Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlupak a kraska

Od: milanjanor odpovědí: 8 změna:
Zdravim vas lidi je mi 20 a prisel jsem vas pozadat o nejakou zkusenou dobrou radu jak si ziskat zpet zajem holky me dal poznat. Neznam ji sice dlouho ale proste vim ze je to ta prava, psal jsem si sni sms asi 14 dni kazdej den kazdou chvili, furt. Pak jsem sni byl poprvy venku a furt jsme si povidali bylo to hezky, nenamitala nic me dal poznavat...je mezzi nami akorad trochu rozdil ja jsem vyucenej, ziju s kamosem v malym byte, jsem kurak, obcas se napiju aby byla sranda a jsem pro vsechno...ona chodi na gympl, ma plno konicku krouzku, furt se uci a tak...ale je proste pro me uzasna ...potom co jsme byli poprvy venku Mela po dvou dnech koncert na zamku na hud. nastroj mezi tu dobu uz ale konverzace po sms vazla videl jsem ze uz jevi takovy mensi nezajem...na koncerte jsem byl s mim kamaradem spolubydlicim a jeho kamaradkou ktera nebyla moc slusne oblecena. Takze jsme tam udelali ii takovou mensi ostudu no, potom vecer jsem od ni dostal smsku ze nejsem to co ona hleda a pak mej se. Takze konecna, ale potrebuju to vse nejak naprazvit vim ze zas takovej kokos fakt nejsem abych u ni nemel alespon sanci me poradne poznat a zhodnotit situaci pak. Psala mi nekolikrat ze je od kluku rada dobyvana, vim ze chodi do hudebky a ja ji psal ze me ten koncert tak dojal ze se chci naucit taky na nejakej hud. nastroj takze jsem schopnej se tam klidne prihlasit ale vim ze bysme se tam stejne nevideli pac zacatecnici a pokrocily maji jinak hodiny. Poradte mi jak na ni udelat poradny dojem a ziskat si jeji zajem o me zpet diky moc vsem za ochotu a pomoc :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

Pokud se slečně nelíbí, jaký jsi, jak se chováš apod., tak žádný dojem nemá smysl. Pochop, akorát by sis chvíli hrál na něco, co nejsi, než by se ke slovu opět dostalo tvé pravé já. Takže bys jí navíc ještě lhal a defacto ji podváděl. A pokud jste udělali ostudu na (pro ni určitě ) důležitém koncertě, tak se nediv, že tě opravdu vidí jako hlupáka.

Podle mě by si partneři měli být aspoň trochu rovni. Kdysi jsem žila se zedníkem, ze začátku super, ale pak mi začal vyčítat, že já studuji VŠ, zatímco on chybou všech ostatních má jen učiliště, že není práce - když jsem mu pomáhala hledat, tak jsem byla nejchytřejší (!no jo, slečna učitelka!"). Na trochu "slavnostnější" akce nechtěl chodit, protože se na nich neuměl chovat.

V jejích očích ses evidetně svým chováním dost ponížil a tenhle dojem se hodně špatně napravuje. A jak jem řekla, jsi nějaký a z veselého parťáka pro akce a ostudy holt neuděláš inteligenta s brýlemi a v obleku, jestli víš, jak to myslím.

doplněno 09.06.13 18:34:

Martine, ne všichni jsou stejní;) Ale jeden příklad a upřímně - holka, která je od narození chovaná v bavlnce, má plno koníčků, rodiče ji k nečemu vedou a třeba má vysokou, a kluk, co se odmala jen ak poflakuje, jen hulí, chlastá, školu sotva prolezl baví se a nic dalšího ho moc nezajímá - ti asi těžko najdou společnou řeč.

Záleží na výchově. Otec přítele má učňák a je to jeden z nejsečtenějších, nejšikovnějších lidí, se vším si ví rady. Minimálně půlka vysokoškoláků, co znám, mu nesahá ani po kotníky.

martinhajek*
Kamarádka je VŠ, vzala si i přes odpor rodičů vyučeného truhláře. Vyčítali jí, že ho jednou bude živit a podobně. Ona se mi kdysi svěřila že není manžílek úplně na výši, že mu všude kouká sláma z bot, její rodina si z něj dělala srandu jaký je to vesnický buran a podobně.
Dnes má on nábytkářství s dvaceti zaměstnanci a ona je ženou v domácnosti... A příbuzenstvu sklaplo :-D
nevernik

Ani vlastnictví prosperující firmy neudělá z vesnického burana uhlazeného a vzdělaného inteligenta. Takže záleží na tom, jaké má ta vaše kámoška preference. Jestli je spokojená, že manžel vydělává balík a je šťastná v roli ženy v domácnosti, můžeme jejich svazku požehnat. Ale když už si jednou stěžovala na jeho úroveň ... nevim jak to dokáže za všech okolností překousnout.

martinhajek*
On to byl spíše takový postesk, než stěžování. Ale je jasné že kdyby se mu nedařilo, nebo kdyby byl třeba nezaměstnaný a ona ano, dala by mu to (a nejen ona) asi pěkně sežrat. Takhle je on na koni. On vydělává, ona si díky tomu "prodloužila mateřskou" na neurčito. Ona (a její rodiče) ví, že při první slovní přestřelce typu "ty jsi jen vyučenej", by jí on právě argument "živím celou rodinu" okamžitě vmetl do tváře.
Takhle obě strany drží hubu a je klid. Protože co není v hlavě, musí být v rukách, to říkal už můj děda.

iz*
hodnocení

0x

Problém bych neviděla v rozdílu mezi gymnáziem a učilištěm, nýbrž v zájmech, chování, kouření a "občasném napití, aby byla sranda". Dívka má evidentně jiné zájmy i představu o volném čase.

Snažit se "udělat na někoho dojem" znamená se přetvařovat, nutit se do něčeho, co člověku není vlastní.

Nepodceňujte tu dívku, (téměř) okamžitě by to prohlédla. A i kdyby se Vám povedlo "zapůsobit", byl byste nakonec i Vy sám nespokojen, protože by Vám neustálá přetvářka vadila.

hodnocení

0x

Také zdravím. Jediný způsob je, snažit se na ní udělat lepší dojem, než jaký se Vám povedlo na ní udělat doposud. Ono je to v reálném životě těžší, než po sms. Vy jste s ní byl venku, tudíž jen Vy víte, jak jste se choval a čím jste jí tolik odradil. Zavzpomínejte, co jí mohlo být nemilé tak, že ztratila zájem...Nesnažte se jí vyrovnat, snažte se jí zaujmout tím, jaký jste. Tím co umíte zase Vy. Naučte se k takové dívce chovat s respektem, ne jako pubertální bavič za každou cenu...Pokud Vám na ní záleží, musíte jí o tom přesvědčit. Nikdo z nás jí do hlavy nevidí, nelze říct, zda Vám tento vztah vyjde, či ne. Ale chcete-li jí, pak se snažte si jí získat. Aby si svůj názor na Vás opravila...Když to nevyjde, budete alespoň vědět, že jste to zkusil a něco proto udělal...

sebod*

Já mám VŠ, vždycky jsem byla taková ta "slušná, hodná" holka. No a vzala jsem kluky, který stěží udělal učňák *sok*. Trošku na jeho obranu musím říct, že to bylo tím, že byl z více sourozenců, tatínek mu zemřel velice mladý. No a máma je spíš než k učení vedla k práci. Jak doma, tak třeba někde u sousedů za nějakou tu korunu. Fakt je, že tím získal obrovskou školu života. Uměl se postavit k veškerému řemeslu. Taky kouřil, taky to byl takový divoch..

Byli jsme spolu dvacet let a NIKDY jsem nepocítila jako mínus to, že já jsem studovaná a on ne. Uměl se strašně moc rvát se životem, s problémy. Uměl opravdu vzít za práci. Spolu jsme vybudovali prosperující firmu.

No a pak zazvonil zvonec a pohádce byl konec, protože ze skoro bezvadnýho kluka se stal domýšlivý chlap, který se chlubil jen svými penězi *zed*

Proč Ti to píšu? Jen abys věděl, že vztah mezi lidmi, s velice rozdílným vzděláním i výchovou, může fungovat.

A co máš dělat? Zkus za tou holkou dojít. Kup (nebo natrhej - to funguje možná ještě víc ;)) kytku a omluv se jí. Nepodlézej, nežadoň. Zachovej se jako CHLAP, který udělal chybu.

hodnocení

0x

klasika - dlouhe psani, reknes ji o sobe co nejvic, nasla chybicku, odchazi. Uz to nedelej, zertem zamlouvej, cokoliv otoc na zert, kdyz se nastve, tak to neni ta prava, prece nechces mit doma cely zivot nastvanou zenskou.

Jo, a dneska uz hooodne holky jsou na penize, kdyz vidi neco "underground", nebo "street fashion" obnosene, tak taky papa. Jedine, ze by sama byla takova.

Hledej na sve urovni, taky nechces holku, ktera se s tebou rozejde, protoze s koupil pouze stareho Citroena, a ne novy Mercedes. Na takovou hod bobek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]