Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč tak často spím

Od: makola odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

hrozně moc spím,potřeboval bych vědět proč. Opravdu je to velmi časté. Po práci,po obědě. A spím dlouhou dobu. Není to jen nějaké odpočívání. Děkuji za odpověď .

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x

Štítná žláza je v pořádku? Zajděte si k lékaři, jen on může najít příčinu.

pt®
hodnocení

0x

Makola a byl/a jste s tím u doktora? Jak máme poradit, když nevíme věk, pohlaví, druh zaměstnání, či jiné činnosti, druhy léků, počet členů v domácnosti, zda malé dětičky, třeba trojčata atd. atd. - pt

makola
hodnocení

Je mi 20,jsem muž,nikterak fyzicky náročné povolání - u své práce spíše přemýšlím. Hraju fotbal na nižší úrovni. Bydlím s přítelkyní,děti nemáme. Léky neberu.

pt®

Pokud potíže trvají téměř dva roky, tak to už jste měl být dávno u lékaře. Může to být cokoliv např cukr v krvi. Běžte zítra k lékaři, nechejte si udělat vyšetření a uvidíte.

kangaroo*
hodnocení

0x

Jarní únava způsobená změnami počasí, psychické problémy,...

makola
hodnocení

málopravděpodobné, tyto "problémy" se u mě objevují delší dobu. cca 1-2 roky.

zepe*

Spánková apnoe? chtelo se mi spat furt po ranu jsem byl strasne unavenej jako kdybych nespal.Vyšetření ve spánkovém centru potvrdily středně těžká až těžká spánková apnoe. dychací přístroj na noc a jsem cilej jak rybka. chce to vyšetření muze to byt ono.

hm*
hodnocení

0x

Co to je to "hrozně moc"? Já taky hodně spím (aspoň 8 hod. denně + klidně po obědě nebo příležitostně, když můžu (třeba o víkendu)).

makola
hodnocení

spávám v průměru tak 12 - 15 hodin.

hm*

To už je dost. Není to stravou nebo celkově životosprávou? Máte co dělat, není to "z nudy"? Jak to je třeba při týdenní dovolené jen s lehkou (ale víceméně trvalou) fyzickou aktivitou (výlety, houby, koupání apod.)?

Zkuste vypozorovat nějakou závislost na činnosti nebo na okolí.

doplněno 09.06.13 17:42:

K tomu doktorovi klidně zajděte, jak píšou jiní.

makola
hodnocení

Nad životosprávou jsem taky přemýšlel,ale myslím si,že ji mám dobrou. Každopádně Vám mockrát děkuji za odpovědi,zajdu k lékaři a uvidíme co dál. Ještě jednou díky.

vlasatec*
hodnocení

0x
Běžte k doktorovi, může to být klidně i borelioza nebo cokoliv jinýho s čím bojujete.

axlik*
hodnocení

0x

A co strava? V té může být taky problém, pokud nemáš dostatečnej příjem energie, tělo je unavený a ty spíš. Jen nápad, jinak to samozřejmě může být i něco jinýho..

hodnocení

0x

Nebude to celiakie?Další možnost... ona.idnes.cz/...

doplněno 10.06.13 12:29:

Já vím,odkaz nefunguje*hi*Ovšem,napadl mne ještě tzv.syndrom vyhoření-únavový syndrom,a ten povětšinou trvá až 7let,říká se tomu také sedmiletá chřipka.

doplněno 10.06.13 12:46:

Ne,ne,netýká se pouze starších ani starých lidí,čtěte: syndrom-vyhoreni.psychowe/...

doplněno 10.06.13 12:51:

Ještě ten únavový: unavovysyndrom.cz/...

cobrak*

Řekl bych, že syndrom vyhoření to nebude, ten mívají až lidi staršího věku, ale máte pravdu, vyloučené to není.

cobrak*
hodnocení

0x

Co jíte během dne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]