Ráda se najím i mimo, ale mám ráda tu možnost kdykoli v hotelu něco zobnout, dát si kolik káv a koktejlů chci a nepřemýšlet, jestli tím 4. už nepřekročím rozpočet. Dovolenou si jezdím užít, takže se k hotelu přivázat nenechám, cestuji dle libosti, ale dkyž v něm jsem, prostě si užívam ty možnosti a že u sebe nemusím nosit peněženku.
Pro rodiny z dětmi je to myslím dobré v tom, že opadne škemrání dětí o něco, co je drahé.
doplněno 10.06.13 11:36:Colu mi zatím nalili všude. většinou se to týká hlavně alkoholu - v ceně all inculusive bývá od každého druhu jeden - bílé víno, červené víno, místní pivo, místní (nebo cenově dostupný rum), totéž s whisky atd. atd. Ale prostě když by sis chtěl dát Tullamorku a přívlastkové víno, někde ho pro tebe třeba vytáhnou, ale bude mimo rámec all inclusive a budeš si ho muset připlatit. All inclusive, které pokrývá i takovéto věci bývá mnohem dražší a nabízeno je spíš v luxusních destinacích jako Mauricius atd.
Jinak s jídlem - já se zatím tam, kde jsem byla, najedla dobře, vyhovuje mi velký výběr, Většinou měli jak tradiční místní jídla, tak něco světového, těstoviny, pizzu, pečené ryby a kuřata... takže si vybral každý. Ale jak říkám - to je hotel od hotelu (a není to ani věc cestovky), takže opět velmi velmi doporučuji projet recenze na tripadvisor.
No já sem spíš abstinent mám rád nealko nejlépe kofolu:D. tvrdý nesnáším jen takové ty štávy do 20% prostě jak baba:D
ale víno si dám pivo taky. Asi to zkusíme bude to nová zkušenost sem na to zvědavý. Konec konců mě to zaplatí rodiče,takže se úplně stresovat nemusím,ale vybíram zájezd o něco méně než 20 tis aby zbylo na pojištění a cestu do Brna případně parkoviště to ještě nemám domyšlené. Našel jsem další 2 známé cestovky ve Zlíně tak si zajdu pro katalog tm toho bývá napsáno víc,ale možná se mílím.
Já jsem poslední dva roky byla v hezkých hotelech s Exim tours, spousta věcí luxusnější, než jsem potřebovala a myslím, že jsem se jednou vešla do 17 a jednou do 18ti tisíc, let teda z Prahy, ale i s pojištěním atd. Jinak ale nevím, co přesně od dovolené chcete, ale myslím, že se za ty peníze můžete podívat na zajímavější místa, než je Řecko a Bulharsko. Tedy aspoň mě to Bulharsko nikdy nelákalo,a le to je samozřejmě věc osobních preferencí. Řecko je krásné, dřív jsem ho taky navštívila, ale co jsem právě v posledních letech vybírala dovolenou, zjistila jsem, že na all inclusive je hodně drahé.
Jinak osobně doporučuji all inclusive v takovém hotelu, který je přímo na pláži (pláž není ani přes silnici atd.). Podle mě právě ve chvíli, kdy to máte kousek od baru na pláž a všude jinde, si skutečně užijete možnost dát si kdykoli cokoli k pití a často i na zub.
Ať dobře vyberete.
Právě Bulharsko má většinou pláž uplně u hotelu. To Řecko není dražší spíš naopak,ale jsou zájezdy za 12 i za 50 akže to je těžko. hledám třeba i pdle toho jetsli je slunečník na pláži zdarma to asi taky nebude 100 kč za týden žejo.
byl sem v cestovce exim ... a rikal sve pozadavky a rikala,ze pokud chci mit vetsi jistotu,ze se mnou nevydrbou dkyz to reknu svojima slovama,tak mam hledat jen hotely se 4 hvezdickama a vic. slunecnik a lehatko prej prumerne 6-8 euro za den,takze to udelam pro 3 lidi fakt citelou castku za tyden. rikala,ze v Bulharsku bude hlava na hlave rocko bude pry min obsazene nevim jako verim tomu,ze Bulharsko je vic tak zazite jako CH nebo I,ale,ze by jezdilo min lidi do Recka to asik ne. kazdopadne vetsina zajezdu uz je vyprodana a termin co chci jen 2 zajezdy. jinak prej cekat az zlevni ty co stoji ted 22-24 tis. spis zkusim jinou cestovku ti toho maji vic volneho
Já mám v all in zkušenosti s Tureckem (vícekrát) a Marokem. Jídlo všude bohaté, milion druhů všeho jak u snídaní, obědů i večeří, v jednom byly bohaté i svačiny, koktejlů nad hlavu, pití chutné, pláž s lehátky a slunečníky zdarma... Ale samozřejmě v každé zemi to může být jinak, takže detaily vás zahrnu jen, kdybyste se rozhodl pro nějakou z těchto zemí.
Jinak slunečníky a lehátka zdarma bývají tam, kde má hotel vlastní pláž, aspoň jak to znám já i z jiných zemí. A platí se tam, kde je pláž společná pro více hotelů případně spojená s veřejnou.
Nezlobte se, hochu, za můj názor, ale jste zřejmě jen rozmazlený "mamánek". Ve vašem věku byste už měl cestovat s pohlednou dívkou, případně už manželkou a ne se držet rodičů za faldy. Navíc si to nechat od nich zaplatit. Každý jsme jiný, to je fakt, ale byla by mě hanba. Chtěla bych spíš ukázat, že když chci někam jet, že si na to dokážu vydělat a ušetřit sama a ne se nechat sponzorovat rodiči. Ale nejsme všichni stejní.
Dost jste mě pobavil s tou colou. Cola je ta největší srágora, kterou do sebe můžete dostat. Plno cukrů a chemie. Pokud máte nemocné ledviny, chtělo by to ponejvíc balenou vodu, max. jemně perlivou. A ne se nalévat colou.
Ohledně toho AI je to tak, jak psala Liduš. Češi jsou většinou strašně nenažraní a když už si něco zaplatili, musí to využít nejlépe na 200%. A pak tráví dovolenou na záchodě. Tady na poradně jsem četla jednou příspěvek pána, který se chlubil, kolik porcí zbaštil při obědě. Pak vyšel na pláž a tam na sluníčku to všechno zase vyzvracel. Než takovou dovolenou, tak lepší sedět u Kačáku a jíst chleba se sádlem.
Proto my nejsme žádní "mastňáci" a dovolenou si kupujeme zásadně bez jídla. Pak si můžeme buď něco lehkého uvařit, na něco dobrého si zajít. A navíc v parném létě u moře se nám nejvíc osvědčilo vychlazené ovoce - meloun, nektarinky, hrozny, meruňky. V tom horku není na jídlo ani chuť a ládovat se jen proto, že mám zaplaceno AI, to je hloupost. A většinou se parádně vymstí.
Pro Vás by bylo nejlepší zůstat doma. Protože nevíte, co by. Známá dělávala delegátku v Řecku a říkala, že podobných rozmazlených klientů, kteří vyžadují kde co, a s ničím nejsou spokojeni, stále přibývá. Když někam jedu, chci poznat zemi, přírodu, lidi, prostě život tam. A ne se přejídat a zapíjet to litry coly.
Snad Vám můj příspěvek nebude vadit, řekla jsem jen svůj názor. A je na Vás, nakolik se s ním ztotožníte. Jaga.
No, víš Stihle, už tvůj dotaz je - z mého pohledu, podivný. Ale tvé komentáře a přípodoteky k radám kolegů, kteří ti odpověděli, považuju dílem za směšné a dílem za urážlivé. Musím se přiznat, že lidé tvého ražení jsou pro mne nejvážnějším důvodem k tomu, abych necestoval s ´organizovanými zájezdy´ - mezi klienty cestovek je vždycky ´plno´ tobě podobných individuí.
Nebudeš spokojený, ať pojedeš kdykoli, kamkoli a s kteroukoli cestovkou - vždycky bude horko moc horké, chladno moc chladné, deštivo moc mokré, sucho moc suché - a Cola (ROFL) málo kolovitá...
Poměrně se ztotožňuji s názorem BabyJagy, jen bych byl ještě poněkud ´tvrdší´ - nikde jsi nebyl, tvé zkušenosti jsou nulové - ale podle tvých výroků jsi byl všude dvakrát a Chuck Norris je proti tobě ubohý žabař... Tobě nebudu přát nic - ale tvým ´spolucestovatelům´ bych popřál, aby tebe stihly urputné průjmy trvající po celou dobu pobytu.
S Alexandria jsem byl před 3 roky na Krétě, žádný problém.
Předloni na Rhodosu nám dala CK BlueStyle jiný hotel (jezdím zásadně last minute, takže s podobnými zádrheli počítám). Nový hotel byl papírově o něco horší, ale jeho poloha nám mnohem více vyhovovala, a ještě jako kompenzaci jsme dostali auto zdarma na 3 dny. Podle mě velmi solidní přístup.
8 dní letecky Řecko za 18-20 tis. předpokládám docela slušnou dovču. Já mám raději polopenzi než all, protože při all inclu jsi přivázaný k hotelu, kde si musíš sníst co jsi zaplatil; při polopenzi máš větší volnost, můžeš cestovat po okolí a nemrzí tě, že ti někde propadnul oběd, hehe
Jednoduchý oběd v řecké taverně mimo turistická centra počítej tak 8 eur. Když si k tomu dáš víno, předkrm, zákusek... tak přiměřeně víc.
Dobrý den,
píšete, že chcete pobočku ve Zlíně. Nebála bych se jít klidně do nějaké cestovní agentury, která přeprodává zájezdy VŠECH cestovních kanceláří. Zájezd dražší nebude a vy zájezd koupíte v "kamenné prodejně" - o to Vám asi jde?
Moje zkušenosti - vzdálenost k pláži si vynásobte 2x takže 100m je 200m, 500m je téměř kilometr
Další poznámka - Bulharsko s all inclusive je vyloženě HLOUPOST! V Bulharsku jsou levné hospody, můžete se jít najíst kamkoli, každý den budete mít něco jiného. Když jsme byli v Bulharsku (vloni), tak lidi vyloženě nadávali na all inclusive, protože jim nabízeli stále to samé dokola... Pokud nebudete trvat v Bulharsku na all-in, ušetřené peníze pak budete moct rozšoupnout někde v dobré hospodě
Naposledy jsme Bulharsko jeli s CK Ancora (vše zařizováno on-line přes internet) a spokojenost.
Co se týče pojištění - určitě si uzavřete cestovní pojištění a dbejte na to, aby obsahovalo i "pojištění odpovědnosti". Nevím, jak velké máte děti, ale kdyby jste tam vy nebo děti něco vyvedli... Co se týče zařazení do jiného hotelu, záleží na klientovi, co si dokáže "vyřvat". Někdo sklapne a je v jiném hotelu, někdo si vyřve svá práva. Nicméně máte vždy nárok na hotel stejné nebo vyšší kvality, případný rozdíl vyplácí CK, a na to má být pojištěna CK, ne vy.
doplněno 10.06.13 10:34: Jetrhro All-in, ale vodu člověku dají stejně jen do kelímku a tak si ji radši koupí v obchodě v PETce.
To samé s jídlem...
Doplním ještě Jethra o ceny v Bulharsku - večeře pro dva i s pitím, cca 250-300 Kč.
Děkuji všem za rychlé reakce. s AI nemám žádné zkušnosti měli jsme jen polopenzi v CH a I a Š bylo bez stravy.
nejsem si jist jestli by 7x oběd v restauraci pro 3 lidi stál mín než příplatek za AI. todle mně vůbec nenapadlo. ale četl sem,že lidi hodně na jídlo nadávají to ano. Vůbec nechápu pojem veškeré alko a nealko nápoje z místní výroby.:D to si jako nemohu dát colu? a budu čekat nějaký zbastlený výrobek venkovanů? beze srandy.
mě je 26 a jedu s rodiči takže žádné děti. neměl sem s kým jet tak jedem takto. Takže nějaké animační programi co nabizí cestovky neocením. chci jen dobré jídlo a hezké okolí. ani mi zase tak nezáleží na komfortu ubytování.
Když někam jedu, tak i kvůli místním zvykům. Colu dostanu na celém světě, výrobek místních venkovanů jen v dotyčné vesnici. Ale neměj obavy - tu globalizovanou kolu dostaneš pravděpodobněji
Né toš ale chápeš člověk si představu ,že ro bdue jako v baru na diskotéce v čr,takže si vybere nechá namíchat mojito apod . abychom nebyli zklamáni. o kolik to může být levnější když dáme polopenzi? zkusím to nějak srovnat.
třeba v chorvatsku v roce 1997 sme měli myslím 3 hvězdičkový hotel a polopenzi a snídaně byly kvalitní a pestré. mám rád švedské stolky když si mohu vzít dobré pečivo,vajíčko,šunku a sýr, s tím si vystačím:D,ale co čtu,že maji trvanlivé pečivo toustaky apod. nevím nevím.
Tak třeba Bulharsko - snídaně: pouze 1 druh pečiva - jakýsi "toustový chleba". Salámy v Bulharsku jsou spíše typu našeho Junioru či Gothaje. Míchaná vajíčka, cornflakes, jogurty, ovoce, výborný čerstvý ("balkánský") sýr. Nic moc. Po pár dnech jsme byli přejedení.
Před pár lety jsem byla v Bulharsku s Alexandrií. Sama a na 14 dní, v Primorsku. Bylo rozhraní srpna a září, sezóna pomalu končila, dětičky už byly zpátky ve školách, takže ohromný klid. Jen jsem se trochu bála v tom bulharském letadle, byl to takový "plevník", rachotilo v tom, ale nakonec jsme doletěli. Ona z Pardubic velká letadla lítat nemohou.
Na místě: České informační centrum, půjčovna českých knih, 2 x týdně prodej českých novin a časopisů. Zde byla regulérní směnárna, taky možnost zaplatit si výlety. Veliká a čistá klimatizovaná restaurace, kam jsem chodila na snídaně a večeře. Oběd v tom horku by se stejně nedal ani sníst. Ráno i večer spousta čerstvého ovoce, nerezové mísy plné vychlazeného hustého ovocného jogurtu, ten jsme si nabírali do misek a sním o něm dodnes. U nás takový není. Jídlo - švédské stoly a co kdo snědl. K snídani káva, mléko, džusy, čaj, večer jsme si nápoje platili. Výhoda: lidé tam mohli chodit i bez předchozího objednání a nárazově si zaplatit, co chtěli. Třeba dneska snídani, zítra nic a pozítří večeři.
V tom inf. centru i restauraci pracovali mladí bulharští chlapci a dívky, kteří studovali češtinu. Takže velice dobře mluvili česky a vše uměli vysvětlit. Byla to prostě má vysněná dovolená, výlety, krásné počasí, teplé moře.
Jinak jak už psali rádci přede mnou. V Bulharsku se dobře a levně najíte. Vedle mě bydlel manželský pár z Čech, měli to bez jídla, chodili si každý den jinam. Za levný peníz si dali třeba pekingskou kachnu, bylo toho tolik, že to nesnědli a číšník hned přispěchal s krabičkou, takže měli jídlo ještě na druhý den. Opravdu bych o tom all inclusive do Bulharska moc neuvažovala. Češi chtějí všeho naplno využít a když nabízeno /a taky zaplaceno/ jídlo nepřetržitě, tak jedí a jedí a...a pak jsou z toho žaludeční či střevní problémy. Přes den v tom horku úplně stačí vychlazené čerstvé ovoce, na jídlo není ani chuť. A večer se najíte všude a drahé to rozhodně není.
Hezkou dovolenou - Jaga.
prosim nepiste zkusenosti pred par lety! chci zkusenosti pouze max 2 roky stare. situace se vsude zhorsuje vsude se snazi lidi ojebat,takze to,ze v roce XXXX bylo neco super neznamena,ze letos to bdue stejny. podle komentaru to tak je. mam uz to opravdu overeno.
Prosím tě radči nikam nejezdi, jak se k tomu stavíš tak vidím, že na všem budeš hledat vši. Na co máš nárok a na co ne, a ta dovolená ti bude na nic. Já jezdím kam chci, vždycky někoho přemluvím aby jel se mnou, stát si vyberu, letos jedu na dovolenou na Madeiru, na nic se neptám, vyberu letadlo objednám hotel a jedu. Nějaké kdyby co by, věci řeším až na místě, jak se vyvrbí a nechám to spíš na náhodě i to má své kouzlo. Jím jen místní kuchyni, u stáncích i v restauraci a jen když mám hlad a kde je co poblíž, hlavně kam nechodí hordy turistů. Proto tam jedu, abych poznala zem,hlavně lidi a jejich zvyklosti.
Chorvatsko bez cestovky, jinak všude s INVIA a Bulharsko Alexandria. Vždy spokojeni ovšem některým vadilo, že v Řecku je v inkluziv k pití jen UZU a Metaxa, že v Bulharsku měli povlečení s velkým kruhem-dírou v prostředku, že káva byla v malém šálku a k pití byl koňak a šampus a td. No a nevětší perlička jsou stížnosti na počasí a malou zábavu. Jací rekreanti taková zábava, my se bavili a nehledali negativa. Slunečník a lehátko byl v Řecku u hotelu zdarma ale tělo na tělo a tak jednoduše jsme si na trhu dva slunečníky za pusu koupili a chodili kousek dál na pláž bez spousty lidí, slunečníky jsem tam nechala ale někteří s nima letěli domů. Při koupi dovolené se soustředím na jediné, pokud to není inkluziv tak nápoje k jídlu zdarma. Ale třeba zrovna v Řecku byla dcera s rodinou bez stravy a pochvalovala si, Lídl byl 200m od apartmánu a v pohodě se dalo nakoupit vše, včetně jednorázových plen pro dítě. Na dovolenou se vždy pojišťujeme. Nebuďte takový ten načučený rekreant hned v letadle a nehledejte na všem chyby. Užijte si krásnou dovolenou.
Liduš, já jsem si v Bulharsku slunečník koupila cca za 10 LV (130 Kč) a před odjezdem jsem ho prodala dalším Čechům za 8 LV
dík za dobren nápad lehátko nikdo nepotřebuju a slunečník i kdyby stál 300 je to daleko levnějsí jak to jak 2 dny půjčení
Tak sem byl osobne v dalsich cestovkach a nejak me zaujali akorat nektere slecny:D jako vseic mi rkeli narovinu,ze AI budou podavane srajdy s lidlu levne mistni pivo a vino,takze nevim jaky to ma smysl. tekutiny dodrzime,ale nepochutname si.
byl sme aj ve Student agency coz je zprostredkovatel a oni to meli levne ty zajzdy co ma alexandria za 19-24 maji treba kolem 17-18 samozrejme ne totozne,ale podobne podminky.
Nezlob te se ale kde jsme měli inkluziv bylo jídla dosti a bylo výborné, omlouvám se, ale česká prasata ( to se fakt nedá říct slušně) si v Egyptě nakládala talíře až jim to cestou ke stolu padalo, neustále frflali, že to nebo ono jim nechutná, že zákusky jsou hned měkké, nechápu ale někteří jedinci odcházeli s plnou igelitkou. Jediné co nejím jsou mořské potvory, tak si je nikde neberu. Jedné takové rodině jsem dvoudenní průjem ze srdce přála, my a další co se nechovali jako by od zítřka měl přijít hladomor problém neměli. To víte "plzeň" vám čepovat nebudou. Jedete na dovolenou nebo se najíst k prasknutí? Mimochodem v Bulharsku jsem jejich výbornou musaku, kebab a šašlik jedla snad vždycky když byla, napálila se jen jednou s kakaem u snídaně oni totiž pijí kakao ze skvašeného mléka a to fakt nemusím. K pití byla Pliska a Slnče brjag (jak se to píše netuším).
ale ja ted mluvim o piti. musim dodrzovat pitny rezim mam nemocne ledviny a pit cistou vodu to fakt na me neni kor krz si zplatim 2é litru za zajezd,tak chci proadne piti ne srajdy z lidlu.
Nad tím pasem jste neuvažoval? Za sebe můžu doporučit Maroko. Myslím si, že by vám 100% vyhovovalo i co se týká toho pití. Jinak já byla s Alexandrií taky v Bulharsku. Měli jsme to bez jídla a za 14 dní pobytu mne jídlo+pití včetně alkoholu stálo cca 2500,- kč. Pobyt cca 12000,- letecky z Brna. Takže cenově super. Byli jsme v novým rodinným hotelu GEORGIEVI a nemůžu vytknout vůbec nic. Jo a dostali jsme od cestovky už na letišti 66 eur kapesný .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.