Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchody na Václaváku

Od: shpp odpovědí: 9 změna:

Zdravím... Chci se zeptat,myslíte, že má cenu jezdit do Prahy za účelem nakupování(oblečení,boty,šperky)? Z Plzně na Václavák... Jaké jsou tam obchody?Na internetu jsem se snažila dohledat třeba nějakou mapku obchodů lemující ulici, ale nenašla jsem :( Jak je to tam cenově? Není to tam drahé? A dá se dobře narazit na slevy? Plánuju tam nědy jet, až bude hezky, tak bych to kdyžtak spojila i s centrem města (Karlův most...), ale hlavně mě lákají obchody s oblečením.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Nevím, jaké oblečení máš na mysli, ale nejlepší na nákupy jsou OC, ohledně hadérek asi Outlet Štěrboholy (tedy pokud jde o Prahu).

V podstatě vše, cokoupíš okolo Václaváku koupíš v OC také, ale za poloviční (a nižší) ceny.

ALE - pokud si myslíš, že v Praze nakoupíš výrazně lépe, než v Plzni, pak tě musím varovat - není tomu tak... *smich* Na slušné nákupy módních věcí doporučuju Regensburg a nebo Ingolstadt... :-D

doplněno 05.06.13 21:25:

Askmenow - tak zrovna M&S mne nenapadl (koneckonců, tam mne občas zajímají leda potraviny ;) ) - ale např. před pár lety jsem se v Pannen&Potten na Václaváku koukal na presovač v retro stylu za cca 25, ve Vídni (SC Sud) jsem jej tou dobou potkal za cca 6...

Navíc - podle dotazu soudím, že jej položila holka, která bude spíše než v CA nakupovat v Mangu - a tam jsem cenový rozdíl mezi Příkopy (pokud tam ta prodejna ještě je) a Štěrboholy zaznamenal...

;)

doplněno 05.06.13 21:37:

Shpp: Doporučím spíš Ingolstadt (SC Village kousek západně od města), než Regensburg (a tam je lepší Arcade, než Donau), ale Regensburg je blíž.

doplněno 05.06.13 21:51:

Askmenow - "zbytky kolekcí" - to já odborně neposoudím, ale kámošky, ´parádnice´, už do centra kvůli nákupům nezajíždějí (leda tak na Pařížskou - ale to je ´úplně jiná liga´)... :-D

doplněno 05.06.13 21:54:

Askmenow: Pokud by sis ale Outlet ve Štěrboholích představovala jako ´přehrabaný´ bazar - tak to ne, to posoudím i svýma očima laika... :-D

askmenow*

Já teda nevím, o jakých obchodech mluvíte, ale obchody, které spadají do řetězců, jako Marks and Spencer, C and A, Orsay apod. mají stejné ceny na Václaváku jako jinde v republice.

Pro tazatele: Záleží, co sháníte. Například zmínění Marks and Spencer je na Václaváku větší, než jakýkoli jiný, o kterém vím, a tedy mají i nejširší sortiment.

doplněno 05.06.13 21:14:

Jinak níže zmíněné Palladium je i pěšky kousek, takže kdyby vás Václavák neuspokojil, můžete tam kdykoli dojít.

doplněno 05.06.13 21:44:

Tak ale štěrboholy jsou outlet, ne? Tam bude samozřejmě rozdíl vždy, ale proto, že jde o zbytky starých kolekcí.

doplněno 05.06.13 21:59:

To si samozřejmě nepředstavuji, jen bych čekala, že když někdo jede za nákupy z jiného města, nebude chtít vybírat v tom, co bylo minulou sezonu i u nich ve městě. Jinak samozřejmě na kvalitě zboží to nic neubírá a pokud by člověk jel z jiného města za účelem ušetřit, volba je to dobrá.

kokyno*

Dá se tam dojít skrz ulici Na Poříčí... ta je také taková nákupní, ale mám dojem, že tam jsou spíše drahé obchody.

shpp
hodnocení

No to je můj další plán,jet do Německa za nakupováním! Že bych vyměnila plán A za Regensburg např? Jaké máte tam zkušenosti s nakupováním (oblečení,boty)? Vím, že jedna profesorka na škole říkala, že si tam v Tchibu koupila dva svetry a tady v Čechách byste za tu cenu koupili jeden. Tam je to asi levnější že? A nebo ještě v jiném německém městě? Asi vzhledem k tomu, že jsem z Plzně, tak to mám tomu Německu docela blízko, takže udělat si celodenní výlet do Německa, proč ne

hop®

...jestli za nákupama, tak ne do Prahy!...

... anebo do Prahy, ale NEEE na Václavák, ale třeba Štěrboholy, Zličín, nebo blízké Čestlice - Průhonice...

hop®
hodnocení

0x

Václavák a centrum Prahy je především atraktivní místo pro turisty, takže je vše hodně předražené. Přijeďte se podívat na Václavák, na Karlův most, ale nenakupujte, je to nesmysl. Obchody s levnějším zbožím (a někdy i kvalitnějším) jsou jinde...

kokyno*
hodnocení

0x

Václavák? Nějaké předražené krámy pro turisty, a nějaké obchody, na kterých není nic zvláštního - New Yorker, H&M, C&A, Baťa... myslím, že to žádné skvělé místo na nakupování není.

Návštěvu centra bych spojila spíše s návštěvou Palladia (zastávka Náměstí republiky), což je prostě klasické monstr shopping centrum. A hned naproti němu je Kotva, kde bývaly nějaké "tradičnější" obchody s oblečením.

duschan*
hodnocení

0x

Naopak bych Václavák doporučil... na Václaváku je Van Graf a tam, když se narazí na slevy, tak se tam dá pěkne nakoupit, tedy s ohledem na to, že jde o značkové zboží, takže levné to i tak není, ale s ohledem na původní ceny je to dobré...

hodnocení

0x

Obchody na Václaváku? Nic pro obyčejné smrtelníky! Ceny tam jsou výsměchem pro obyčejné lidi! Stačí se kouknout za výklad do nějakého klenotnictví,nic,moc hodinky tam nabízejí např. za mé 2 ROČNÍ! platy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]