Nejste přihlášen/a.
V Kutné Hoře začala fungovat Lesní školka ve které jsou děti hodně času v přírodě,učí se o rostlinách,zvířátkách,o hezkém chování mezi lidmi,angličtinu,jsou tam různé rukodělné dílničky,na max 15 dětí jsou tam dva učitelé.Vždy jedna učitelka a jeden učitel,což se mi zdá také výborné,protože děti tam mají ženský i mužský vzor.Také se tam dbá na to,aby tam děti jedly opravdu zdravé a chutné jídla.Ale tato školka je o dost dražší než ta klasická.Zajímalo by mě,kdyby jste měli na výběr mezi klasickou školkou a školkou Lesní,do které by jste vy své děti dali?
doplněno 09.06.13 18:53:To máte pravdu,určitě to chce zjistit co nejvíce od učitelů a možná i od rodičů,co tam děti dávají.Ale nabízí pro děti moc užitečný a zajímavý program.Také třeba poznávání historických částí města.Hodně mě to ,co všechno nabízí zaujalo.
Těžko říci, asi bych se alternativě nebránil, možná bych i rád připlatil. Ale musela by tato školka mít patřičnou "úroveň", snažil bych se o ní před konečným rozhodnutím zjistit co nejvíce...
Víte, já osobně bych dítě dala do jakékoliv školky, kam by byli ochotni ho přijmout, pokud by to nebylo na druhém konci města a nestálo to víc než vydělám. Přemýšlím i o katolické, přestože si o věřících myslím své. V dnešní době není moc na výběr a rodiče jsou rádi, pokud jim dítě vezmou vůbec někam. A že je lesní školka o dost dražší než klasická? Nenechte se vysmát, i kdyby byla 10x dražší, pořád bude levnější nebo na stejné úrovni jako školka soukromá. Však je to na rok dva, než budou muset předškoláka vzít do městem zřízené "normální" školky. I tak si nemyslím, že by v těch alternativních školkách cpali dětem do hlavy nějaká dogmata.
Předškolní vzdělávání není povinné, takže dítě nebudou muset přijmout do normální školky.
doplněno 10.06.13 12:55:Oni je přijímají přednostně, před jinými dětmi. Ale docházka jako taková je nepovinná, alespoň podle MŠMT msmt.cz/....
Je předškolní vzdělávání v posledním roce před zahájením povinné školní docházky povinné?
Předškolní vzdělávání není povinné, dítě může nastoupit do základní školy, aniž by chodilo do mateřské školy.
doplněno 10.06.13 13:19:Ano, to je pravda.
Na dni otevřených dveří ve dvou školkách nám bylo řečeno, že předškoláky přijímají vždy. Když ne do vybrané školky, tak alespoň do školky ve stejné části.
Já osobně bych tam svoje dítě nedal. Jasně - příroda, zdraví a další věci, to je super, sám jsem vyrůstal ve skautu a dodnes jsem aktivním členem, ale v tady těch školkách jde často až o něco "posvátného", o "matku přírodu", zavání mi to takovým podivným náboženstvím.
A taky co vím, tak hodně je to vedeno takovými "přírodními ženami" podporujícími vegetariánství a další nesmysly... Toť můj názor
tím ale netvrdím, že jsou takové všechny. Takže bych si to napřed osobně asi pořádně prověřil, o co že těm vedoucím vlastně jde, že do mého dítěte nebudou hustit něco o vegetariánství, o posvátnosti přírody a dalších věcech
Nápad se mi líbil, než jsem si přečetla, že ve školce učí také formou eubiotiky ("zdravý jednoduchý polozemědělský život v souladu s přírodou", jehož součástí bylo i vegetariánství"). No, nevím... učí i waldorfskou a Montessori pedagogikou a k těmto směrům jsem už na škole neměla moc blízko. Je to ten americký typ "dítě si dělá, co chce, a dospělý ho jen navádí". Což by v případě mnohých nevychovaných dětí skončilo katastrofou.
ja určitě jo, kdyby to jakkoli šlo... podle mě není nic lepšího než dítě učit samostatnosti a zručností... angličtinu bych mu tloukl do hlavy od malička, dokud to nebere jako učení ale jako zabavu, a čim vic bude v kontaktu s přírodou tím bude odolnější nemocím a pod... ja myslím že je to tisickrat lepší než ho dat na pospas města a stadu ovcí.není nic horšího než linej,večně hrající hry, bezduchej, bezcilevědomí klučina co neumí zatlouct hřebík protože si to nikdy nezkusil... toť nazor za mě.
Baniku,
...jsem to nějak nedovysvětlil, budu Tě (promiň) trošku kopírovat...
Samostatnost, Zručnost, Příroda, Odolnost proti nemocím - posílení imunty, Fyzická o psychická aktivita...
A na druhou stranu naučení se nezávislosti na mobilu, PC, netu, rodičích...
... s těmi rodiči jsem pravděpodobně píchnul do vosího hnízda, ale rozumné dítě by nemělo být úplně závislé na svých rodičích, pak může být občas pro rodiče zbytečná S PROMINUTÍM "přítěž"!
Rozumné děcko by mělo mít několik ověřených náhradních "strejdů" a "tetiček", kam je ochotné se kdykoli uchýlit, nemusí to být z příbuzenstva, jd především o důvěru dítěte i rodičů v dotyčného "strejdu" či "tetu"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.