Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Chci se zeptat na vlakové průvodčí, moc by mě zajímalo, jestli průvodčí jezdí stále ty samé trasy, nebo jestli jedou pokaždé jinam?
Já jezdím trasu Březová nad Svitavou - Brno hl. nádraží a někdy jede stejný průvodčí a někdy zase průvodčí, kterého jsem ještě vůbec neviděla. A to jezdím skoro každý den stejým vlakem. Prostě bych chtěla vidět, jak se mění průvodčí na jednotlivých trasách. A jak se mění princip, že někdy jezdí ráno a někdy odpoledne. Mění se to třeba po týdnu?
Budu ráda, když se mně to pokusíte objasnit, díky
Měl jsem švakra a švakrovou,oba jako pracovníci vlakové čety.On- vlakvedoucí,ona - průvodčí.Kromě nich byl vlastně ještě strojvedoucí,mechanik a ještě jedna průvodčí.Tato četa sloužila vždy ve stejné turnusové směně,většinou na stejné trati.Na konci se střídali a někdy i přespávali.a pak se vraceli domů.Směna se měnila vesměs,pokud došlo k nemoci,nebo úmrti.-Jak je to u vlaků dnes,nevím.
JABRAKA
Dobrý den, nějaké základní informace jsou viz odkaz a jistě ostatní doplní i další. Zdravím!
doplněno 08.06.13 15:48:Tak je to práce o víkendech a svátcích, turnusové směny, možná horší možnost stravování a přespávání na železničních ubytovnách. A k tomu musí být dobrá nálada a paměť, protože pracují na veřejnosti, která si může stěžovat na nevhodné chování průvodčího. Není to jen o "štípání"lístků.
Pracovní dobu, její začátek i konec určuje zaměstnavatel.
Podle mne to může mít každá oblast jinak.
doplněno 08.06.13 15:55:Tady uvádějí průměrný plat průvodčího v ČR: 20.132 Kč. Výše se může lišit podle regionu, případně podle počtu přesčasů, nočních, sobotních/nedělních směn nebo směn ve dny státních svátků + přesčasů.
Výše příplatků se řídí buď zákoníkem práce nebo kolektivní smlouvu, po poslední novele zákoníku práce ji může zaměstnavatel se zaměstnancem sjednat i jinak (nižší/vyšší), než stanoví zákoník práce.
doplněno 08.06.13 15:56:Zapomněla jsem na odkaz: Průměrný plat prů/... (Platy.cz)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.