Nejste přihlášen/a.
je mi 32let,mám 9letou dceru a 18měsíčního syna a stále jsem strašně unavená,mám už problém cokoliv udělat,co se týče spánku,nejsem schopna ráno vstát,během dne jsem opět ospalá.před narozením dcery jsem neměla s tím problém,ani po narození,často jsme chodily ven,na výlety,necítila jsem se nijak zvlášt unaveně,ale po narození syna jsem jak omráčená.Neumím si představit návrat do práce.Poradíte mi,co s tím?
Peggy, já sama nerada chodím k doktoru, i když je velký sympaťák. :D Ale Vám to musím doporučit. Ta Vaše únava sice může souviset s depresí, ale bez vyšetření se zbytečně trápíte a děcka Vás přeci potřebují zdravou, svěží a především jako veselou a pohodovou mámu. Dvě děcka sice dají zabrat, ale holčička už je větší a třeba i může pohlídat a něco pomoci. Takže ta stálá únava má nějakou zdravotní příčinu. Vypadá to i na štítnou žlázu a to vše Vám zjistí při banálním vyšetření a hlavně z krevního obrazu. Tak to nenechávejte a brzy se objednejte. A možná, že už zjara budete fit a budete se zase radovat z Vašich zlatíček a vůbec ze života. Držím palce a určitě zase bude dobře!
Lidko,krevní obraz mi byl dělán nedávno kvůli menší operaci,je fakt,že né na všechno.Ale máte naprostou pravdu,je čas opět navštívit doktora a chtít nejspíš celkové vyšetření,vysvětlit,jak se věci mají,máme na to nárok i jako preventivní prohlídku a kolik z ná to dodržuje.Až se trochu umoudří počasí,tak tam zavítám a snad dospějeme k nějakému výsledku.děkuji za povzbuzující reakci na můj problém.
Jo Peggy, každý je jiný. Někdo má elánu na rozdávání a druhý by potřeboval nějaký elán dokoupit.Ale určitě to chce doplnit vitamíny, ale já jsem spíš pro ovoce a zeleninu, než nějaké drahé tabletky. Letos dokonce jsou i příznivé ceny jablíček a tak jak se říká, nejméně jedno denně - třeba i více. Nechci nabádat k pití, to určitě ne, ale sklenička piva by občas také neuškodila - naopak. Nebo dvoudecka vína. Možná, že by Vás to trochu uvolnilo a viděla byste svět růžovější. Ale nesmí se to stát pravidlem a ve větším množství.
Možná, že na Vás dolehla ve větší míře jarní únava - předtím to bylo klasické nevyspání s mimčem. A teď se to navršilo jarní únavou. Ale určitě zase bude dobře!
Dobrý den, taková unava asi není normální. Jak Váš syn v noci spí, budí se neustále? Jestli se v noci nevyspíte, tak se nedivím. Nebo ta únava je bez příčin? Ještě mě napadlo, nemáte třeba deprese? Nechybí Vám nějaké vitámíny nebo minerály?
Možná by bylo dobré zajít k lékaři.
Jinak nevím, dvě malé děti 21 měs a 3a půl roku, dájí zapbrat, v noci k malé ještě vstávám, ale unavená nebývám, max. až večer.
od narození syna jsem se vůbec nevyspala,stále plakal,budil se každý dvě hodiny i mín,přes den nenaspal více jak půl hodiny v kuse,to trvalo tak do pěti měsíců,byla jsem naprosto vyčerpaná,nebylo kdy si odpočinout,ani v noci ani ve dne.pak nastal zlom a malý dá se říci prospal celou noc,nejdříve tak do pěti ráno,mezitím sem tam,ale to zase usnul,pak už nádherně spal a to trvá dodnes a já stále jsem nevyspalá,bez energie,jak v zimě,tak v létě.Deprese,možná,z přítele.Vitamíny neberu,semtam nějaké ovoce,zeleninu,ale to bylo stejné jako s mojí dcerou.
Být Váma tak si zajdu k lékaři. Může to být cokoliv od těch vitamínů, i ty depky (mimo jiné projevují se i únavou, nespavostí, tím že se Vám nechce vstávat atd). Už je to dost dlouho co syn spí celou noc a vy to mohla dohnat.
Lékaře jsem navštívila asi před rokem,odpověd zněla,že je to normální,když mám malé mimčo,upravit stravu,vitamíny,hodně pít...atd.Ale ukažte mi ,kolik lidí jí zdravě podle tabulek a ti,co se stravují,žijí běžně,tak se určitě necítí jak mátohy a normálně fungují i přesto,že si dají k obědu vepřo knedlo,zelo,k svačině hamburgra a zapijí pivem.Přestala jsem kouřit(to už je déle),nepiji alkohol(jen výjmečně).Ach jo,kolikrát si říkám,nebo ptám,jak to zvládají ostatní maminy a to třeba mají větší fofr doma,vařit denodenně,starat se u více dětí...a mají energie na rozdávání.O těch vitamínech jsem už také přemýšlela,ale otázka je také jaké?na trhu je jich spousta.No právě,malej spí dost dlouho na to,abych se stačila vrátit do normálních kolejí,i to jsem si myslela,že to bude už fajn,co by zato dali jiné mamči třeba i vy,které musí ještě v nosi vstávat k dětem a i tak se cítí během dne dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.