Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ornice jaka je cena?

Od: syfrig* odpovědí: 7 změna:

Pekny den,tak jsem se dohodl s clovickem pres net,ze si od nej koupim a kamarad mi odveze traktorem valnik ornice.Ale ten prodavajici mi napsal cena dohodou nabidnete a ted babo rad kolik nabidnout nemam vubec predstavu?Nechci byt skrblik a ani nadplacet jsem duchodce-poradite mi?Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scorpio*
hodnocení

1x

Prodej ornice je u nás nelegální, takže pozor na to. Pokud Vám jí někdo nabízí tak obchoduje s touto komoditou bez povolení. Pozor na to!

repkin*
hodnocení

0x

Omlouvám se, za odpověď mimo téma, ale co jsem slyšel, tak převážení zeminy není v naší zemi legální. Alespoň tak mi to vysvětloval kolega z práce, co si chce koupit pozemek na kterém je hromada hlíny. Původně si myslel, že tu hromadu takto prodá technickým službám na závoz sklády a v podstatě se mu malá číst investice do pozemku vrátí. No co čert nechtěl, tak z hromady se vyklubala skládka porcelánových střepů apod.

Abych tedy mluvil trošku k tématu, asi by bylo ideální udělat si představu, kolik cca m3 by to mělo být. Pak se zkuste podívat někde v zahradnictví na kolik by Vám vyšel m3 zeminy od nich a zkuste propočítat cenu. Samozřejmě pro Vaši potřebu ji o něco snižte, přeci jen obchody mají nadsazené ceny. Je však možné, že ornice se pohybuje cenově jinde, než klasická zahradní zemina. O tom snad poradí jiní. Případně bych se na toto zkusil dotázat v zahradnictví, také by snad mohli vědět. *nevi**cteni*

doplněno 02.06.13 18:00:

oprava *"malá část investice"

nicolaso
hodnocení

0x

já kupoval tříděnou zeminu za 170Kč/t, netříděná se u nás prodává za 70Kč/t. Pro představu 1m3 je asi tak 1,5t. Než tam poženete kamaráda s traktorem, domluvte se sprodávajícím na ceně. Zkusil bych nabídnout tak 50Kč/t

syfrig*
hodnocení

to by slo dekuji za dobrou radu *palec*

ucho*

Tak padesát korun za tunu? Dovezte mi jich třeba pět set tun.. Kvalitní ornice bude klidně za tisícovku kubík.. Pak nám napište, co vás opravdu stála..

koukolik

záleží na tom odkud a od koho, jako vždy se cena řídí nabídkou a poptávkou. Někdy ornici dostanete zadarmo i s dovozem (někdo se jí potřebuje zbavit), jindy kupujete za tisícovku kubík (nutně a rychle ji potřebujete). Kdo se ptá a shání, dostane odpověď a sežene :)

sanyo*

Odpověď nezní odkud ornice je a od koho, ale většinou odpověd zní, že ornice je kradená či součástí nějakého podvodu. Největší procento ornice se prodává tím způsobem, že žadatel si to domlouvá s řidičem či nad ním postaveným nějakým mistrem a Tatra s ornicí při odvážění na podnikovou určenou skládku pojednou odbočí a vyklopí to třeba o několik desítek km dále. Má to však jedno úskalí - za fůru zaplatíte třeba 800,-Kč a oni Vám tam složí polojíl - to jsem viděl na vlastní oči a majitel v jílu teď pěstuje brambory. Je to pak jak beton...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]