Nejste přihlášen/a.
Říká se,že když chceš ztratit kamaráda,tak mu půjč peníze.Bud rád,že je to jen 400kč.Já vím,i těch je škoda a navíc tě určitě mrzí,že jsi chtěl kamarádovi pomoct a on se ted nemá k tomu,aby ti peníze vrátil.Ale jako ponaučení do budoucnosti je to zkušenost k nezaplacení a určitě,až se ti někdy v budoucnu stane,že po tobě bude někdo chtít půjčit mnohem víc,tak si na to vzpomeneš.Tomu takzvanému kámošovi řekni ,aby ti peníze vrátil až u toho budou ještě další tvý kámoši a bud rázný a oni at tě podpoří.Také se před nimi třeba zastydí,nebo bude mít i strach a spíš ti to vrátí.
Řekni mu, že si pro peníze zajdeš za jeho rodiči. Bez jakékoli další diskuze a domlouvání. Věřím, že to zabere.
doplněno 07.06.13 23:49:Prudit mezi čtyřma očima je k ničemu. Co takhle ho trošku znemožnit před jeho kamarády, známými, třeba v hospodě nebo kam s ním chodíš?
O tom jsem přemejšlel ale to neklapne sice bydlí u rodiču ale je mu 24... ale o hlavu a kousek menší...
napadlo mě něco lepšího On pry děla u oknarů (montáže a pod.. ) a tvrdí že má 29 čistýho... to se mi nezdá...
cinknout šefovi prověřit to a aby mu šéf řekl až mu bude podávat tak naditou obálku ,, Nezapomeň na čtyři kila pro kámoše,,
to by asi fungovalo ale to asi neklapne...
Začnu ho asi víc otravovat a upozornovat že něco dluží
prudit prudit a prudit
A to mu ještě říkáš "kámoš"?
Já bych mu dal na vybranou, buď Ti ty peníze třeba do týdne zaplatí, anebo ho odepíšeš ze svejch kamarádů, a už ho prostě nechceš vidět.
Už jsem takhle o pár bývalých kamarádů přišel, takže i o nějaké peníze. Ale pokud ten "pseudokamarád" nemá snahu situaci řešit, zahoď ho na smetiště dějin...
Jinak riskuješ, že jako kamarád znovu přijde a zvýší půjčku...
Ja hlavne nechapu, ze nekdo pujci penize prave cloveku, ktery se chlubi, jak je dobre placenej - myslim, ze to je prave taktika takovych gauneru, co maji velke h... a chvastaji se jak maji "baliky" kam vlezou, aby mohli vracet! Ted uz s tim nic nenadelas a osobne mi prijde, ze nerozumnejsi cestou je se na to vykaslat, nezabijet cas premyslenim, jak to z takoveho "kamarada" dostat. Ve vysledku zjistis, ze ten cas reseni narvat do brigady, mel bys mnohem vic
Vážená "BB", jste ve svých odpovědích zbyrečně arogantní. Vaše myšlenky většinou nejsou špatné, ale velmi je degradujete způsobem jejich prezentace. Osobně bych Vám byl vděčný, kdybyste byla tak ochotná a trošku přizpůsobila svůj způsob vyjadřování stylu, který je na této poradně obvyklý. Předem děkuji a přeji hezký den!
Ahoj Davide. Je pravda, že 400,- Kč není zase taková suma, ale přece jen to jsou peníze a není důvod, proč se kamarád měl od svého dluhu dištancovat a spoléhat na to, že to necháte být...Já bych si ho odchytila, vzít s sebou svědka (nejlepší by byl ten s tmavší barvou pleti) ...a zkásnout ho nekompromisně a na místě. Pokud by neměl, ať řekne, kdy bere plat a počkat si na něj v ten den. Ono opravdu při této částce nezbývá, než ho uhánět, otravovat, připomínat se mu a dožadovat se svého. On to řeší tak, že se Vám začal vyhýbat, aby měl klid. Tak si na něj prostě jednou, dvakrát počkat s kámošem...
doplněno 19.06.13 13:11: Tak přeji dobré pořízení a dejte vědět, zda jste byl tentokrát úspěšný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.