Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léky na spaní

Od: jake377* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, za dva týdny jedu do zahraničí autobusem a cesta bude trvat zhruba 20 hodin. Před rokem jsem jel taky do zahraničí autobusem a cesta mi trvala taky těch zhruba 20 hodin. Tehdy jsem v autobuse nemohl usnout a hodně jsem se nudil. (za jízdy nemůžu číst, bolí mě po tom hlava) a ani jednou jsem neusnul. Proto mám v plánu jít k lékaři s prosbou, jestli by mi mohl předepsat léky na spaní. A tak se chci zeptat: Má to cenu? Je šance, že mi ty léky předepíše nebo tam radši ani nemám chodit?

Běžně problémy se spaním nemám, pouze nejsem schopen usnout, když sedím. Ty prášky na spaní chci jen na cestu tam a zpátky...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

2x

Zkuste to k lékaři, nebo si kupte benosen, ten je na přírodní bázi a bez předpisu :)

hodnocení

2x

Také zdravím. Nepíšete kolik je Vám let. Nicméně, pokud netrpíte dlouhodobě nespavostí, je dle mého soudu zbytečné jít k lékaři a žádat napsání léků na spaní. Pokud nejste na tyto léky navyklý, měly by Vám zabrat i ty, které jsou volně prodejné a jsou přírodní. Takže bych doporučovala raději navštívit lékárnu a koupit si na spaní jen něco volně prodejného a dala na jejich doporučení. Před cestou bych si zkrátila spánek doma, abych pak byla v autobuse příjemně unavená a uspalo mne kodrcání autobusu bez problémů. Jen můj názor.

jake377*
hodnocení

Zdravím, je mi 16 let a předtím jsem prášky na spaní nikdy neměl. Ničím netrpím, ale jak říkám, pokud neležím, neusnu.

blbablondyna*

Zepat se doktora, treba by byl ochotny neco napsat, jinak caj z medunky atd, na me pusobi dobre i sklenice s mlekem a dve lzicky medu zamichane do mleku

hodnocení

2x

Prášky na spaní jsou návykové. Takže pozor na ně. Pokud je to však jen 1 x za čas, myslím, že to nevadí. Stačí si vzít půlku /Stilnox, Dormicum,. Zolpidem/. Předepíše je lékař. Nemá cenu ale kupovat celé balení, jsou navíc dost drahé, spíš popros někoho známého dospělého, kdo je doma má, ať Ti 1 - 2 tabletky dá. Jinak je běžně neber.

Účinek to má. Jezdili jsme 3 roky autobusem do jižní Itálie. V autobuse jsem usnula, ale pokaždé jsem se pak probudila celá zpřelámaná. Až loni při návratu domů ne a ne usnout. Mlela jsem se na sedadle, celý autobus už spal. Kromě řidiče a mě. Až manžel probuzený mým hrncováním zabručel: Tady máš prášek a koukej už spát. Tak jsem ho spolkla a probudila jsem se až pomalu u rakouských hranic. Takže k něčemu to opravdu asi bude, ovšem brát jen vyjímečně. Jaga.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud možno, tak v autobuse neusínejte a ani se o to nepokoušejte za pomocí léků. Když autobus nabourá nedej Bože a Vy budete spát, tak to pro Vás bude hrozný šok. A pokud se Vám něco stane a budete raněný, tak na Vás budou jinak působit léky, kterí Vám dají záchranáři a bude to komplikace. A podle mě zbytečná...Vemte si sluchátka s nějakou hudbou a v klidu poslouchejte...

mil®
hodnocení

0x

Nevím jestli to je dobrej nápad, nevíte jak a jak dlouho ty prášky na vás budou působit. Osobně bych to nebral i když cesta autobusem je pro mě dost nepříjemná.

abc*
hodnocení

0x

A co Kynedryl? Ten mě spolehlivě uspává i když to nechci a beru ho jen na kinetozu.

blbablondyna*

Kinedryl je proti nevolnostem! Je pravda, ze zazivaci soustava muze bolesti hlavy vyvolat. Ale neni v nem nic, co by vas melo cilene uspavat, to uspavani patri do vedlejsich nezadoucich ucinku a clovek by sam mel rozhodnout, zda to riskne. Je to jako u me alergii na Valetol, ten me spolehlive odrovna. Na druhou stranu, neocenitelna a daleko prijemnejsi vec, nez na zrasovane koleno dryak od doktora, po kterem mi bylo jako po vypiti flasky vodky. Take tu trosku hraje roli, kdy si lide berou Kinedryl, pokud az, kdyz je jim zle - mnozi jeste pozdeji, nemusi uspavat samotny lek, ale ze samotna nevolnost cloveka vyzdima a pri nasledne uleve proste usne. Take jsem kdysi cetla, ze kinedryl takto vice pusobi na lidi s alergiemi a dost zminovali laktozu - podrobne si to uz nepamatuji

kr*
hodnocení

0x

Myslím, že když je ti 16, doktor ti prášky na spaní nedá, zvlášť když mu svojí žádost zdůvodníš tím, že by ses bez prášků v autobusu ´hodně nudil´.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]