Nejste přihlášen/a.
Je potřeba rozlišit -deodorant, voda po holení, parfémovaná voda, toaletní voda, kolínská voda, parfem. Pod každým označením se ještě skrývá značka a kvalita. A hlavně cena! Uvědomuji si, že jsem ještě snad ani neviděla parfem pro muže. Mohu se ale mýlit. :D To, že nevoníte může být i tím, že jste si zvolil dobrou vůni, kterou po chvíli nevnímáte a máte pocit, že nevoníte. Ale tak by to mělo být, tak by to mělo vypadat. Vůně by měla být taková, že když kolem někoho přejdete hodně těsně, ten člověk by si měl říct: Voní ten kluk nebo se mi to zdálo?! Taková vůně, která zahltí chodbu, tramvaj výtah, to je dost strašná věc! Takhle arabové vyháněli všechny v lázních v Klimkovicích spolehlivě odkudkoliv. Ikdyž, kdyby ta vůně byla dávkovaná správně, mohla být úžasná!
V současné době používám Calvin Klein, one.
Dobrý den,
v první řadě upozorním, že to, co sháníte, se s největší pravděpodobností nejmenuje "parfém". To je dosti zásadní, protože přesná označování vůní zároveň určují koncentraci vonné látky.
Zde rozdělení vůní podle koncentrace: cs.wikipedia.org/...
Já sama používám spíše parfémové vody, které opravdu vydrží vonět celý den (12-16 hodin), bohužel i u dámských vůní je to méně obvyklá koncentrace.
Stojím si za tím, že peníze za kvalitní parfém nejsou vyhozené i za tím, že kvalitní vůně nejsou nějak předražené. Klasická rexona nebo tak něco stojí 80,- a než člověk vyleze ze dveří nevoní. Toaletky od Pumy atp. stojí 2 až 3 stovky a taky moc nevydrží. Aplikaci musíte během dne opakovat. Naučila jsem se na Chanel a nedám na něj dopustit. Lahvička parfému sice přijde na nějakých 1500,- (vyplatí se třeba předvánoční akce v Makru) ale člověk se malinko navoní ráno a ještě večer je vůně z kůže cítit. Kolikrát ji cítím i po sprše, pokud se nějak intenzivně nedrbu a nenakládám se do vonné pěny. Lahvička mi ten rok vydrží, takže to taková investice není
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.