Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuju poradit. Je mi 12 let a nevím, jak správně přetahovat předkožku. Nesmějte se!
Poradíte mi? Na internetu píšou, že hrozí srůst a nebo přiškrcení, čehož se bojím.
Prosím, poraďte...
Zdravím,
může jít o fimózu pokud´ Vám nejde přetáhnout předkožka . Akutní fimóza se řeší obřízkou. Poradí Vám nejlépe mudr. Jinak někdy ani to přetahování nepomůže a stejně dojde na obřízku, kolikrát se na to přijde až při prvním styku, kdy se předkožka jemně natrhne.
doplněno 06.06.13 16:12:Ted´jsem si všimla, že je ti 12náct, takže místo toho vykání si v mém příspěvku hod´ tykání -sorry))a zajdi s tím za pediatrem, nenechávej to být, to se nevyplatí, je lepší to řešit včas. Pošle tě na urologii.
U nás to u synů řešil urolog ,dokonce i u švagra...takže to nění nic ojedinelého.
U některých jedinců je předkožka jakoby přirostlá na spodním konci žaludu. Pokud to není vyložená fimóza (zaškrcení), což se musí operovat, tak každodenním mírným stahováním přirostlé předkožky se žaludu se nakonec docílí úplného obnažení celého žaludu a je pokoj!
Ještě upozornění : Přirostlá předkožka nedovolí vniknutí nečistot do žlábku kolem žaludu a případný vznik zánětu. Když se však předkožka zcela uvolní, tak je třeba věnovat zvýšenou pozornost hygieně a žalud s předkožkou omývat alespoň jednou denně! Takový kvasinkový zánět je dost bolestivá a nepříjemná věc.
Z těchto důvodů a protože je Ti teprve 12 let, bych se stahováním předkožky ještě tak 3 roky počkal. Bude se uvolňovat samovolně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.