Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na navrácení investice po špatné radě

Od: eorrn odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,nedávno jsem objevil stránku coin generation(com). Nabízejí peníze za výkon vašeho počítače. Samozřejmě dostáváte peníze za lidi, které přivedete. Vyplácejí, ale to je mimo téma.Na chatu jsem našel člověka, který nabízel více rrefferálů (lidí pod váma). Tak jsem to zkusil. Pomocí Skype jsme se domluvili. Poslal mi pár screenu atd. Přijal jsem to. Účtoval si za to malý poplatek (přes 2$). Tato metoda vyžadovala investici 5$, tak to jsem obětoval. Referálové mi opravdu nabíhali, tak jsem se zeptal, jestli mu bude vadit, když to budu šířit dál. Prodal jsem to asi 3 lidem (0.1-3$). Nikde nebyl problém. Jeden člověk nyní ovšem si stěžuje, že refferálové nejsou aktivní (24 hodin). Investoval zbytečně moc (radil jsem mu 5$, ale dal 10$). Stěžoval si, tak jsem mu vrátil jeho peníze za tento dokument. On po mě ovšem chce i těch 10$ a vyhrožuje policií. Je to navíc Portugalec.Zde je ten dokument:</span>Step 1:Please Visit: gosignups.comRegister/... Here & Confirm Your Account.In Your Email The Authority Send You The MEMBER ID & Password.Just Login To Your Account.Step 2:Click MY PTSU ADSIn The AD Title Box: Just Put A Strong Title Like (Get 50$ Thread Free)In The Website URL Box: Just Put Your Referral Link. (It Will Catch The Site Automatically With Your ID Link) Or You Can Create Website With Instructions And Put There This LinkAfter Setting, Click SUBMIT.</p><p>Note: Here, All Worker's Of Gosignups Works For You And You Have The Right&rsquo;s To Accept/Deny Their Works.The Tricky Part Is Here, You Can Deny A Sign Ups Though It Was Right.</p><p>Step 3: You Have To Buy Sign Ups Credit To Get Sign Ups From The Worker of Gosignups.It Will Costs 5.5$ For 50 Sign Ups.But, It Is Totally Depends On Yours How Much Sign Ups You Accept.</p><p><span style=\"color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial; font-size: 10px; \">Vše v něm je naprostá pravda. Refferálové opravdu přibudou.Zde útřžek toho, co píše:</span>[13:03:21] tomas: i am saying a ticket to polic[13:04:05] Lovec lidí :): for your bad invest?[13:04:11] Lovec lidí :): think about it..[13:04:26] tomas: NO for you sell me a illegal thing[13:04:36] tomas: it take 10 years of prision[13:04:46] tomas: my father is judge[13:05:00] Lovec lidí :): illegal think?[13:05:03] tomas: you have 5 minute to give me my money[13:05:15] tomas: YOU SELL ME A DOCUMENT. it is illegal</p><p>[12:46:14] Lovec lidí :): What do you want to me?[12:46:17] Lovec lidí :): Say..[12:46:23] Lovec lidí :): Relax and say.[12:46:29] tomas: 12.5 dolars[12:46:33] tomas: now 10[12:46:37] tomas: i will say police[12:48:03] Lovec lidí :): say what you will say them? i bought one method to get more refs. it working for half and i was unhappy. guy what i bought from sent back to me my payment. But i inveted and want it back?[12:48:38] Lovec lidí :): you didnt must invest.![12:52:01] tomas: SEND ME MONEY NOW[12:52:41] Lovec lidí :): i sent your money you gave to me!</p><p><span style=\"color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial; font-size: 10px; \">Takhle to pokračuje pořád. Jen vyhrožuje tím, že zavolá policii a že mu mám dát okamžitě jeho peníze.Myslím, že jsem žádné zákony neporučil a spíš jeho jednání by se dalo brát jako vydírání.Co bych měl dělat dál? Zaplatit mu těch 200 Kč?Rychle, prosím. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za prvé bych do takové prapodivné akce nešel, ale když už bych se do nějaké takové akce pustil, asi bych mu peníze vrátil. Dvě stovky by mi za nějaké dohadování s bůhví kým na druhém konci světa rozhodně nestálo. I když si myslím, že by Vám těžko mohla (a chtěla) portugalská policie kvůli takovému "balíku" něco udělat.

doplněno 09.07.13 14:27:

eorrn - ale no tak. I kdyby se to dostalo až tak daleko, soudili by Vás podle našich zákonů. Do 5000 Kč se jedná o pouhý přestupek, za to by byla možná nějaká pokuta. Nebo myslíte, že by Argentýna kvůli 10 $ žádala ČR o vaše vydání jejich justici?

doplněno 09.07.13 14:32:

Mimochodem - Vy jste mu poskytl nějaké osobní údaje? Adresu, celé jméno, rodné číslo... Jestli ne, tak koho bude žalovat? (Jestli jo, tak jste ..., ale stejně myslím, že by mu to k ničemu nebylo.

eorrn
hodnocení

Zná pouze můj Payza email. Je Portugalsko. Jak velkou pokutu? Navíc, je to vůbec trestné?

"zná jenom můj Payza email..."

Tak to bude muset vyšetřovat skutečně nejmíň ten Sherlok Holmes (nebo detektiv Klubíčko). Bude chodit po zemi České (pokud vůbec ví, kde taková země leží) a bude se vyptávat dům od domu: "nejste náhodou Payza?" Dřív, nebo spíš později (řádově desítky až stovky let) na Vás narazí. Mimochodem, 10 let se dává za neúmyslné zabití, případně za škodu zhruba 10 000 x vyšší. Máte co dohánět.

doplněno 09.07.13 16:48:

Takže rada: odkažte ho do patřičných míst, rozlučte se a zapomeňte, že existuje. A když si přijde osobně pro peníze, pošlete ho zamnou (kde mě najde si určitě hravě zjistí podle mého nicku ;)). Já už mu to vysvětlím. :-P*smich*

sebod*
hodnocení

0x

Jo. Kvůli dvěma stovkám sem pojede až z Portugalska, ne? Nebo to nahlásí policii a ujme se toho rovnou Colombo nebo Holmes, že ano? Dej se do klidu.

No, jen doufám, že ten dotaz není z Tvé strany pokus o nalákaní dalších lidí ;)

eorrn
hodnocení

Opravdu to není pokus o nalákání dalších lidí. To bych se dal svůj ref link.

Každopádně, co tedy dělat? Vyhrožuje jeho otcem soudcem a 10ti lety vězení.

Vyhrožuje otcem a 10ti lety vězení...*haha*..Kolik Vám je let proboha?

PS: Pokud víte, že jste nic neporušil, proč byste mu měl cokoliv platit?

Taky by bylo zajímavé vědět, kolik let je tomu portugalci *smich*

eorrn
hodnocení

Dávám všechny informace. Mám zkušenosti s Poraďte, že je vždy lepší uvést x nepodstatných věcí než nějakou vynechat.

Těch 10$ ani neplatil mě nýbrž službě, která tyto registrace poskytovala.

10 let má být za prodej dokumentu:

[13:04:26] tomas: NO for you sell me a illegal thing
[13:04:36] tomas: it take 10 years of prision
[13:04:46] tomas: my father is judge
[13:05:00] Lovec lidí :): illegal think?
[13:05:03] tomas: you have 5 minute to give me my money
[13:05:15] tomas: YOU SELL ME A DOCUMENT. it is illegal
[13:05:59] Lovec lidí :): so you are saying it illegal to sell ebook for e.g?
[13:06:38] tomas: its illegal sell a document word with false things.
[13:06:49] tomas: STOP
[13:06:57] tomas: OR YOU GIVE ME MONEY NOW
Nárok na navrácení investice po špatné radě

eorrn
hodnocení

Tohle je již asi vážně výmysl, že? Jinak ta fotka je jeho fotka na Skype.. Věk určit nemohu :D

[17:28:29] tomas: i am waiting for my money
[17:36:46] Lovec lidí :): i´m here for a quick time before a must go back to work, but.. i have a question: if i will not pay to you (because i dont must).. you will say to police.. But what you will say? "one guy sent me a invest type and i didnt like it, so he sent my money back, but i want get back my invested money. i didnt sent it for him but i want it for him. i dont know him, dont know name, adress, nothing. and he didnt do any illegal thing, but i thinked i will get more money..." This is what you want say? How old are you?
[17:37:01] Lovec lidí :): And you still didnt agree with my deal.
[17:37:26] Lovec lidí :): now i must go.. think about it..
[17:37:33] Lovec lidí :): see you in the evning
[17:37:49] tomas: i will report to police
[17:38:24] Lovec lidí :): what you will report.. just say me. :) If you will say it i will pay..
[18:44:48] tomas: i already say to police. they say if you dont send my monet at this week for i talk with them and them lock your Ip ADRESS

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]