Nejste přihlášen/a.
Dobry den, uvažuju o rozvodu, ale mám problém, protože bydlíme v domě, ktrý manžel začal stavet sám po rozvodu prvního manzelstvi, tak jsem prisla do hotoveho i kdyz kolaudace prebehla uz za našeho manželstvi, mám nárok na určitý díl z domu po rozvodu?
To spíše ne, ale podívejte se do katastru, jestli jste tam napsaná.
Pokud nejste, jako že myslím, že spíš ne, tak máte nárok maximálně na to, co jste vy sama vložila ze svého majetku (tzn. z majetku, který jste vy sama měla ještě před manželstvím, popř. ho nabyla dědictvím, darováním apod.) do domu na dokončení, opravy atd., které jeho dům zhodnotily.
Dobrý den, jako majitel nemovitosti je zapsán kdo? On, nebo oba dva? Pokud je on majitelem nemovitosti a vy jste tam jen trvale nahlášena k pobytu, tak je to jeho majetek a trvalý pobyt nehraje žádnou roli. Nahlédněte do katastru nemovitostí, nebo si nechte udělat výpis. Pokud je tam manžel jako vlastník uveden sám, žádný nárok na jeho část nemáte. Pokud jste tam uvedeni oba- jako SJM (společné jmění manželů) nárok na půlku máte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.